MSc Food Science
Reading, Storbritannien
VARAKTIGHET
1 up to 2 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid, Deltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Jan 2025
STUDIEAVGIFTER
Begär studieavgifter
STUDIEFORMAT
På Campus
* nya internationella studenter: £30 950 | nya studenter i Storbritannien/Republiken Irland: £12 800
Introduktion
Fördjupa dig i matens värld med vår MSc Food Science-kurs.
Säkerheten, kvaliteten och näringsegenskaperna hos maten som når konsumenterna beror på livsmedelsforskare.
Med utgångspunkt i dina vetenskapliga grundstudier kommer denna kurs att låta dig få en djupgående kunskap om matvetenskapen. Undervisas av akademiker från Institutionen för livsmedels- och näringsvetenskaper, ämnen inkluderar:
- livsmedelskemi
- livsmedelskvalitet och säkerhet
- tillverkning och process.
Vår avdelning är en världsauktoritet inom mat och mänsklig näring. Vi har ledande experter inom alla komponentdiscipliner som bidrar till mat- och näringsvetenskap – ett påstående som ingen annan brittisk avdelning kan göra.
Du kommer att bli van vid att arbeta i omfattande laboratorier med branschstandard. Våra lokaler för matundervisning inkluderar:
- Livsmedelsbearbetningscentrum. Denna pilotanläggning är unik för Reading. Det finns nästan 1100 m2 golvyta som ägnas åt utrustning till ett värde av cirka 4 miljoner pund. Anläggningen används främst för undervisning och lärande och innehåller bearbetningsutrustning för utvecklingsarbete av livsmedel. Inget annat brittiskt universitet erbjuder vad vi gör under ett tak.
- Smakcentrum. Centret har faciliteter som gör att du kan få omfattande praktisk erfarenhet av smak- och aromanalys och smakextraktion.
- Sensory Science Centre. Vår interna sensoriska anläggning ger dig möjlighet att utvärdera dina egna livsmedelsprodukter som tagits fram på kursen. Den är också tillgänglig för kommersiell sensorisk profilering och marknadsundersökningar.
Vi är stolta över vår forskning: University of Reading är rankad på 8:e plats i Storbritannien för forskningskraft inom jordbruk, livsmedel och veterinärvetenskap (Times Higher Education, Institutioner rankad efter ämne, baserat på dess analys av det senaste Research Excellence Framework 2021) och 95 % av vår forskning är av internationell anseende (REF 2021, som kombinerar 4*, 3* och 2* bidrag – jordbruk, livsmedel och veterinärvetenskap).
Som MSc Food Science-student får du också tillgång till – och uppmuntras att engagera dig i – den senaste kunskapen inom området matvetenskap och nutrition.
Få värdefull branscherfarenhet med en MSc Food Science.
Vår MSc Food Science är branschrelevant och läroplanen har utformats i samråd med branschen. Designad för att bredda din kompetens och öka anställningsbarheten, kommer du att uppmuntras att slutföra ett forskningsprojekt med en av våra branschpartners. Detta är en möjlighet att föra in ditt lärande i praktiken och forska inom ett område du är intresserad av, till exempel utveckling av nya produkter eller formulering.
Dessutom erbjuder vår välutrustade byggnad utbildningsmöjligheter för vidare forskning om examen.
Bygg på din befintliga kunskap.
Denna masterkurs är för akademiker inom rena naturvetenskaper – såsom kemi, biologi, biokemi och mikrobiologi – eller tillämpad vetenskap. Exempel på examina i tillämpad vetenskap inkluderar:
- Mat vetenskap
- Matteknik
- Livsmedelsteknik
- Mänsklig psykologi
- Biomedicinska vetenskaper
- Jordbruksteknik
Antagningar
Stipendier och finansiering
Du kan vara berättigad till ett stipendium eller stipendium för att betala för dina studier. Studenter från Storbritannien kan också vara berättigade till ett studielån för att täcka dessa kostnader.
Vi har ett antal stipendier tillgängliga för våra masterstudenter.
Läroplan
Obligatoriska moduler
- Mikrober, livsmedelssäkerhet och hälsa: Lär dig grunderna i mikrobiologi med fokus på aspekter kopplade till mikroorganismers roll i mat och hälsa. Du kommer att kunna designa och utföra experiment inom livsmedelsmikrobiologi, tillämpa principerna för mikrobiell kontroll på livsmedelssäkerhet, kritiskt utvärdera vetenskapliga data om tarmmikrobiomet och utveckla dess inverkan på hälsa och sjukdom.
