Keystone logo
© Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK)
University of Nottingham Malaysia

University of Nottingham Malaysia

University of Nottingham Malaysia

Introduktion

Universitet är mäktiga institutioner; de spelar en nyckelroll i vår drivande ekonomisk och social utveckling genom både utbildning och genom forskning, innovation och kunskapsöverföring. Vid University of Nottingham är vi engagerade i att tillhandahålla utmärkt pedagogisk erfarenhet i en campusmiljö ledd av akademisk personal som själva leder forskning som kommer att möta några av de stora utmaningarna som står inför vårt globala samhälle.

bild med tillstånd av University of Nottingham Malaysia

134781__PRP4230.jpg

Genom att vara konsekvent rankade bland de 100 universitet över hela världen erbjuder vi en rad studiemöjligheter för studenter från grundnivåskurser till doktorsexamen. Ett brett utbud av grund- och forskarutbildningar är tillgängliga från olika specialskolor och avdelningar över fakulteten för konst och samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Vi är värd för ett samhälle med cirka 5000 studenter från över 85 olika länder över hela världen som arbetar med och får en högre utbildning i världsklass från ledande akademiker inom sitt område. Campus erbjuder utmärkta undervisnings-, inlärnings- och forskningsfaciliteter inklusive ett välutrustat bibliotek, särskilda studieområden och dator-, språk- och vetenskaps- och tekniklaboratorier.

Alla våra studenter har tillgång till ett stort utbud av fritids- och välbefinnande, inklusive ett specialbyggt sportkomplex och en utmärkt pool. Det finns också många studentföreningar och klubbar och en mycket aktiv studentförening.

Vid sidan av våra utbildningsprogram bedriver vår akademiska personal en rad forskningsaktiviteter i partnerskap med både offentliga och privata sektorer i Malaysia och över hela världen. Vi arbetar inom områden som är direkt relevanta för Malaysia och regionen och bygger på den distinkta styrkan och expertisen vid University of Nottingham. Våra forskningsprioriteringar inkluderar förnybar energi, läkemedelsupptäckt, nanoteknologi, hållbara grödor, teknik efter skörden, kommunikation och kulturer, och företagens produktivitet och innovation.

Oavsett om du är en befintlig eller potentiell student, förälder, lärare eller lokal arbetsgivare, tveka inte att komma i kontakt. Mina kollegor och jag är mycket stolta över University of Nottingham Malaysia och vi skulle vara glada att prata med dig eller visa runt.

Professor Graham Kendall, Provost och VD

Universitetsvärden

Universitetsuppdrag

Vid University of Nottingham har vi åtagit oss att tillhandahålla verklig internationell utbildning, inspirera våra studenter, producera världsledande forskning och gynna samhällena runt våra campus i Storbritannien, Kina och Malaysia. Vårt syfte är att förbättra livet för individer och samhällen över hela världen. Genom djärv innovation och spetskompetens i allt vi gör så gör vi både kunskap och upptäckter viktiga.

Syn

Vår vision är att bli allmänt erkänd som det första valet av:

  • studenter som vill ha en internationell utbildning av högsta kvalitet.
  • forskare som vill ha den bästa möjligheten att göra en betydande global påverkan.
  • företag som vill ha innovativa partners som ger dem en fördel på deras konkurrens.

Genom att locka ambitiösa och begåvade studenter, personal och affärspartners kommer vi att etablera oss fast bland de 10 brittiska universiteten högst 2015, och båda våra campus i Asien kommer att erkännas som ledande leverantörer av högre utbildning inom sina regioner.

Vår vision är att erkännas världen över för våra signaturbidrag, särskilt när det gäller global livsmedelssäkerhet, energi och hållbarhet och hälsa.

Historia

1881: Nottinghams första universitetshögskola

Nottinghams första medborgarskola öppnades i centrum 1881, fyra år efter att grundstenen läggs av den tidigare premiärministern, WE Gladstone. En anonym välgörare hade erbjudit 10 000 pund för ett högskola under förutsättning att en lämplig byggnad uppförs av rådet och att högskolan skulle förses med £ 4 000 per år.

1928: University Park

Efter första världskriget växte kollegiet från sin ursprungliga byggnad. En generös gåva av Sir Jesse Boot, på 35 tunnland mark vid Highfields, presenterade lösningen och 1928 flyttade kollegiet till det som nu är det huvudsakliga campus, University Park. Ursprungligen var det inrymt i den eleganta Trent-byggnaden och öppnades officiellt av kung George V i november samma år.

Kända besökare

Till och med i sina tidiga dagar på denna webbplats lockade kollegiet högprofilerade gästföreläsare inklusive professor Albert Einstein, Mahatma Gandhi och HG Wells.

1948: Bli University of Nottingham

1948 tilldelades kollegiet Royal Charter och blev University of Nottingham, som nu kan tilldela grader i sitt eget namn. Under denna period inrättades School of Agriculture när Midland College of Agriculture i Sutton Bonington slogs samman med universitetet.

Fortsatt tillväxt

University of Nottingham fortsatte att växa och fokuserar fortfarande på dess utveckling och har ett antal campus i Storbritannien och utomlands.

Ett globalt universitet

University of Nottingham är stolt över sin unika internationella läroplan som vi tror verkligen förbättrar studentupplevelsen.

Campus i Malaysia spelar en speciell roll i Nottinghams globala vision. Vi har ett ökande antal studenter som deltar i våra intercampusutbytesprogram och erbjuder ett spännande utbud av sommarskoleprogram som alla har ett internationellt inslag; vare sig det är genom språkinlärning eller kurser med särskilt fokus på asiatiska resor, företag eller kultur.

Campus i Malaysia spelar också en ledande roll i utvecklingen, strategin och implementeringen av den internationella läroplanen eftersom den internationella arbetsgruppen leds av vice provost för undervisning och lärande, professor Ong Fon Sim.

bild med tillstånd av University of Nottingham Malaysia

134785_student.jpg

Campusinformation

University of Nottingham Malaysia Campus ligger i Semenyih på en 101 hektar stor tomt 30 km från Kuala Lumpur.

Universitetet har också en plats i Kuala Lumpur centrum, Kuala Lumpur Teaching Center (KLTC), där vissa forskarutbildningar levereras.

utmärkelser

Universitas 21

Universitas 21 (U21) är det ledande globala nätverket av forskningsintensiva universitet som arbetar tillsammans för att främja globalt medborgarskap och institutionell innovation genom forskningsinspirerad undervisning och lärande, studentmobilitet, anslutning av våra studenter och personal och ett bredare förespråk för internationalisering.

Asia-Pacific University-Community Engagement Network

Vi strävar efter att främja det bredare sociala godet på lokal och nationell nivå i de länder vi verkar i, såväl som globalt. UNM har varit medlem i Asia-Pacific University-Community Engagement Network (APUCEN) sedan 2015.

Platser

  • Semenyih

    Jalan Broga, Semenyih, 43500, Semenyih

Frågor