Keystone logo
© BIMM University
University of Law SQE

University of Law SQE

University of Law SQE

Introduktion

SQE förklarade

Från september 2021 kommer Solicitors Qualifying Examination (SQE) att fasas in för att bli det nya centraliserade sättet att kvalificera sig som advokat i England och Wales. Det kommer så småningom att ersätta den nuvarande vägen till träning - Legal Practice Course (LPC).

94% sysselsatta

94% av doktoranderna i arbete var i yrkesutbildade yrken 15 månader efter examen (data för 2017/18 forskarutbildning).

Val av kurser

Med en rad SQE-kurser, platser och flexibla studiemöjligheter förbereder vi dig för din karriär som advokat samt framgång för SQE-examen.

Mer än SQE

Förutom vårt karriärstöd kommer du att arbeta i vårt virtuella advokatbyrå, med våra expertrådgivare och utveckla kunskap och färdigheter utanför SQE.

154730_pexels-photo-3762800.jpeg

Din väg att bli advokat

Du kan fortsätta med den nuvarande Legal Practice Course (LPC) -rutten om du före 1 september 2021 slutför, startar, accepterar ett erbjudande eller betalar en återbetalningsbar deposition för något av följande:

 • Ett doktorsexamen i juridik (GDL) / Common Professional Examination
 • Vår MA-lag
 • Juridisk praxis (LPC)
 • En period av erkänd utbildning (även känd som ett träningskontrakt)

För en kvalificerad juridisk examen (QLD) och undantagen juridikgrad (ELD), som vår LLB, måste du slutföra, starta, acceptera ett erbjudande eller betala en återbetalningsbar deposition senast den 21 september 2021.

I de flesta fall måste den relevanta kursen börja senast den 31 december 2021 för den kvalificerade juridiska examen (QLD), undantagna jurist (ELD) och CPE.

Om du redan har börjat en examen i juridik, examensbevis i juridik (GDL) eller utbildningskontrakt finns övergångsregler till och med den 31 december 2032 för att kvalificera dig som advokat enligt nuvarande rutter, så länge kurser fortfarande finns tillgängliga.

Alternativt har vi utvecklat en rad nya kurser som kommer att förbereda dig för en karriär som advokat samt framgång i SQE.

154732_pexels-photo-4344860.jpeg

Vanliga frågor

Vi förstår att du kan vara osäker på hur SQE kan påverka dig. Oroa dig inte, vi är här för att säkerställa att du har all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut om din framtid.

Vad är SQE?

SQE kommer att vara den centraliserade bedömningen för alla som vill kvalificera sig som advokat i England och Wales. Det kommer att vara en del av en ny, fyra-stegs väg att bli advokat:

 • En examen (eller motsvarande) i något ämne
 • Godkänn SQE1 och SQE2 bedömningar
 • Minst två års kvalificerad arbetserfarenhet (QWE)
 • Visa att du har tillfredsställande karaktär och lämplighet

Vad innebär SQE?

SQE har delats in i två delar - SQE1 och SQE2.

I SQE1 kommer du att testas på "fungerande juridisk kunskap" som testar din tillämpning av lag baserat på realistiska klientbaserade scenarier i flervalsfrågor. Bedömningarna kommer att omfatta ämnen som du har studerat på en juridisk examen eller en omvandlingskurs, samt yrkesområdena i steg 1 i LPC. Det kommer att finnas två långa flervalsdokument med 180 frågor vardera, som täcker alla aspekter av SQE1-kursplanen. Du måste klara SQE1 innan du kan delta i SQE2-bedömningarna.

I SQE2 kommer du att testas på de praktiska juridiska färdigheter som krävs för övning, inklusive:

 • Intervju (med skriftlig närvaro / juridisk analys)
 • Försvar
 • Juridisk forskning
 • Juridisk utformning
 • Juridisk skrivning
 • Analys av ärenden och ärenden

Vad är Qualifying Work Experience (QWE)?

Under den nya vägen måste du genomföra minst två års kvalificerad arbetserfarenhet innan du kan kvalificera dig som advokat.

Kvalificerad arbetserfarenhet liknar ett utbildningskontrakt och kan slutföras när som helst under kvalificeringsprocessen (även om det förväntas att de flesta studenter kommer att slutföra detta efter SQE1).

Kvalificerad arbetserfarenhet kan slutföras med upp till fyra olika lagliga arbetsgivare. Den typ av arbete som kvalificerar sig som kvalificerad arbetserfarenhet inkluderar praktikplatser medan du studerar för din examen, tid som advokatfullmäktige eller arbetar på en advokatklinik samt att arbeta under en tvåårsperiod med en enda advokatbyrå.

All kvalificerad arbetserfarenhet undertecknas av den lagliga arbetsgivaren, som måste vara advokat, och är vanligtvis också compliance officer.

