Keystone logo
© University of Jyväskylä
University of Jyväskylä

University of Jyväskylä

University of Jyväskylä

Introduktion

University of Jyväskylä (JYU) är ett universitet i världsklass där multidisciplinär och spetsforskning möter öppen och energisk gemenskap. Genom känd undervisning, högprofilerad expertis och globalt samarbete söker JYU-gemenskapen och hittar lösningar på framtidens utmaningar. I den internationella rankningen av alla universitet i världen är University of Jyväskylä bland de tre bästa procenten och representerar världens bästa inom flera av sina discipliner.

Vi erbjuder 20 högkvalitativa, forskningsbaserade masterprogram på engelska. Internationella studenter är välkomna att söka till de tvååriga programmen som leder till en officiellt erkänd magisterexamen och kvalificerar för doktorandstudier. På våra sex fakulteter kan du fördjupa dina kunskaper inom olika områden, såsom utbildningsvetenskap, idrotts- och hälsovetenskap, matematik och naturvetenskap, informationsteknik, företagsekonomi samt humaniora och samhällsvetenskap. Vi erbjuder också stipendier för de flesta framgångsrika internationella masterstudenter, som täcker kostnaderna för studieavgifter och gör det givande och mycket prisvärt att studera hos oss.

Jyväskylä ligger i mellersta Finland med vacker natur och inspirerande arkitektur. JYU campus är en kombination av modern stil och klassiker av den berömda arkitekten Alvar Aalto. Seminaarinmäki campus belönades 2022 med European Heritage Label. Campus lyfter fram det finländska och europeiska utbildningssystemets betydelse som grund för ett jämlikt och demokratiskt samhälle.

Ibland blir det lite kyligt här i Finland, men vid University of Jyväskylä hjälper de varmhjärtade kamraterna, forskarna och lärarna till att hålla ett leende på läpparna. Vid University of Jyväskylä tar samhället hand om sina medlemmar. Universitetet erbjuder stöd och hjälp med dina studier och ditt välmående. Vår internationella universitetsgemenskap är lätt att gå med!

Ranking

JYVÄSKYLÄ UNIVERSITET I GLOBAL RANKNING

UTBILDNING
Shanghai Ranking: 40
QS: 92
Times Higher Education: 66

IDROTT OCH HÄLSOVETENSKAP
9:a i Shanghai Ranking av idrottsvetenskapliga skolor och avdelningar
QS: 92
Times Higher Education: 401 –500

PSYKOLOGISK FORSKNING
Shanghai Ranking: 201 –300
QS: 201 –250
Times Higher Education: 251 –300

KOMMUNIKATIONER
Shanghai Ranking: 101 –150

MATEMATIK
Shanghai Ranking: 101 –150
QS: 451 –500

Studentberättelser

Platser

  • Jyväskylän yliopisto

    Seminaarinkatu 15, 40014, Jyväskylän yliopisto

Frågor