Keystone logo
University of Nottingham Ningbo China

University of Nottingham Ningbo China

University of Nottingham Ningbo China

Introduktion

University of Nottingham Ningbo China (UNNC) var det första kinesiska utländska universitetet som öppnade sina dörrar i Kina. Grundades 2004, med fullt godkännande av det kinesiska utbildningsministeriet, och vi drivs av University of Nottingham i samarbete med Zhejiang Wanli Education Group, en nyckelaktör inom utbildningssektorn i Kina.

138966_1.jpeg

Snabba fakta

University of Nottingham rankas som en världs topp 100 universitet av QS World University Ranking 2020

Vi har 20 serviceinriktade studentorganisationer och mer än 70 samhällen

Utbyta och studera utomlands program med mer än 100 partners i cirka 40 länder och regioner

Cirka 51% av våra akademiska artiklar publicerades i världens topp 10% tidskrifter

 • University of Nottingham Ningbo China (UNNC) var det första kinesiska utländska universitetet som öppnade sina dörrar i Kina 2004.
 • På UNNC har vi cirka 8 000 studenter och cirka 10% kommer från Hong Kong, Macao, Taiwan och utomeuropeiska länder.
 • Vi har cirka 880 anställda, fördelade på akademiska och professionella tjänster.
 • Vår personal och studenter kommer från mer än 70 länder och regioner runt om i världen.
 • Universitetet är beläget på ett 144 hektar stort område (584 666 m²) i Ningbo, Zhejiang-provinsen.
 • Vi har tre fakulteter: affär, vetenskap och teknik, humaniora och samhällsvetenskap.
 • Vi erbjuder 29 grundutbildningar och 16 forskarutbildade kurser.
 • Universitetet har 15 forskningscentra och institut.
 • Vi fick tillstånd att bevilja doktorander i december 2008 och har över 500 doktorander.
 • Vi har Kinas första koldioxidneutrala byggnad, som ligger till vårt centrum för hållbar energiteknologi (CSET).

Siffror för läsåret 2019 - 20.

138967_2.jpg

Efterfrågade kandidater

Vi har mer än 8 000 studenter och varje år cirka 1 500 kandidater med utmärkta akademiska kvalifikationer, överförbara färdigheter, en kreativ syn och ett nytt perspektiv. De efterfrågas av arbetsgivare runt om i världen som erkänner fördelarna med att anställa talanger med ett internationellt perspektiv.

Vår internationaliseringspolicy innebär att våra studenter kan studera vid University of Nottingham i Storbritannien eller att gå som utbyte eller studera utomlands studenter till andra universitet runt om i världen.

Internationella studenter kommer från mer än 75 länder runt om i världen och kinesiska grundutbildningsstudenter väljs från de flesta provinser på grundval av deras examen vid högskolan.

Tävlingen för inträde är hård och studenterna måste ha en lägsta nivå på engelska för att accepteras på våra examensprogram. Vi är bekanta med en rad utländska skola som lämnar kvalifikationer. För mer information om de kvalifikationer som krävs för att studera här, maila vårt antagningsteam.

138965_4.jpg

Högpåverkad forskning

UNNC är ett snabbt växande nav för spetskompetens inom forskning, innovation och kunskapsutbyte. Drivet av vårt samarbete med Ningbo-regeringen och industripartners erbjuder vi lösningar på lokala utmaningar genom forskning och innovation i världsklass.

Vår forskning sträcker sig över alla fakulteter och discipliner och vi har flera centra och institut som har åtagit sig att tillhandahålla världsledande forskning som är relevant för Kinas intressen och behov.

Vi är angelägna om att stödja framtidens forskningstalent. Vi finansierar och stödjer över 500 forskarstuderande och de spelar en viktig roll i vårt forskningssamhälle.

Personal av högsta kvalitet

Vi har cirka 880 lärar-, forsknings- och professionella servicepersonal vid UNNC, rekryterade från toppuniversitet, forskningsinstitut och företag från minst 40 länder över hela världen.

All undervisning på campus utförs på engelska av personal antingen utstationerad från Nottingham eller utnämnd till University of Nottinghams standarder.

Vi har 25 professorer i världsklass utsedda genom Li Dak Sum Chair Professor Professorhip. Deras viktigaste forskningsområden spänner över marinekonomi, nya material, affärsinnovation och mer.

138968_3.jpg

Årlig rapport

UNNC Strategi 2020 formulerar vårt engagemang för att förbättra studentens inlärningsupplevelse. Undervisning och lärande fortsätter att vara kärnan i UNNC: s utveckling.

Som ett internationellt universitet har UNNC främjat internationalisering genom globala orienterade akademiska program och utländska utbytningsmöjligheter som stöds av globala partnerinstitutioner. Enligt Shanghai-rankingen 2019 rankas internationaliseringen av universitetet som den sjunde i landet och först i Zhejiang-provinsen.

När det gäller vetenskaplig forskning integrerar UNNC genom sina unika fördelar högkvalitativa vetenskapliga forskningsresurser hemma och utomlands, aktivt genomför gränsöverskridande tvärvetenskapligt forskningssamarbete och akademiska utbyten mot bakgrund av lokala utvecklingsbehov och strävar efter att främja överföring av vetenskapliga och tekniska framsteg. I januari 2019 släppte Shanghai Ranking Consultancy "bästa kinesiska universitetsrankingen för 2019" och UNNC rankade högst i kärnindikatorn "Scientific Research Quality".

Ranking

 • University of Nottingham rankas som ett av världens topp 100 universitet av QS World University Ranking 2020
 • Enligt Shanghai Rankings 2019 rankas internationaliseringen av universitetet på sjunde plats i landet och först i Zhejiang-provinsen.
 • I januari 2019 släppte Shanghai Ranking Consultancy "2019 bästa kinesiska universitetsrankningar", och UNNC rankades högst i kärnindikatorn "Scientific Research Quality".

Platser

 • Ningbo

  199 Taikang East Road Ningbo, , Ningbo

Frågor