Om du redan har genomfört en del av den kvalificerade arbetserfarenheten som krävs, till exempel genom en Pro Bono-placering, är det upp till enskilda advokatbyråer att bestämma hur de accepterar din tidigare arbetslivserfarenhet. När du skaffar kvalificerande arbetslivserfarenhet på en advokatbyrå kan du bli tvungen att slutföra hela tvåårsperioden av kvalificerande arbetslivserfarenhet med dem, om det är vad de kräver för praktik på den byrån.

Måste jag slutföra ett träningskontrakt?

Nej, om du gör SQE behöver du inte slutföra ett träningskontrakt. För att kvalificera dig till SQE-rutten måste du istället fylla i två års kvalificerad arbetserfarenhet.

Hur mycket kommer SQE-bedömningarna att kosta?

Förutom studieavgifterna betalar studenterna examenavgifter direkt till Vägverket. Den totala kostnaden för att ta båda SQE-bedömningarna kommer att vara £ 3 980.

 • SQE1: £ 1,558 för de två undersökningarna, bestående av 180 frågor vardera, som testar fungerande juridisk kunskap.
 • SQE2: £ 2422 för de skriftliga och muntliga uppgifterna, testa både praktisk juridisk kunskap och färdigheter, inklusive advokat, klientintervjuer (med skriftlig närvaronot / juridisk analys), juridisk forskning, juridisk skrivning, juridisk utformning och fall- och ärendeanalys.

Vägverket har inte bekräftat en kostnad för att återställa SQE. Det är troligt att omställningen kostar samma som ett första försök.

Om jag börjar en kurs kan jag byta till SQE senare?

Ja. Om du har valt att studera LPC under övergångsperioden kommer du att kunna delta i SQE-examen i framtiden om du vill. Även om det är osannolikt att det är nödvändigt om du passerar LPC eftersom du kan fortsätta att kvalificera dig under den aktuella rutten.

Om du har valt att studera GDL eller MA Law, kommer du att kunna välja endera vägen när programmet är klart.

Måste jag göra SQE?

Om du redan studerar eller tränar kan du fortsätta kvalificera dig genom befintliga rutter. Till exempel:

Jag har börjat en examen i juridik.

 • Nuvarande rutt: om du för närvarande studerar för en LLB eller annan kvalificerande juristexamen, eller om du planerar att börja i september 2021, kommer du att kunna fortsätta till LPC, oavsett om du har ett utbildningskontrakt eller inte. Vår LPC kommer att pågå till åtminstone 2026.
 • SQE-rutt: du kan göra den nya LLM Legal Practice (SQE1 & 2), som börjar i augusti 2021, eller så kan du göra våra nya SQE-förberedelsekurser.

Jag har en icke-juridisk examen och kommer att ta examen sommaren 2021.

 • Nuvarande rutt: om du planerar att starta en GDL- eller MA-omvandlingskurs i september 2021 kan du fortsätta till LPC, som kommer att köras fram till minst 2026.
 • SQE-rutt: du har också valet om våra nya PGDL- eller MA Law (SQE1) -konverteringskurser. Båda ger dig tillgång till den nya LLM Legal Practice (SQE1 & 2). Eller så kan du göra våra nya SQE-förberedelsekurser.

Jag har en icke-juridisk examen och kommer att ta examen sommaren 2022 eller senare.

 • Du kvalificerar dig på SQE-rutten. Vi rekommenderar att du ansöker om en av våra nya lagkonverteringskurser - PGDL eller MA Law (SQE1) eller MA Law (Conversion) - och sedan den nya LLM Legal Practice (SQE1 & 2). Eller så kan du göra våra nya SQE-förberedelsekurser.

Webinar: SQE eller LPC

I det här webinaret får du reda på de olika rutterna som är tillgängliga för att kvalificera dig som advokat och hur du bestämmer vilken rutt som är bäst för dig och din karriär.

Detta är transkriptet från webbseminariet som spelades in i oktober 2020.

Våra SQE-kurser

Oavsett om du är jurist eller icke-jurist, vill studera heltid, deltid, på campus eller online, har vi rätt kurs för dig. Vi erbjuder ett brett utbud av SQE-kurser från master med SQE1 och SQE2 inkluderade, till korta revisionskurser för att hjälpa dig att göra dig redo för dina SQE-tentor.

Vårt SQE-stöd

Vi är engagerade i din juridiska karriär och framgång i SQE. Från vår prisbelönta anställnings- och karriärtjänst, för att hjälpa till med att finansiera dina studier, stöder vi dig varje steg på vägen.

154729_pexels-photo-3769021.jpeg

Platser

 • London

  Store Street,14, WC1E 7DE, London

  • London

   London, Storbritannien

   • Birmingham

    Birmingham, Storbritannien

    • Bristol

     Bristol, Storbritannien

     • Guildford

      Guildford, Storbritannien

      • Leeds

       Leeds, Storbritannien

       • Liverpool

        Liverpool, Storbritannien

        • Manchester

         Manchester, Storbritannien

         • Nottingham

          Nottingham, Storbritannien

          • Reading

           Reading, Storbritannien

           • Hong Kong

            Hong Kong, Hongkong

            Frågor