Keystone logo
University of Klagenfurt - Faculty of Technical Sciences Master i internationell ledning
University of Klagenfurt - Faculty of Technical Sciences

Master i internationell ledning

Klagenfurt, Österrike

4 Semesters

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 384 / per semester *

På Campus

* per termin - 746,92 € per termin för tredjelandsmedborgare

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Högt kvalificerad för en internationell karriär: I en tid av globalisering är språk, såväl som kulturell kunskap och färdigheter, väsentliga kompetenser för att konkurrera på internationella marknader. Magisterprogrammet i International Management ger studenterna möjligheter att förvärva dessa kompetenser. Den obligatoriska terminen utomlands kommer att bredda horisonten och göra det möjligt för studenter att etablera och upprätthålla sociala nätverk i kulturellt olika länder. En utflykt och en kortvarig studieperiod utomlands betonar också utbildningens kulturella fokus.

Programmet är baserat på kultur, ekonomi och ledning. Hela magisterprogrammet undervisas uteslutande på engelska för att garantera programmets internationella känsla. En blandning av kurser relaterade till marknadsföring, innovationshantering, entreprenörskap, ekonomisk redovisning, driftledning och logistik i globala sammanhang tjänar bildandet av ledningsförmåga. Dessutom är fokus för programmet att förbättra interkulturella färdigheter. Minst en utflykt och en kort studieperiod utomlands i Sydost- och Östeuropa ger studenterna möjlighet att få värdefull internationell erfarenhet. ”Gå global” är temat för den obligatoriska terminen utomlands, som kan slutföras var som helst i världen. Denna examen är unik på grund av det stora utbudet av möjligheter att få erfarenhet utomlands.

Det breda spektrumet av ledarskapsutbildning kvalificerar akademiker för en rad tjänster. Tack vare det internationella fokuset på magisterexamen är våra akademiker mycket eftertraktade av multinationella företag och organisationer.

särdrag

 • Unikt magisterprogram med ett begränsat antal studenter.
 • En mängd möjligheter att bekanta sig med andra kulturer under utflykter eller genom att tillbringa en studieperiod utomlands.
 • Över 100 partneruniversitet över hela världen.
 • Campus i Klagenfurt erbjuder utmärkta tillsynsarrangemang, små gruppgrupper och hanterbara arbetsgrupper. Det är snabbt och enkelt att hitta vänner och upprätta förbindelser här!

Main entrance University of Klagenfurt

Studiemål

Studenterna får se hur man kan ta itu med olika affärsadministrationsfrågor i respektive kulturellt sammanhang. De kan:

 • självständigt utveckla lösningar för affärsadministrationsfrågor med / i ett interkulturellt och internationellt sammanhang, och kan implementera lösningen i den praktiska miljön.
 • analysera och utvärdera beslut som fattas av företagsledningen kritiskt, med beaktande av kultur, organisation och marknad.
 • planera och implementera grunden för företag och innovationer ur ett globalt och exportorienterat perspektiv.
 • analysera internationella marknader och svara flexibelt på intressenternas kulturella mångfald.
 • möta och övervinna utmaningar inom området internationell finansiell redovisning och juridiska regler.

förutsättningar

 • Relevant kandidatexamen - grundutbildning - om minst 180 högskolepoäng.
 • Bevis på engelska flytande på C1-nivå.
 • Grundläggande kunskaper i företagsstudier: Examinationer i företagsledningsämnen med minst 24 högskolepoäng vid en gymnasieutbildning.

Karriärer och yrkesprofiler

Kandidater från magisterprogrammet International Management är kvalificerade för yrkesansvar inom internationella och tvärvetenskapliga områden, t.ex. för ledning av små och medelstora företag, ledningspositioner i mellan- och överledningen för internationella företag och organisationer samt professionell verksamhet vid universitet och forskningsinstitutioner som inte är universitet.

Lake and mountains at Worthersee Karnten Austria. View from Pyramidenkogel tower on lake and Klagenfurt the area.

Campus och studentliv

Det finns mer i studentlivet än föreläsningar och tentor. University of Klagenfurt ligger i västra Klagenfurt, nära sjön Wörthersee. Universitetet är ett av få universitetsuniversitet i Österrike och har utmärkta transportförbindelser med Klagenfurt centrum. Det finns också ett stort antal restauranger och boendealternativ i området kring campus. Sedan 2007 har campus också varit hem för Österrikes modernaste University Sports Institute (USI), som har ett område på 1156 m² tillgängligt för sportaktiviteter. USI erbjuder ett brett utbud av sporter på campus, liksom en mängd olika sportläger över hela Europa.

Vilket annat campus erbjuder dig chansen att:

 • Vandra och åka skidor i bergen inom 30 minuter?
 • Simma i de italienska haven inom två timmar?
 • Var på Venedigbiennalen inom två och en halv timme?
 • Promenera genom Gamla stan i Rovinj, Kroatien, på tre timmar?

"Det är spännande att studera i ett program med studenter som kommer från hela världen. Programmet hjälper mig att studera i en interkulturell miljö och att se ledningen i ett bredare sammanhang. Detta studieprogram sticker ut på grund av det personliga och professionella stödet från professorerna. "

Roland Tomaschitz
Nuvarande student i International Management och tidigare VD för uniforce Consulting GmbH, Klagenfurt

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Civilingenjör I Internationell Förvaltning
  • Online United Kingdom
 • Online MSc International Management
  • UK Online, Storbritannien
 • Magisterexamen i internationell ledning/CEMS
  • Vienna, Österrike