MSc Nutrition and Food Science
Reading, Storbritannien
VARAKTIGHET
1 up to 2 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid, Deltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Jan 2025
STUDIEAVGIFTER
Begär studieavgifter
STUDIEFORMAT
På Campus
* nya internationella studenter: £30 950 | nya studenter i Storbritannien/Republiken Irland: £12 800
Introduktion
Börja din karriär som näringsspecialist inom livsmedelssektorn med vår MSc Nutrition and Food Science.
Denna kurs är ackrediterad av Association for Nutrition (AfN), den oberoende tillsynsmyndigheten för registrerade nutritionister.
Efter examen kommer du att vara berättigad att ansöka om att bli en registrerad associerad nutritionist hos AfN. Detta är via den direkta inträdesvägen och kommer att stärka din status som näringsspecialist.
Regeringens nyckelkrav från livsmedelssektorn, att tillhandahålla näringsrik mat, uppmuntrar experter från industri och akademi att arbeta tillsammans för att förbättra livsmedelsstandarden. Dina studier kommer att utforska de vetenskapliga aspekterna av mat och näring, och bedöma de bredare konsekvenserna av kosten för hälsa och välbefinnande.
Bredden av kursen syftar till att öka din förståelse för:
- mänsklig näring
- utvecklingen av trender för hälsosamma kostvanor
- viktiga aspekter av mat och hälsa
- livsmedelssammansättning
- livsmedelsförvaring, säkerhet och tillverkning.
Du kommer att arbeta med sakkunniga akademiker från Institutionen för livsmedels- och näringsvetenskaper, och som en del av dina studier kommer du att arbeta i några av Storbritanniens största dedikerade matundervisningsanläggningar. Dessa inkluderar:
- Hugh Sinclair Unit of Human Nutrition (HSUHN). Denna anläggning har ett internationellt rykte för sin forskning om sambandet mellan kost och risken för kroniska sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, neurodegenerativa sjukdomar och cancer. Enhetens kliniska forskning informerar regeringar och livsmedelssektorn. Du kommer att få möjlighet att genomföra ditt slutprojekt på enheten.
- Livsmedelsbearbetningscentrum. Denna pilotanläggning är unik för Reading. Det finns nästan 1100 m2 golvyta som ägnas åt utrustning till ett värde av cirka 4 miljoner pund. Anläggningen används främst för undervisning och lärande och innehåller bearbetningsutrustning för utvecklingsarbete av livsmedel. Inget annat brittiskt universitet erbjuder vad vi gör under ett tak.
- Flow Cytometry Suite. En rad specialistlabb för att utvärdera mänsklig tarmmikroflora.
Vi är stolta över vår forskning: University of Reading är rankad på 8:e plats i Storbritannien för forskningskraft inom jordbruk, livsmedel och veterinärvetenskap (Times Higher Education, Institutioner rankad efter ämne, baserat på dess analys av det senaste Research Excellence Framework 2021) och 95 % av vår forskning är av internationell anseende (REF 2021, som kombinerar 4*, 3* och 2* bidrag – jordbruk, livsmedel och veterinärvetenskap). Som MSc Nutrition and Food Science-student kommer du också att ha tillgång till – och uppmuntras att engagera dig i – den mest aktuella kunskapen inom området matvetenskap och nutrition.
Antagningar
Stipendier och finansiering
Du kan vara berättigad till ett stipendium eller stipendium för att betala för dina studier. Studenter från Storbritannien kan också vara berättigade till ett studielån för att täcka dessa kostnader.
Vi har ett antal stipendier tillgängliga för våra masterstudenter.
Läroplan
Obligatoriska moduler
- Näringskoncept: Lär dig grundläggande näringsbegrepp, utveckling av kostreferensvärden och rekommendationer samt tekniker som används i näringsforskning. Du kommer också att utveckla en förståelse för viktiga näringsfrågor under livscykeln och ha en uppskattning av den vetenskapliga basen för näringsrekommendationer och kontroversiella ämnen inom näringsforskning.
