Keystone logo
University of Ostrava

University of Ostrava

University of Ostrava

Introduktion

University of Ostrava (UO) är ett offentligt forskningsuniversitet som utbildar nästan 9000 studenter i sex fakulteter. Vår fakultet för naturvetenskap, fakulteten för naturvetenskap, fakulteten för fakulteten, fakulteten för fakulteten, fakulteten för samhällsvetenskap och fakulteten för utbildning erbjuder ett brett spektrum av discipliner och okonventionella kombinationer av majors.

170051_CB4.jpg

Som en dynamisk och intellektuellt utmanande modern institution ger University of Ostrava en internationell miljö att studera. Vårt campus är spredt främst i det gamla centrum som ger en stimulerande miljö för att överväga levande konst och vetenskap. Undervisning vid UO är forskningsstyrd, och dess program lärs ofta av aktiva forskare.

Universitetet är stolt över att behålla föreläsare, professorer och forskare som leder siffror inom sina kompetensområden som är forskare och inspirerande och öppet personligheter med en levande känsla av kreativitet.

Den lilla storleken på universitetet och dess relativa ungdom (grundad 1991) möjliggör ett starkt individuellt tillvägagångssätt för våra studenter och flexibla reaktioner på det moderna samhällets och arbetsmarknadens behov. Universitetet erbjuder högkvalitativ utbildning och många möjligheter för dem som vill uppfylla sina visioner: antingen i språkstudier, inrättande av en studentorganisation eller praktisk erfarenhet. Universitetet söker aktivt efter möjligheter för studenter att höja sina kvalifikationer och hjälpa dem att påbörja sin karriär.

University of Ostrava har etablerat samarbete med flera lokala organisationer (som en lokal studio av det offentliga tjeckiska TV-programmet) som ger studenterna en värdefull arbetslivserfarenhet. Gemenskapsengagemang är en integrerad del av universitetets uppdrag av utbildning och forskning. UO och dess fakulteter, studentorganisationer och vetenskapliga institut skapar och främjar hundratals offentliga evenemang varje år. som inkluderar fria workshops, föreläsningar, seminarier, erfarenhetsevenemang, vetenskapliga äventyr, välgörenhetsevenemang, internationella sammankomster, sport- och kulturevenemang, konstutställningar, händelser, alumni reunions, konserter och teaterspel.

University of Ostrava är en viktig del av staden och dess sociala liv och fortsätter att samarbeta med ett stadigt ökande antal kulturella organisationer och lokala institutioner. Läs mer om UO: s roll för samhällsengagemang nedan i avsnittet "UO @ live".

170052_Screenshot2021-10-06102103.png

Mission och Vision

Ett universitet med ett uppdrag, öppet för världen, som arbetar för regionen.

University of Ostrava är en institution som ser sin roll i utvecklingen av humaniora och medicinska, vetenskapliga och konstnärliga fält i den lokala regionen, som traditionellt har förknippats med industriella och tekniska områden.

Syftet är att bidra till att lösa brådskande problem i regionen Moravia-Silesia på sociala, miljö- och hälsovårdsområden och att forma Ostrava som en sann universitetsstad. För detta ändamål avser den att fortsätta använda sin potential att reflektera regionens identitet, kultur och historia samt att odla den genom konstnärliga kreativa aktiviteter.

University of Ostrava är redo att föra fram progressiva tendenser inom europeisk vetenskap och stipendium i regionen och skapa gynnsamma förutsättningar för internationellt samarbete och en vänlig miljö för utländska akademiker och studenter.

Universitetet strävar efter att vara en institution som målmedvetet främjar kvalitetsvetenskapliga aktiviteter samtidigt som man systematiskt söker nya forskningsområden och lag med potential att uppnå utmärkta resultat.

University of Ostrava öppnar sig för dagens samhälls utmaningar och utvecklar ett ansvarsfullt och individuellt tillvägagångssätt för en mängd olika studenter, inklusive specifika grupper (seniorer, socialt missgynnade studenter, studenter med särskilda behov) och förespråkar lika tillgång till utbildning och vänskap kommunikation med allmänheten.

170053_Screenshot2021-10-06102349.png

Varför studera vid University of Ostrava

 • Toppkvalitativ forskningsdriven utbildning
 • Ledande siffror inom sina kompetensområden
 • Individuell lärar-till-elev-strategi
 • Ett stort antal studieområden
 • Unga, färskt, modernt, öppet sinn
 • Stark tonvikt på individuell tillväxt
 • Flexibilitet och lyhördhet på grund av den lilla storleken och ungdomens kraft i vårt universitet
 • Inriktning på universitetets 3: e roll - att fungera som lokala samhällsledare
 • Bra utrymme för både studenter och akademikernas kompletterande aktiviteter
 • Den livliga och poetiska atmosfären i den tidigare industriella staden Ostrava

Platser

 • Ostrava

  Dvořákova 7 , 701 03, Ostrava

Frågor