Keystone logo
University of Trieste

University of Trieste

University of Trieste

Introduktion

75718_school1.jpg

University of Trieste grundades 1924 och är ett medelstort universitet med en studentbefolkning på cirka 16 000. Det erbjuder ett brett utbud av examensprogram på kandidatexamen, magister- och doktorandnivå samt korta yrkesmästare, avancerade master- och specialiseringsprogram, varav de flesta är inom det medicinska området. Vissa utbildningar utbildas på engelska .

Universitetet har för närvarande 10 avdelningar: Ekonomisk , Näringsliv, Matematisk och Statistisk Vetenskap ; Teknik och arkitektur ; Humaniora; Juridisk, språk, tolkning och översättningsstudier ; Matematik och geovetenskaper ; Medicin, kirurgi och hälsovetenskap ; Biovetenskap ; Farmaceutiska och kemiska vetenskaper ; Fysik; Politiska och sociala vetenskaper .

Universitetet deltar i många forskningsprojekt på nationell och internationell nivå. Det är också inblandat i olika utbytesprogram för studenter och personal med universitet i EU och samarbetar med flera universitet från Östeuropa och andra länder utanför EU.

75719_school.jpg

Den internationella rörligheten vid University of Trieste

Universitet är korsning av kunskap.

Efter Lissabonstrategin, som betonar skapandet av ett mer konkurrenskraftigt och dynamiskt kunskapsbaserat samhälle, kan internationell mobilitet och internationalisering av universiteten utgöra ett strategiskt verktyg för en social, kulturell och ekonomisk utveckling i ett land. De kan betraktas som en utmaning och en möjlighet för de berörda högre institutionerna att förstora och berika deras utbud av kurser som erbjuds.

Internationaliseringen av dess system, som sedan länge har startats av University of Trieste , ligger helt i linje med dessa punkter och ligger också i Triestes strategiska läge och historiska internationella kallelse.

University of Trieste är aktivt involverat i olika program på europeisk nivå (LLP Erasmus, Leonardo da Vinci, Alpe Adria, Sommarskolan i Bovec) och inom bredare europeiska (Tempus) och internationella ramar (ISEP-programmet, Marco Polo-programmet Marco Polo Projekt).

75720_school2.jpg

Platser

  • Trieste

    Piazzale Europa, 1, 34127, Trieste

Frågor