Keystone logo
University of Neuchâtel

University of Neuchâtel

University of Neuchâtel

Introduktion

En stimulerande miljö för studier och forskning i Schweiz

Den University of Neuchatel (UniNE) är en internationellt erkänd institution samt ett universitet på en mänsklig skala. Med 4380 studenter från Schweiz och utanför (nästan 20% av studenter från utlandet), ger det hög kvalitet på undervisningen och stöd. Bachelor och Masterexamen är kompatibla med de flesta andra europeiska universitet och är i linje med samhällets förväntningar på en mängd innovativa och banbrytande fält.

Halvvägs mellan Genève och Zürich, mitt i Europa, är den UniNE en perfekt plats för dem som vill studera eller att genomföra forskning på hög nivå i en magnifik miljö, nära sjö och berg. I Neuchâtel, studenter och forskares aktiviteter äger rum i hela staden, i olika men närliggande platser. Detta säkerställer nära kontakt och ömsesidig hjälp, i synnerhet mellan nybörjare och avancerade studenter.

Fakta och siffror

4380 studenter nästan 60% av dem kvinnor 552 doktorander över 40% från utanför Schweiz 740 anställda (FTE motsvarande) varav nästan 70% är lärare 935 grader delades i november 2011

historia

Den Academy of Neuchatel grundades 1838. Den har fått sitt födelse inte bara stark politisk vilja att ge regionen en läroanstalt hög kvalitet, men också till geolog och paleontolog Louis Agassiz som gjort betydande vetenskapliga framsteg på den tiden. År 1866 var Academy består av Humanistiska fakulteten, Naturvetenskapliga fakulteten och Juridiska fakulteten, samt en viss nivå institutioner high school. År 1873 var Teologiska fakulteten tillsattes. Genom dekret av Grand rådet av den 18 maj 1909 Academy of Neuchatel inrättades officiellt som University of Neuchatel.

Förutom institutionens döpa, 1910 lagen om högre utbildning skapat en handelshögskola, och gav studenterna möjlighet att genomföra doktorsavhandling vid alla fakulteter. Sedan starten har UniNE alltid strävat efter att ge utbildning på högsta möjliga nivå. Sin blygsamma storlek ger den dynamik och flexibilitet som krävs för att uppnå detta mål.

Varför välja universitetet i Neuchatel

Engagemang för inspirerad och inspirerande undervisning

Vad skiljer University of Neuchatel framför allt är kvaliteten på sin lärare. Vid anställning, vi se till att varje lärare har avancerade kunskaper och ett internationellt rykte inom sitt forskningsområde. Som ett resultat av våra professorer är extremt brinner vad de lär - men det är inte allt. Att undervisa på UniNE, måste de också uppfylla höga pedagogiska standarder så att de kan dela sina kunskaper på ett inspirerande sätt för sina studenter.

En snabb granska genom vår expert "vem är vem" kommer att hjälpa dig att lära känna några av våra professorer.

Ett trivsamt ställe för att studera

Till skillnad från större universitet, inte anonymitet inte styr och ställer vid universitetet i Neuchatel. Tvärtom, folk lära känna varandra - de diskutera och utbyta idéer och studenter kör ofta i sina lärare ur klassen. Det finns en känsla av solidaritet och stöd mellan studenter, i synnerhet mellan avancerade studenter och nybörjare. Detta gör det möjligt att bygga vänskapsband som kommer att pågå dig hela din karriär och ditt liv utanför det.

Unika undervisningsmetoder

Vid University of Neuchatel, studenter deltar aktivt i lektionerna, medhjälp förståelse och ökad arbetseffektivitet. Grupparbete, seminarier och exkursioner ofta organiserade, till skillnad från i större universitet där dessa undervisningsformer är ofta inte, med tanke på att uppemot hundra studenter kan delta i en kurs.

Studenter från hela världen

University of Neuchatel har ett internationellt rykte: 21% av studenterna kommer från utanför Schweiz (cirka 100 nationaliteter). En sådan kulturell mångfald är en stor tillgång, både när det gäller undervisning och atmosfär på campus.

Engagera elever i forskning

Tack vare den relativt lilla storleken på University of Neuchatel, kan eleverna vara aktiva deltagare snarare än bara en publik. De initieras i produktionen av kunskap tidigt i sina studier. Dessutom kandidat studenter (i vissa områden) och masterstudenter har möjlighet att delta i projekt med doktorander och andra forskare. Engagera masterstudenter i forskning öppnar attraktiva framtidsutsikter för professionell utveckling. I själva verket har många institut vid universitetet i Neuchatel etablerade kopplingar med företag på nationell och internationell nivå.

Platser

  • Neuchâtel

    Avenue du 1er-Mars 26 CH-2000 Neuchâtel, , Neuchâtel

    Frågor