Keystone logo
© UNIGIS Salzburg, cc by-nd
University of Klagenfurt - Faculty of Technical Sciences

University of Klagenfurt - Faculty of Technical Sciences

University of Klagenfurt - Faculty of Technical Sciences

Introduktion

University of Klagenfurt är ett ungt, livfullt och innovativt universitet som ligger i korsningen mellan tre olika kulturer. Sedan starten 1970 har det etablerat sig som den ledande akademiska utbildningsinstitutionen i regionen och som ett nav för förvärv, utbyte och överföring av kunskap över hela Alperna-Adriatiska regionen.

Den globala QS World University Ranking "Top 50 Under 50" rankar universitetet i Klagenfurt bland de bästa 150 unga - under 50 år - universitet över hela världen. Inom datavetenskap uppnådde universitetet i Klagenfurt tredje plats bland österrikiska universitet i intervallet 201-250 i världsuniversitetsrankingen 2020.

Campus Klagenfurt

Framtidsinriktade utbildningsprogram, enastående prestationer inom undervisning och forskning, många samarbeten hemma och utomlands, idealiska förutsättningar för unga forskares framsteg och ett unikt campus inbäddat mellan en renässansstad och Wörthersee-sjön ger universitetet dess särskiljningsförmåga.

Mer än 11 600 studenter fortsätter sina studier och forskning på campus, inklusive cirka 2 000 från 100 olika nationer över hela världen.

Tekniska fakulteten

Fakulteten för tekniska vetenskaper har funnits sedan 2007. Personal-student-förhållanden på fakulteten är gynnsamma för de vid många andra universitet, vilket främjar värdefullt, fortlöpande utbyte och dialog mellan lärare och studenter. Som ett resultat erbjuder fakulteten undervisning skräddarsydd för studenternas specifika krav, som fokuserar på de senaste vetenskapliga resultaten, samtidigt som man säkerställer en stor praktisk komponent tack vare forskningsprojekt med företag.

Fakultets huvudmål är:

  • att ge våra studenter en enastående utbildning med bästa möjliga grund i praktisk och teoretisk vetenskap för deras framtida karriär
  • att uppnå utmärkta vetenskapliga resultat med hög internationell betydelse
  • att dra nytta av enastående forskning och undervisning som grund för att starta framgångsrika företag, bygga nya företag och skapa jobb hos etablerade företag i regionen.

Faculty of Technical Sciences

Campus & studentliv

Universitetet i Klagenfurt ligger i Kärnten, Österrikes sydligaste provins. Staden Klagenfurt är hem till cirka 100 000 invånare och anses vara en av de mest levande städerna i Österrike. Campuset är internationellt, varierat och har modern infrastruktur. Universitetet i Klagenfurt är ett av få universitet som erbjuder ett brett spektrum av utbildningsprogram, samtidigt som den behåller sin hanterbara storlek. Campuset är friskt, grönt och väl ordnat. Det finns en mängd olika kaféer och matställen runt universitetet i Klagenfurt och University Sports Institutes (USI) breda utbud av sporter erbjuder det perfekta utloppet för den stress som åtföljer studier och tentor.

Olika boendealternativ finns också inom kort avstånd från universitetet. Campus har också utmärkta transportförbindelser till Klagenfurt centrum och det tar bara några minuter att nå Klagenfurt Strandbad eller Europapark.

Universitetet är en underbar plats att studera, njuta av kultur och träffa vänner.

Vad andra campus ger dig chansen att

  • vandra och åka skidor i bergen inom 30 minuter?
  • simma i det italienska havet inom två timmar?
  • vara på Venedigbiennalen inom två och en halv timme?
  • promenera genom Gamla stan i Rovinj, Kroatien, på tre timmar?
Wörthersee

Platser

  • Klagenfurt

    Central building, level 1 Universitätsstraße 65-67 9020 Klagenfurt am Wörthersee, , Klagenfurt

Frågor