Keystone logo
© Instituto Superior Técnico
University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

University of Lisbon - Instituto Superior Técnico

Introduktion

Universitetet i Lissabon (ULisboa) är det största och mest prestigefyllda universitetet i Portugal och är ett av Europas ledande universitet, med över 50 000 studenter. Arvingen till en universitetstradition som sträcker sig över sju århundraden, ULisboa är medansvarig för att göra staden Lissabon till en av de stora europeiska kultur- och vetenskapshuvudstäderna, eftersom den välkomnar mer än 9 000 utländska studenter varje år (cirka 18 % av det totala antalet) antal studenter) från över 100 länder, som söker högkvalitativ utbildning samt en annan kultur, härligt väder och den gästfrihet och säkerhet som Lissabon och Portugal har att erbjuda (4:e säkraste landet i världen, 2021 Global Peace Index). Beläget i hjärtat av staden, förser det hela samhället med de bästa och mest mångsidiga akademiska programmen och löften om att leverera en unikt berikande upplevelse.

Instituto Superior Técnico (Técnico) är högskolan för teknik vid universitetet i Lissabon. Técnico skapades för nästan 11 decennier sedan och har cirka 12 000 studenter av mer än 60 olika nationaliteter. Topprankad i Portugal, Técnico är internationellt erkänd för sin akademiska och vetenskapliga excellens inom områdena teknik, arkitektur, vetenskap och teknik, för att främja relationen mellan universitet-företag-samhälle och för att uppmuntra innovation, entreprenörskap, skapande av jobb och kunskap. Técnico erbjuder många kandidat-, master-, doktorand- och livslånga utbildningsprogram, och utvecklar forskning, utveckling och innovation (RD&I)-aktiviteter, som är avgörande för att ge en utbildning baserad på de högsta internationella standarderna. Técnico har tre campus med privilegierad tillgång till Lissabons främsta sevärdheter och till dess fantastiska stadsort (Sintra, Cascais, Estoril, Arrábida). Alameda campus ligger i ett av Lissabons mest centrala områden och betjänas av ett utmärkt nätverk av kollektivtrafik, vilket ger enkel tillgång till alla punkter i staden, och erbjuder ett brett utbud av kultur-, fritids- och sportaktiviteter.

Institutionen för samhällsbyggnad, arkitektur och georesurser (DECivil) är en av de grundande och största avdelningarna i Técnico. DECivil har 141 fakultetsmedlemmar och 1500 BSc- och MSc-studenter (varav 14% internationella), fördelade på tre huvudområden: (i) Civil Engineering, (ii) Gruv- och energiresurser; och (iii) arkitektur. Dessutom är DECivil också värd för 250 Ph.D. studenter, i en mycket spännande och mångsidig miljö. Alla utbildningar är starkt förankrade i gedigen experimentell undervisning och för det ändamålet finns mycket välutrustade laboratorier tillgängliga inom olika områden, där banbrytande forskning bedrivs, vilket vittnas av de framstående positionerna i olika akademiska rankningar: Civil Engineering - 2:a (Europa) i 2021 NTU Taiwan Ranking och 17:a (Europa) i 2021 Shanghai Ranking; Petroleum Engineering – 47:a (världen) i 2021 QS World University Ranking.

Ackreditering

EUR-ACE® är ett ramverk och ackrediteringssystem som tillhandahåller en uppsättning standarder som identifierar högkvalitativa ingenjörsutbildningar i Europa och utomlands. EUR-ACE®-märkningen är ett certifikat som tilldelas av en auktoriserad byrå till en lärosäte (Higher Education Institution) för varje ingenjörsprogram som den har ackrediterat.

176558_176554_euraceLogo.jpg

A3ES är den portugisiska byrån för utvärdering och ackreditering av högre utbildning. Ackrediteringsbeslutet beror på bedömningen av (i) kvaliteten på lärosätenas och deras organiska enheters prestationer och (ii) kvaliteten på de utbildningar som leder till en viss examen. A3ES är fullvärdig medlem i European Association for Quality Assurance in Higher Education, är listad i European Quality Assurance Register for Higher Education och är medlem i CHEA International Quality Group.

