Keystone logo
University of Southern California USC Roski School of Art and Design MFA Design Program
University of Southern California USC Roski School of Art and Design

MFA Design Program

South Los Angeles, Amerikas förenta stater

Request duration

Engelsk

Request pace

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

MFA-designprogrammet är ett femtids studiobaserat program med 56 enheter som är utformat för att stödja utvecklingen av en personlig samtida praxis som är både unik och hållbar. Studenter arbetar nära med USC Roskis internationellt hyllade designfakultet, liksom ett utökat samhälle av ledande professionella formgivare, konstnärer, historiker, kritiker, kuratorer och kulturproducenter som deltar i vanliga besökande designer / designer-in-Residence-forum. Programmets omfattning kommer att ge studenter till designstudenter en kritisk granskning av frågor, teorier och idéer som är relevanta för samtida design och studioutövning i design, med fokus på följande mål:

Öka din förmåga att analysera grafisk design (tillsammans med arkitektur, mode, konst och annan kulturproduktion) inklusive att beskriva dem med lämplig vokabulär, undersöka deras formella element och delta i forskning för att förstå deras sammanhang (både samtida och historiskt);

Utöka kunskapen om den kreativa processen, vilket exemplifieras av studiet av specifika verk i designhistoria, med fokus på att förstå olika kreativa metoder. Dessa metoder blir uppenbara i de historiska projekten, men ändå kan de användas i alla samtida, kreativa syften.

Fördjupa förståelsen för hur politiska, kulturella och sociala förhållanden påverkar utövandet av alla aspekter av design. Studenterna har möjlighet att se hur olika utövare inom fältet skapar arbete som talar till specifika målgrupper med hjälp av innovativa grafiska former (genom både bilder, typografi, teknik och media).

Berika urskiljningen av design genom att förstå de teoretiska, historiska och estetiska besluten bakom en rad olika arbeten.

Öka förståelsen för designområdet (inklusive arkitektur, mode, konst och annan kulturproduktion) för att förbättra din förmåga att skapa arbete och etablera en praxis som är engagerad med världen i stort.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • MA Samtida konstpraktik
    • London, Storbritannien
  • MA Fine Art
    • Lincoln, Storbritannien
  • Konst och visuell kultur MA
    • London, Storbritannien