Keystone logo
University of Macerata

University of Macerata

University of Macerata

Introduktion

137287_GiornatadelLaureato-9410.jpg

UniMC en överblick

University of Macerata (UniMC) grundades 1290 och är ett av de äldsta universiteten i Europa. Under åren har tusentals UniMc-akademiker blivit utmärkta yrkesverksamma, entreprenörer, ledande offentliga personer, lärare, forskare: utan någon tvekan har lite italiensk, europeisk och internationell historia byggts av UniMC: s studenter.

Detta härliga förflutna projiceras in i framtiden och UniMc är starkt engagerat i innovation både inom undervisning och forskning: fokuset på humaniora och samhällsvetenskap är UniMCs främsta styrka, och "innovation genom humaniora" är dess motto. De som är intresserade av lag, statsvetenskap och internationella relationer, ekonomi och företag, utbildning, turism och kulturarv, kommunikation, språk, filosofi och historia, kan hitta på UniMc en perfekt plats!

UniMC tillhandahåller en internationell miljö och toppmoderna tjänster. Samtidigt erbjuder det en unik möjlighet att uppleva ett typiskt italiensk livsstil: universitetet är beläget i centrum med sina historiska byggnader och medeltida Pathways . Det är ett "campus i staden"!

Staden Macerata är en lugn men livlig stad, belägen mellan havet och bergen, den perfekta jämvikten mellan naturen och konstgjorda konstruktioner. Många kulturevenemang äger rum i Macerata, av vilka några är internationellt kända, till exempel opera-säsongen "Macerata Opera" och sångerskrivarefestivalen "Musicultura", som båda äger rum i den unika och spektakulära miljön i Sferisterio Arena.

Området kännetecknas av en utmärkt livskvalitet på grund av provinsens rena luft och naturparker, liksom dess lugna men ändå livliga atmosfär som finns i alla omgivande städer och präglar det lokala landskapet. Staden Macerata ligger på en idealisk plats för att nå allt som provinsen har att erbjuda. Adriatiska kusten, skidorter, nationalparken i Sibillini-bergen, liksom andra intressanta och viktiga historiska städer och platser är alla relativt nära.

Kultur och konst dominerar staden: massor av monument och museer tillsammans med spetsen för civil, religiös och militär arkitektur, arkeologiska platser, historiska teatrar och bibliotek som är spridda genom territoriet gör Macerata djupt bundna till dess kulturella rötter.

Vårt uppdrag

Universitetsuppdraget består av:

  • Att öka värdet på en mer än sju sekelårig historia som ägnas åt meriterna och kvaliteten på alla studenter, forskare, professorer och teknisk-administrativ personal;
  • Planera våra val med engagemang och intelligens;
  • Förbättra och främja resultaten av forskning inom excellensområdena;
  • Utöka vårt internationella nätverk för att stödja lokal utveckling.

Platser

  • Macerata

    Via Crescimbeni, 30/32 - 62100 Macerata, 62100, Macerata

Frågor