176559_176553_A3ES.png

Statistik

 • 1911: Instituto Superior Técnico grundades den 23 maj 1911 av Alfredo Bensaude.
 • 44,1% av studenterna får jobb före examen.
 • 91,4% av utexaminerade får jobb inom sex månader efter examen.
 • 73% av civilingenjörerna är anställda inom sitt ämnesområde.
 • 10.987 Técnico-studenter skrevs in.
 • 1.915 Vetenskapliga publikationer i ISI Web of Science.
 • 58 spin-off-företag skapade på Técnico sedan 2009.
 • 3 Técnico har 3 campi (Alameda, Taguspark och CTN).
 • 3 Técnico erbjuder boende i 3 studentbostäder.
 • 30,9% av de internationella studenterna tar en doktorsexamen. program.

  Campus funktioner

  Alameda

  Beläget i ett av Lissabons mest centrala områden, är Alameda campus omgivet av ett brett utbud av kollektivtrafik, vilket ger enkel tillgång till alla punkter i staden. Det finns ett brett utbud av kultur-, fritids- och sportaktiviteter runt campus.

  Taguspark

  Beläget i Oeiras, invigdes detta moderna campus år 2000, och det är en del av Taguspark – Science and Technology Park, en av de viktigaste tekniska parkerna över hela landet, nämligen inom området informations- och kommunikationsteknik.

  Teknologi och kärnkraft

  Beläget i Loures, CTN – Tecnológico e Nuclear Campus är en av de viktigaste teknikparkerna över hela landet, nämligen inom områden relaterade till kärnkraftsvetenskap, såväl som inom området för strålskydd och kärnsäkerhet.

   Antagningar

   Nödvändiga dokument

   Ansökan till en viss kurs eller utbildningsprogram görs online. Den sökande ska tillhandahålla alla dokument som nämns i förordningen, samt ett motiveringsbrev som hänvisar till den valda kursen eller studiecykeln. För att slutföra ansökningsprocessen är det nödvändigt att skicka in följande skannade dokument som PDF-filer:

   • Nytaget fotografi;
   • Uppdaterad CV;
   • ID-handling/pass;
   • Kopia av CPF (gäller endast kandidater till BSc-grader av brasiliansk nationalitet);
   • En officiell akademisk utskrift om att du har avslutat gymnasieutbildning eller motsvarande i ursprungslandet, med slutligt medelvärde och bevis på tillgång till högre utbildningsprov (endast tillämpligt på kandidater till kandidatexamen);
   • Officiella akademiska avskrifter av kandidatexamen och diplom med slutligt medelvärde (endast tillämpligt på kandidater till MSc-grader);
   • Ett dokument som anger typen av betygsschema för de akademiska dokumenten (endast tillämpligt på kandidater till MSc-examen);
   • Dokument som intygar den sökandes portugisiska språknivå: B1-nivå i portugisiska språket och slutför B2-nivån till slutet av det första året av examen (endast tillämpligt på kandidater till BSc-grader);
   • Statement Under Oath, att sökanden inte har portugisiskt medborgarskap eller något annat land medborgarskap som är medlem i EU och uppfyller de krav som krävs för kategorin Access and Admission för internationella studenter;
   • Bankgiro av betalningen för ansökningsavgiften.

   Visumkrav

   Internationella studenter

   Medborgare i länder utanför Europeiska unionen eller Schengenområdet måste ansöka om visum i sitt ursprungsland, på en portugisisk ambassad/konsulat. Observera att ett "turistvisum" inte är giltigt för studier i Portugal.

   Utomeuropeiska medborgare som har uppehållstillstånd i ett Schengenland måste ansöka om visum för Portugal, i det land där de har uppehållstillstånd när vistelsen är längre än 3 månader.

   Visumansökan måste lämnas in flera månader i förväg eftersom det kan ta upp till minst 12 veckor, beroende på ursprungsland. Vissa visumsökande kan också bli föremål för säkerhetskontroller. Du kan konsultera dokumentet nedan för mer information.

   Studenter Europeiska unionen/EES/Schweiz

   Under de första 3 månaderna av din vistelse i landet behöver du bara ha en giltig identitetshandling eller pass. Efter denna period måste du ansöka om tillstånd inom 30 dagar i Lissabons stadshus och det kommer att gälla i 5 år.

   Platser

   • Lisbon

    Alameda Campus Av. Rovisco Pais, 1, 1049-001, Lisbon

    • Porto Salvo

     Taguspark Campus Av. Prof. Dr. Cavaco Silva, 2744-016, Porto Salvo

     • Bobadela

      CTN – Tecnológico e Nuclear Campus Estrada Nacional 10 (ao Km 139,7), 2695-066, Bobadela

      Frågor