Keystone logo
University Of Humanistic Studies

University Of Humanistic Studies

University Of Humanistic Studies

Introduktion

University Of Humanistic Studies ligger i hjärtat av den medeltida stadskärnan i Utrecht, och är ett litet konfessionellt universitet som uttryckligen inspireras av humanistiska traditioner. Vår forskning och utbildning fokuserar på samtida frågor som rör betydelser av liv och världssyn och på att bygga ett humant samhälle.

För närvarande är cirka 550 vanliga studenter inskrivna vid universitetet i en kandidatexamen, master eller pre-master program för humanistiska studier eller i masterprogrammet för vårdsetik och politik. Dessa program erbjuds (hittills) till stor del på nederländska. Vissa kurser ges på engelska och är öppna för utbytesstudenter. Universitetet erbjuder också doktorandprogram på forskarskolan.

Humanistiska studier är en tvärvetenskaplig vetenskap som bygger på olika discipliner som används tillsammans närhelst det är lämpligt. Dessa discipliner är filosofi, etik, psykologi, utbildning, sociologi, historia, religionsvetenskap och vetenskapsfilosofi och vetenskaplig metodik.

Platser

  • Utrecht

    Kromme Nieuwegracht,29, 3512 HD, Utrecht

    Frågor