- Livsstil, nutrigenetik och personlig nutrition: Lär dig om mänsklig näring under livscykeln och dess koppling till nutrigenetik, nutrigenomics, epigenetik och personlig nutrition. Du kommer också att studera ett urval av aktuella frågor inom nutrition som påverkar livsstil, hälsa, genetisk mottaglighet och sjukdom och frågor som är relevanta för gränssnittet mellan mänsklig näring och matvetenskap.
- Mikrober i hälsa och sjukdom: Lär dig grunderna i mikrobiologi, med fokus på att förstå mikrobernas roll i att forma hälsa och sjukdomsresultat. Du kommer också att lära dig färdigheter i mikrobiologiska tekniker och utveckla en förståelse för hur mikrobiella samhällen kan manipuleras genom diet eller klinisk intervention, och den resulterande påverkan på hälsan.
- Folkhälsans näring och val av livsmedelskonsumenter: Få en introduktion till policy, val av mat och förändring av näringsbeteende i samband med folkhälsan näring. Du kommer att utforska faktorer som påverkar valet av mat och genomföra forskning för att undersöka en verklig näringsfråga i din lokala miljö. Du kommer också att utveckla en beteendeförändringsintervention och kommunikationsplan baserat på dina resultat och förstå hur detta relaterar till Association for Nutrition Standards of Ethics, Conduct and Performance.
- Omformulering av livsmedel: Utveckla din expertis i att designa, utveckla och utvärdera omformulerade livsmedelsprodukter. Du kommer att lära dig om de viktigaste pelarna i omformulering av livsmedel, inklusive näring, folkhälsa, livsmedelsvetenskap, tillverkning, livsmedelskvalitet, lagstiftning, konsumentuppfattning och affärsperspektiv.
- Klinisk nutrition: Lär dig om den vetenskapliga grunden för nutritionsstöd, medicinsk etik och näringsrådgivning med fokus på friska, sjuka och metaboliskt nedsatta patienter. Du kommer att bygga färdigheter i klinisk nutrition med avseende på fysiologiska system och lära dig om hur kosten kan användas att förebygga och behandla mänskliga sjukdomar.
- Forskningsfärdigheter och projekt: Arbeta som en oberoende forskare för att utforma ett forskningsprojekt, genomföra forskningen och skriva upp analysen i form av en forskningsartikel. Du kommer att utveckla forskningsfärdigheter och få möjlighet att förbättra din självkännedom och effektivitet i att underlätta beslutsprocesser för att öka din karriärutveckling.
Det här är de moduler som vi för närvarande erbjuder för inträde 2024/25. De kan komma att ändras eftersom vi regelbundet granskar våra modulerbjudanden för att säkerställa att de är informerade om den senaste forskningen och undervisningsmetoderna.
Observera att universitetet inte kan garantera att alla valfria moduler kommer att vara tillgängliga för alla studenter som kan tänkas vilja ta dem.
Du kan också registrera dina uppgifter hos oss för att få information om din intressekurs och studier och livet vid University of Reading .
Karriärmöjligheter
MSc Nutrition and Food Science är designad för personer som vill utveckla en karriär inom livsmedelssektorn eller bedriva matrelaterad forskning.
Mat- och dryckesindustrin är Storbritanniens största tillverkningssektor. Det är ansvarigt för att lägga till £21,9 miljarder till bruttovärdet av den brittiska ekonomin – och det behöver nya akademiker för att möta sina rekryteringsbehov. Vi fokuserar på anställningsbarheten för våra utexaminerade och har byggt utmärkta, sedan länge etablerade relationer med arbetsgivare inom livsmedels- och näringssektorerna.
Utexaminerade från denna kurs har gått vidare till sådana yrken som:
- näringsforskare
- teknisk utveckling (livsmedelsingredienser)
- näringsrådgivare i detaljhandeln
- ny produktutveckling.
Andra akademiker har fortsatt att bedriva doktorandforskning.
Totalt sett är 91 % av utexaminerade från livsmedels- och näringsvetenskaper i arbete eller studerar inom 15 månader efter examen; av de heltidsanställda är 93 % i roller på forskarnivå (Baserat på vår analys av HESA-data © HESA 2024, Graduate Outcomes Survey 2021/22; inkluderar alla som svarar på livsmedels- och näringsvetenskaper).