Keystone logo
University of Limerick

University of Limerick

University of Limerick

Introduktion

University of Limerick är ett distinkt, banbrytande och anslutet universitet som formar framtiden genom att utbilda och ge människor möjlighet att möta morgondagens verkliga utmaningar. Under en tid av djupgående och snabb samhällsförändring och en betydande utveckling i universitetens roll har UL levererat innovativ undervisning, skapat bättre inlärningsupplevelser för våra studenter, genomfört forskning i världsklass och gjort allt starkare bidrag för att tillgodose Irlands behov. för närvarande har de bästa slutföringsgraden i landet och, ännu viktigare, i nuvarande tider har UL de bästa sysselsättningsgraden efter examen, vilket vi är mycket stolta över. UL lockar också ett stort antal internationella studenter varje år och bidrar till internationaliseringen av vårt campus.

Vi erbjuder utmärkta akademiska program, grundutbildning, som kompletteras av vårt program för kooperativ utbildning, forskarutbildning på heltid och deltid samt forskningsmöjligheter. Vi är allmänt erkända för att leda kommersialisering av forskningssucces och leverera mervärde till de bredare gemenskap.

Campus Life Services syftar till att minska vårt koldioxidavtryck på miljön genom att engagera studenter i ett antal miljöinitiativ under terminen. Vi är mycket lyckliga genom att vårt campus ligger på en vacker parkområde som gränsar till floden Shannon.

Att bo på campus erbjuder dig en möjlighet att njuta av din tid på universitetet till fullo. Campus vid University of Limerick erbjuder bekvämligheter som är bland de bästa i landet och kan jämföras med många världsberömda universitet.


Quigley Residence öppnade i september 2012 och är vår senaste utveckling på North Campus. Exklusivt för doktorander kommer The Quigley Residence att rymma 120 studenter i bekväma lägenheter med 4 och 2 bäddar. The Quigley Residence ligger intill den nya UL Medical School Building och erbjuder moderna faciliteter i ett attraktivt landskap.

University of Limerick (UL) (irländsk: Ollscoil Luimnigh) är ett universitet i Irland nära staden Limerick. Det grundades 1972 som National Institute for Higher Education, Limerick och blev en universitetsstadga 1989 i enlighet med University of Limerick Act 1989. Universitetet var det första universitet som grundades sedan staten grundades 1922, följt senare samma dag med inrättandet av Dublin City University.

Universitetet ligger längs floden Shannon, på en 80 hektar stor plats i den 240 hektar nationella tekniska parken i Castletroy, 5 km från Limericks centrum. Universitetet har för närvarande över 11000 heltidsstuderande och 1500 deltidsstudenter.

Det finns också över 800 forskarstuderande och 1300 lärare doktorander [citat behövs] vid universitetet. Programmet för kooperativ utbildning (vanligtvis kallat Co-Op) tilldelar alla studenter en 8-månaders praktik som en del av sin examen. Detta var de första sådana programmen i staten.

Universitetet är känt för sin "UL Experience" och den stora känslan av gemenskap på campus.

Platser

  • Limerick

    University of Limerick, Plassey Ave, Sreelane, , Limerick

    Frågor