Keystone logo
University of Sopron

University of Sopron

University of Sopron

Introduktion

De huvudsakliga disciplinerna vid University of Sopron är ekonomi, pedagogik, skogsbruk och träteknik.

Det ligger i en pittoresk stad i den nordvästra regionen av Ungern. Sopron har ett fantastiskt läge - bara 220 km från Budapest, 60 km från Wien och 90 km från Bratislava.

University of Sopron campus ligger i ett grönt område, omgivet av en egen botanisk trädgård – bara några minuters promenad från stadens centrum. Vinnare av International Green Gown Awards University of Sopron ligger i framkant av landet och till och med världen inom flera områden relaterade till hållbar drift och utveckling.

Universitetet erbjuder 3 kandidat-, 5 master- och 3 doktorandstudier för internationella studenter inom ovan nämnda discipliner. Dess strategiska mål är att utbilda intelligenta och kreativa yrkesverksamma med fokus på principerna om hållbarhet, samtidigt som man respekterar föregångare och möter 2000-talets utmaningar.

Det finns massor av förmåner med att studera på en mindre, lantlig institution som University of Sopron - utbildningen bedrivs i mindre grupper, där deltagarna och professorerna känner varandra väl och effektiviteten är hög, kommunikationen är direkt; administrationen är smidig, du kan verkligen koncentrera dig på dina studier; i Sopron är allt inom gångavstånd, så du behöver inte slösa tid på att resa dagligen.

Sovsal garanteras på begäran för alla våra studenter och det ligger inom gångavstånd från alla universitetsbyggnader, plus många affärer och bekvämligheter.

Historien om det nuvarande University of Sopron går tillbaka flera århundraden:

Etableringsåren (1735-1808-1846)

Skogsbrukets högre utbildning, det sedan länge etablerade studieområdet, kärnan i utbildningen vid universitetet startade i det institut som grundades för gruv- och metallurgiutbildning. Skolan för utbildning av gruvofficerare grundades genom dekret av Karl III, undertecknad den 22 juni 1735 i Selmecbánya.

Maria Theresa lade grunden för akademisk utbildning genom sitt dekret undertecknat den 22 oktober 1762.

Ett gemensamt möte mellan finansministeriet och den kungliga mynt- och gruvkammaren i juni 1807 diskuterade inrättandet av en skogsskola vid sidan av gruvakademin.

Ungersk Royal Mining and Forestry Academy, Ungersk Royal Mining and Forestry College i Selmecbánya (1867-1918)

Efter 1867 års kompromiss blev akademin en ungersk statlig institution, vilket minskade dess internationella betydelse. 1904 antog institutionen namnet "The Hungarian Royal Mining and Forestry College".

Med utbrottet av första världskriget blev det ett stort brott i kollegiets liv. Höstterminens sista föreläsningar började den 6 oktober 1918, men läsåret kunde inte avslutas. Som ett resultat av fredsavtalet efter kriget var Selmecbánya inte längre en ungersk stad; det tillhörde det nya Tjeckoslovakien. Flytten från fädernesbostället började hösten 1918 efter en resolution av kollegiets råd och ett dekret från finansministeriet.

Högskolan i Sopron. Organisationsförändringar (1919-1950)

Tack vare vicestatssekreteraren Hugó Laehne och borgmästare Mihály Thurners beslutsamhet gav staden Sopron ett nytt hem för kollegiet. Den första gruppen studenter anlände i mars 1919, ledd av rektorn Géza Réz.

Högskolan döptes om till Ungerns kungliga högskola för gruv- och skogsbruk 1922, vilket visar dess utökade utbildningsprogram. År 1934 grundades det ungerska kungliga József Nádor University of Technology and Economics, och högskolan integrerades i detta universitet, baserat i Budapest, som fakulteten för gruv, metallurgi och skogsbruk.

1949 startade den fristående Lantmäteriingenjörsutbildningen. Det integrerades senare i Budapests tekniska universitet. När ett nytt tekniskt universitet grundades i Miskolc, flyttade fakulteten för gruv- och metallurgi dit. Flytten av de två sistnämnda fakulteterna varade i mer än 10 år.

Forestry College, University of Forestry and Wood Sciences, University of Sopron (1952-2000)

Från 1952 fungerade Skogsfakulteten som en självständig skogshögskola med universitetsgrad. 1956 gav historiens storm ett hårt slag mot högskolan. Efter revolutionens nederlag lämnade en stor del av lärare och elever landet. De flesta av dem åkte till Kanada, där de bildade Sopron Division vid fakulteten för skogsbruk vid University of British Columbia, och avslutade sina studier där. Andra åkte till Tyskland, Schweiz och Österrike.

1957 startade utbildningen av träindustriingenjörer. Den 1 september 1962 bildades Högskolan för skogs- och trävetenskap med två fakulteter. 1972 öppnade universitetet en ny fakultet, Székesfehérvár Land-Surveying and Land Management College Faculty. En forskarutbildning för pappersindustriteknik började 1985.

University of Sopron (1992- )

1992 bildades Institutet för ekonomi och företagsledningsutveckling för att ge utbildning för ekonomistudenter.

Efter en period av förberedande arbete, 1994, grundades Institute of Applied Arts, och utbildningen av konstnärer påbörjades vid Trävetenskapliga fakulteten.

Den 1 september 1996 bytte universitetet namn till University of Sopron .

Västungerns universitet (2002-2007), (2008-2017)

Utbildningen av studenter i ekonomi startade i Sopron 1995. Ekonomiska fakulteten grundades 2000 när, på grund av rationaliseringspolitiken för den ungerska högre utbildningen, universitetet utökades genom att införliva Apáczay Csere János fakulteten i Győr, fakulteten för Jordbruks- och livsmedelsvetenskap i Mosonmagyarovár och Benedek Elek Fakulteten för pedagogik i Sopron. Universitetet döptes om till University of West Hungary och hade sitt huvudkontor i Sopron. Efter att ha införlivat Berzsenyi Dániel College i Szombathely den 1 januari 2008, drev universitetet tio fakulteter i fem städer.

University of Sopron (2017–)

Baserat på ett regeringsbeslut åren 2015-17 omorganiserades universitetet och fakulteterna utanför Sopron slogs samman med andra universitet.

Fyra fakulteter fanns kvar i Sopron: Benedek Elek fakulteten för pedagogik, fakulteten för skogsbruk, Alexandre Lamfalussy fakulteten för ekonomi och Simonyi Károly fakulteten för teknik, trävetenskap och tillämpad konst, alla en del av det omdöpta University of Sopron .

University of Sopron fortsätter att koncentrera sig på utbildning och forskning och utvecklar sina styrkor vägledd av sin vision och de traditioner som är karakteristiska för University of West Hungary och dess föregångare, Selmecbányas akademi.

Huvudmålen för University of Sopron är att ytterligare öka sin forskningskapacitet och främja internationalisering. Universitetet avser att erbjuda fler utbildningar genom undervisning i engelska.

Vad du kan förvänta dig här är utbildning av hög kvalitet med tonvikt på yrkeserfarenhet och förstklassig infrastruktur i en stad och campus där studentlivet är levande, med många kulturella traditioner, sport och mycket mer.

Campus funktioner

  Antagningar

  Platser

  • Sopron

   4 Bajcsy-Zsilinszky St., 9400, Sopron

   Frågor