Keystone logo
University of Limassol

University of Limassol

University of Limassol

Introduktion

Universitetet i Limassol är en utveckling av Cyprus International Institute of Management (CIIM), en berömd handelsskola som verkar på Cypern sedan 1990 då den grundades som en privat högskola av en grupp ledande chefer för den cypriotiska ekonomin och välkända akademiker från ledande universitet utomlands.

Hundratals internationellt kända forskare från utländska universitet och framstående cypriotiska akademiker har undervisat vid CIIM. Under CIIMs 33 år har cirka 3 000 cypriotiska och internationella studenter studerat i de 10 forskarutbildningen som erbjuds. Ett betydande antal av våra utexaminerade fick stipendier från Republiken Cypern och världsomspännande regeringar, såväl som cypriotiska och utländska organisationer och företag. Mer än 500 CIIM-utexaminerade har fyllt och fortsätter att fylla ledande befattningar inom Public Service, Parastatal Organizations, Education Service och Local Government, medan många hundra utexaminerade driver organisationer och företag, inte bara på Cypern utan även utomlands.

CIIM Innovations Ltd., ägaren till CIIM, ansökte till myndigheterna om att omvandla CIIM till ett universitet som ett erkännande för dess mer än 30 år av framgångsrik verksamhet som en forskarskola med internationellt erkännande och dess gradvisa expansion inom discipliner utanför affärsverksamheten, inklusive datavetenskap och teknik, ekonomi och finans. Efter en noggrann bedömning av CYQAA har CIIM uppgraderats till ett universitet, University of Limassol (UoL). Startdatumet för universitetsverksamheten är den 1 september 2023.

Platser

 • Aglantzia

  21 Akademias Avenue, 2107, Aglantzia

  • Limassol

   3-5 Chaidariou Street, 3020, Limassol

   Frågor