Keystone logo
University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

Introduktion

Om universitetet

Luxemburgs universitet grundades 2003 och är det enda offentliga universitetet i Storhertigdömet Luxemburg. Flerspråkig, internationell och forskningsorienterad, det är också en modern institution med en personlig atmosfär.

Om oss

• Grundades 2003

• Flerspråkig, internationell, forskningsinriktad

• 850 professionella experter (vetenskaplig personal och forskningspersonal) stödjer 250 professorer, biträdande professorer och föreläsare i sin undervisning

• Nära EU-institutionerna och Luxemburgs finanscentrum

Välkommen till fakulteten för naturvetenskap, teknik och medicin (FSTM)

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medicin (FSTM) bidrar med tvärvetenskaplig expertis inom områdena matematik, fysik, teknik, datavetenskap och biovetenskap. Genom sitt dubbla uppdrag att undervisa och forska, FSTM strävar efter att generera och sprida kunskap och utbilda nya generationer av ansvarsfulla medborgare, för att bättre förstå, förklara och främja samhälle och miljö vi lever i.

Studerar vid FSTM

Över 2000 studenter är inskrivna i 8 kandidatexamen, 18 magisterexamen, 1 doktorandskola och livslångt lärande. Studenterna mentoreras av ett team av 80 internationella och kända professorer och universitetslektorer. FSTM erbjuder utmärkt arbetsmiljö och möjligheter till flerspråkiga och små gruppkurser, tidigt engagemang i forskningsprojekt och nära kontakter med institutioner och industrier.

Forskning vid FSTM

Sammansatt av 5 avdelningar, FSTM deltar i avancerad vetenskap och innovation i samarbete med lokala och internationella partners. Mer än 270 professorer, postdoktorer, doktorander, vetenskaplig och teknisk personal bedriver tvärvetenskaplig forskning inom en dynamisk, gynnsam och flerspråkig miljö.

Platser

 • Esch-sur-Alzette

  2, avenue de l'Université, L-4365 Esch-sur-Alzette, 4365, Esch-sur-Alzette

  • Luxembourg City

   162a, avenue de la Faïencerie, L-1511 Luxembourg, 1511, Luxembourg City

   Frågor