Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
University of Kansas

University of Kansas

University of Kansas

Introduktion

År 1866 välkomnade University of Kansas den första klassen på 55 studenter till en oavslutad byggnad på en trälös ås som heter Mount Oread.

Idag ligger vår inskrivning på 28 500. Från den ena byggnaden har vi vuxit till fem campus - Lawrence campus, Edwards Campus i Overland Park och medicinska filialer i Kansas City, Wichita och Salina. Det en gång karga landskapet har vuxit till ett trädbevuxet campus som anses vara ett av landets vackraste.

Vi omfamnar vår roll som statens flaggskeppsuniversitet och en främsta forskningsinstitution som tjänar staten, nationen och världen. Vi firar energin och medkänslan som tillför Jayhawk-andan. Och vi förblir tro mot våra historiska värden: utbildningens upphöjande kraft, forskningens transformativa kraft och tjänstens helande kraft.

UPPDRAG

University of Kansas uppdrag är att lyfta studenter och samhälle genom att utbilda ledare, bygga friska samhällen och göra upptäckter som förändrar världen. Vi fortsätter detta uppdrag varje dag över KU: s fem campus, som inkluderar Lawrence Campus, Edwards Campus och tre KU Medical Center-campus i Kansas City, Salina och Wichita.

Platser

  • Lawrence

    Jayhawk Boulevard,1450, 66045, Lawrence

    Frågor