Keystone logo
University of Reading MSc Food Science
University of Reading

MSc Food Science

Reading, Storbritannien

1 up to 2 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

Sista ansökningsdag för begäran

Jan 2025

Begär studieavgifter

På Campus

* nya internationella studenter: £30 950 | nya studenter i Storbritannien/Republiken Irland: £12 800

Introduktion

Fördjupa dig i matens värld med vår MSc Food Science-kurs.

Säkerheten, kvaliteten och näringsegenskaperna hos maten som når konsumenterna beror på livsmedelsforskare.

Med utgångspunkt i dina vetenskapliga grundstudier kommer denna kurs att låta dig få en djupgående kunskap om matvetenskapen. Undervisas av akademiker från Institutionen för livsmedels- och näringsvetenskaper, ämnen inkluderar:

  • livsmedelskemi
  • livsmedelskvalitet och säkerhet
  • tillverkning och process.

Vår avdelning är en världsauktoritet inom mat och mänsklig näring. Vi har ledande experter inom alla komponentdiscipliner som bidrar till mat- och näringsvetenskap – ett påstående som ingen annan brittisk avdelning kan göra.

Du kommer att bli van vid att arbeta i omfattande laboratorier med branschstandard. Våra lokaler för matundervisning inkluderar:

  • Livsmedelsbearbetningscentrum. Denna pilotanläggning är unik för Reading. Det finns nästan 1100 m2 golvyta som ägnas åt utrustning till ett värde av cirka 4 miljoner pund. Anläggningen används främst för undervisning och lärande och innehåller bearbetningsutrustning för utvecklingsarbete av livsmedel. Inget annat brittiskt universitet erbjuder vad vi gör under ett tak.
  • Smakcentrum. Centret har faciliteter som gör att du kan få omfattande praktisk erfarenhet av smak- och aromanalys och smakextraktion.
  • Sensory Science Centre. Vår interna sensoriska anläggning ger dig möjlighet att utvärdera dina egna livsmedelsprodukter som tagits fram på kursen. Den är också tillgänglig för kommersiell sensorisk profilering och marknadsundersökningar.

Vi är stolta över vår forskning: University of Reading är rankad på 8:e plats i Storbritannien för forskningskraft inom jordbruk, livsmedel och veterinärvetenskap (Times Higher Education, Institutioner rankad efter ämne, baserat på dess analys av det senaste Research Excellence Framework 2021) och 95 % av vår forskning är av internationell anseende (REF 2021, som kombinerar 4*, 3* och 2* bidrag – jordbruk, livsmedel och veterinärvetenskap).

Som MSc Food Science-student får du också tillgång till – och uppmuntras att engagera dig i – den senaste kunskapen inom området matvetenskap och nutrition.

Få värdefull branscherfarenhet med en MSc Food Science.

Vår MSc Food Science är branschrelevant och läroplanen har utformats i samråd med branschen. Designad för att bredda din kompetens och öka anställningsbarheten, kommer du att uppmuntras att slutföra ett forskningsprojekt med en av våra branschpartners. Detta är en möjlighet att föra in ditt lärande i praktiken och forska inom ett område du är intresserad av, till exempel utveckling av nya produkter eller formulering.

Dessutom erbjuder vår välutrustade byggnad utbildningsmöjligheter för vidare forskning om examen.

Bygg på din befintliga kunskap.

Denna masterkurs är för akademiker inom rena naturvetenskaper – såsom kemi, biologi, biokemi och mikrobiologi – eller tillämpad vetenskap. Exempel på examina i tillämpad vetenskap inkluderar:

  • Mat vetenskap
  • Matteknik
  • Livsmedelsteknik
  • Mänsklig psykologi
  • Biomedicinska vetenskaper
  • Jordbruksteknik

Antagningar

Stipendier och finansiering

Läroplan

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor