Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Introduktion

University of Groningen

University of Groningen är ett topp 100 forskningsuniversitet med globala perspektiv. Vi är för närvarande rankade på 75:e plats i Times Higher Education-rankingen och erbjuder över 30 engelsklärda kandidatprogram och över 125 masterprogram . Universitetet grundades 1614 och är ett av de äldsta forskningsuniversiteten i Nederländerna. Vi är ett verkligt internationellt universitet, med över 36 000 studenter och 9 000 internationella studenter från över 120 olika nationaliteter.

Varför välja Groningen?

Utbildning av högsta kvalitet : University of Groningen erbjuder ett varierat utbud av intressanta, högt ansedda examensprogram. Som student får du högkvalitativ handledning och har många alternativ att välja mellan. University of Groningen har tilldelats kvalitetsmärkningen 'Bästa traditionella universitet i Nederländerna'.

Forskning i toppklass: vi är bland de främsta forskningsuniversiteten i Europa. 2016 vann vår professor Ben Feringa Nobelpriset i kemi. Universitetet bedriver banbrytande och samhällsrelevant forskning och vår forskning bygger broar mellan discipliner.

Vibrerande studentliv : Groningen är en pulserande studentstad. Dess befolkning har den lägsta medelåldern i Nederländerna. En av fyra av de 200 000 invånarna är student. Studenter kan ses överallt: studerar i parken, njuter av nattlivet och arbetar med olika deltidsjobb. Groningen är en trygg och grön stad att bo i och valdes till en av de lyckligaste städerna i Europa.

400 år av rykte : University of Groningen har en rik historia och ett utmärkt rykte. Många mycket begåvade personer inom en mängd olika discipliner har studerat eller arbetat vid universitetet under de 400 år som det funnits, inklusive fyra nobelpristagare, den första kvinnliga universitetsstudenten i Nederländerna, den första kvinnliga föreläsaren, den första holländska astronauten, och den första presidenten för Europeiska banken.

Verkligen internationellt : Vi är kända för vårt stora internationella samfund. Nästan 6 000 internationella studenter studerar i Groningen årligen från över 120 länder. Att bo i Groningen utan att prata holländska är inget problem; du kommer att kunna beställa mat, handla kläder och till och med ta idrottslektioner på engelska. University of Groningen har starka internationella kopplingar, vilket gör att du enkelt kan spendera en del av din examen på att studera utomlands. Vi erbjuder även flera unika internationella masterprogram i samarbete med andra stora europeiska universitet.

Kandidatprogram

Vi erbjuder över 30 engelsklärda kandidatprogram . Nio av våra kandidatprogram har tilldelats kvalitetsmärkningen " Top Degree Program ".

Masterprogram

För närvarande erbjuder University of Groningen över 125 engelsklärda masterprogram , varav 18 är klassade som "Top Rated Program" i Nederländerna.

fakulteter

Forskning och utbildning vid University of Groningen är organiserad inom 11 olika fakulteter. Dessa fakulteter är:

Ekonomiska fakulteten
Beteende- och samhällsvetenskapliga fakulteten
Fakulteten för teologi och religionsvetenskap
Humanistiska fakulteten
Medicinska fakulteten
Juridiska fakulteten
Rumsvetenskapliga fakulteten
Filosofiska fakulteten
Fakulteten för naturvetenskap och teknik
University College Groningen
Campus Fryslân

Stipendier och finansiering

Universitetet har åtagit sig att erkänna excellens i akademisk prestation genom att erbjuda ett antal stipendier för internationella studenter och forskare. Flera stipendier finns tillgängliga för internationella studenter som är motiverade att studera kandidat-, magister- och doktorsexamen. program, samt för utbyten, korta kurser och forskningsvistelser vid vårt universitet.

Ranking

University of Groningen

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Platser

 • Groningen

  University of Groningen PO Box 72

  • Leeuwarden

   Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

   Frågor