Keystone logo
© The University of Fredericton
University of Saskatchewan

University of Saskatchewan

University of Saskatchewan

Introduktion

I hjärtat av Saskatoon, på Treaty 6 territorium och Métis hemland, är University of Saskatchewan (USask).

USask är ett av de främsta forskningsintensiva medicinska doktoranduniversiteterna i Kanada och är hemma för världsledande forskning inom områden av global betydelse, som vatten och livsmedelssäkerhet. Studien och upptäckten förbättras av våra utmärkta faciliteter, bland annat den kanadensiska Light Source-synkrotronen, VIDO-InterVac, Global Institute for Food Security, Global Institute for Water Security och Sylvia Fedoruk Center for Nuclear Innovation.

Styrd av vår universitetsplan: Universitetet i världen behöver vi samarbeta över discipliner och med våra samhällen för att hitta kreativa lösningar för de mest pressande globala utmaningarna. Våra kandidater, erkända för sin starka arbetsetik, resursfulla natur och beslutsamhet, leder förändring här hemma och runt om i världen.

Områden på vår huvudsakliga campus i Saskatoon stöder det interdisciplinära fokuset på vår studie och vårt arbete, inklusive Gordon Oakes Red Bear Student Center, en interkulturell samlingsplats som hjälper till att integrera inhemsk kultur på campus och Health Sciences Building, som innehåller åtta hälsovetenskapsområden i en praktisk, praktisk miljö.

USask studenter kommer från hela världen och kan bli en del av USask-familjen i samhällen i hela Saskatchewan, där vi erbjuder en rad programmering, från inledande klasser hela vägen genom hela examensprogram i vissa discipliner.

Platser

  • Saskatoon

    University of Saskatchewan, S7N, Saskatoon

Frågor