- Livsmedelskemi: Struktur, smak och färg: Förstå vilken roll och inverkan de kemiska egenskaperna hos livsmedelskomponenter har på matens struktur och funktion. Du kommer att lära dig om livsmedelsproduktens kvalitet som härrör från omvandlingen och bearbetningen av viktiga globala livsmedelsråvaror och den praktiska tillämpningen av metoder för livsmedelsanalys.
- Hållbar livsmedelstillverkning och processdesign: Få en systematisk förståelse för livsmedelstillverkningsprocesser. Du kommer att lära dig de grundläggande begreppen för livsmedelsbearbetning och tillämpningen av enskilda enhetsoperationer i samband med livsmedelsråvaror. Du kommer också att få erfarenhet av pilotanläggning och kommer att kunna integrera de begrepp du har lärt dig i design av hållbara och effektiva livsmedelsprocesser.
- Tillämpad sensorisk och smakvetenskap: Få en omfattande förståelse av sensorisk vetenskap, dess tillämpning på bedömning av mat och den underliggande fysiologin och psykologin bakom perception. Du kommer att arbeta i ett team för att undersöka, organisera och implementera strategier för att lösa ett kundklagomål och för att förbereda en rapport.
- Omformulering av livsmedel: Utveckla din expertis i att designa, utveckla och utvärdera omformulerade livsmedelsprodukter. Du kommer att lära dig om de viktigaste pelarna i omformulering av livsmedel, inklusive näring, folkhälsa, livsmedelsvetenskap, tillverkning, livsmedelskvalitet, lagstiftning, konsumentuppfattning och affärsperspektiv.
- Tillämpad livsmedelskvalitet och säkerhet: Få en mångdimensionell förståelse av problemlösningen involverad i industriell utveckling och produktion av livsmedel. Du kommer att tillämpa vetenskapliga koncept på ett industriscenario, och lösa både kvalitets- och säkerhetsfrågor i en livsmedelsprodukt och identifiera kritiska kontrollpunkter i produktionen.
- Forskningsfärdigheter och projekt: Arbeta som en oberoende forskare för att utforma ett forskningsprojekt, genomföra forskningen och skriva upp analysen i form av en forskningsartikel. Du kommer att utveckla forskningsfärdigheter och jag får möjlighet att förbättra din självkännedom och effektivitet när det gäller att underlätta beslutsfattande processer för att öka din karriärutveckling.
Det här är de moduler som vi för närvarande erbjuder för inträde 2024/25. De kan komma att ändras eftersom vi regelbundet granskar våra modulerbjudanden för att säkerställa att de är informerade om den senaste forskningen och undervisningsmetoderna.
Observera att universitetet inte kan garantera att alla valfria moduler kommer att vara tillgängliga för alla studenter som kan tänkas vilja ta dem.
Du kan också registrera dina uppgifter hos oss för att få information om din intressekurs och studier och livet vid University of Reading .
Karriärmöjligheter
Med expertis inom ett område som påverkar livsmedelsproducenter, regeringar och konsumenter efterfrågas högt kvalificerade livsmedelsspecialister. Mat- och dryckesindustrin är Storbritanniens största tillverkningssektor. Det är ansvarigt för att lägga till £21,9 miljarder till bruttovärdet av den brittiska ekonomin – och det behöver nya akademiker för att möta sina rekryteringsbehov.
Din marknadsrelevanta kunskap kommer att kunna tillämpas på en rad olika organisationer. Dessa inkluderar: multinationella livsmedelstillverkare, ingrediensleverantörer, stora detaljhandelskedjor, statliga organ och företag som tillhandahåller nischmarknader.
Nyutexaminerade har säkrat roller som:
- Processtekniker på Pepsico International
- Quality Executive med Agro Tech Foods
- Ny produktutvecklare med Bakkavor
- Mattekniker hos Tesco
- Forsknings- och utvecklingstekniker med Kerrys ingredienser och smaker
Alternativt kan du gå vidare till studier på doktorandnivå.
Totalt sett är 91 % av utexaminerade från livsmedels- och näringsvetenskaper i arbete eller studerar inom 15 månader efter examen; av de heltidsanställda är 93 % i roller på forskarnivå. (Baserat på vår analys av HESA-data © HESA 2024, Graduate Outcomes Survey 2021/22; inkluderar alla svarspersoner inom livsmedels- och näringsvetenskaper)