Keystone logo
University of Reading MSc Nutrition and Food Science
University of Reading

MSc Nutrition and Food Science

Reading, Storbritannien

1 up to 2 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

Sista ansökningsdag för begäran

Jan 2025

Begär studieavgifter

På Campus

* nya internationella studenter: £30 950 | nya studenter i Storbritannien/Republiken Irland: £12 800

Introduktion

Börja din karriär som näringsspecialist inom livsmedelssektorn med vår MSc Nutrition and Food Science.

Denna kurs är ackrediterad av Association for Nutrition (AfN), den oberoende tillsynsmyndigheten för registrerade nutritionister.

Efter examen kommer du att vara berättigad att ansöka om att bli en registrerad associerad nutritionist hos AfN. Detta är via den direkta inträdesvägen och kommer att stärka din status som näringsspecialist.

Regeringens nyckelkrav från livsmedelssektorn, att tillhandahålla näringsrik mat, uppmuntrar experter från industri och akademi att arbeta tillsammans för att förbättra livsmedelsstandarden. Dina studier kommer att utforska de vetenskapliga aspekterna av mat och näring, och bedöma de bredare konsekvenserna av kosten för hälsa och välbefinnande.

Bredden av kursen syftar till att öka din förståelse för:

  • mänsklig näring
  • utvecklingen av trender för hälsosamma kostvanor
  • viktiga aspekter av mat och hälsa
  • livsmedelssammansättning
  • livsmedelsförvaring, säkerhet och tillverkning.

Du kommer att arbeta med sakkunniga akademiker från Institutionen för livsmedels- och näringsvetenskaper, och som en del av dina studier kommer du att arbeta i några av Storbritanniens största dedikerade matundervisningsanläggningar. Dessa inkluderar:

  • Hugh Sinclair Unit of Human Nutrition (HSUHN). Denna anläggning har ett internationellt rykte för sin forskning om sambandet mellan kost och risken för kroniska sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, neurodegenerativa sjukdomar och cancer. Enhetens kliniska forskning informerar regeringar och livsmedelssektorn. Du kommer att få möjlighet att genomföra ditt slutprojekt på enheten.
  • Livsmedelsbearbetningscentrum. Denna pilotanläggning är unik för Reading. Det finns nästan 1100 m2 golvyta som ägnas åt utrustning till ett värde av cirka 4 miljoner pund. Anläggningen används främst för undervisning och lärande och innehåller bearbetningsutrustning för utvecklingsarbete av livsmedel. Inget annat brittiskt universitet erbjuder vad vi gör under ett tak.
  • Flow Cytometry Suite. En rad specialistlabb för att utvärdera mänsklig tarmmikroflora.

Vi är stolta över vår forskning: University of Reading är rankad på 8:e plats i Storbritannien för forskningskraft inom jordbruk, livsmedel och veterinärvetenskap (Times Higher Education, Institutioner rankad efter ämne, baserat på dess analys av det senaste Research Excellence Framework 2021) och 95 % av vår forskning är av internationell anseende (REF 2021, som kombinerar 4*, 3* och 2* bidrag – jordbruk, livsmedel och veterinärvetenskap). Som MSc Nutrition and Food Science-student kommer du också att ha tillgång till – och uppmuntras att engagera dig i – den mest aktuella kunskapen inom området matvetenskap och nutrition.

Antagningar

Stipendier och finansiering

Läroplan

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor