Keystone logo
University of Tuscia

University of Tuscia

University of Tuscia

Introduktion

Studera i Italien: välj ett enastående universitet i ett vänligt territorium rikt på kultur och historia

Ring efter internationella stipendier för läsåret 2022/23, det är öppet nu!

University of Tuscia (UNITUS) tillkännager ett offentligt urval för internationella studenters tillträde till 2nd Cycle International Degree Courses (2 Years Master's Degrees) för det akademiska året 2022/2023. Universitetet kommer att tilldela 59 stipendier till de mest meriterade icke-italienska studenterna som registrerar sig för första gången vid ett italienskt universitet som täcker de flesta av kostnaderna för att lämna inklusive universitetsavgifter.

Vårt universitet

UNITUS ligger i Viterbo (80 km norr om Rom) och är en referensplats för utbildning och lärande, och erbjuder kurser som fokuserar på ämnen som är relevanta för territoriet och för verkliga problem.

Utbildningsverksamheten leds av sex institutioner som erbjuder 23 kandidatexamenskurser, 25 masterexamenskurser och 2 masterexamenskurser på engångsnivå (fem år). Bland våra masterkurser erbjuder vi 4 internationella program helt och hållet undervisade på engelska som är: Circular Economy, Forestry and Environmental Sciences, Mechanical Engineering and Security and Human Rights.

Universitetet erbjuder också 7 doktorandprogram med inriktning mot flera forskningsområden inom områden som fysik och teknik, biovetenskap och samhällsvetenskap och humaniora. Alla utbildningar är byggda i linje med de europeiska standarderna för kvalitetssäkring för att tillgodose behoven på den nationella och internationella arbetsmarknaden.

Varför studera på UNITUS?

Staden Viterbo är den idealiska platsen för dem som vill studera i Italien: hög livskvalitet, låga kostnader, hög kvalitet på universitetsutbildning och närhet till Roms storstadsområde är bara några av de viktigaste egenskaperna för detta område. Tack vare den starka kopplingen mellan University of Tuscia och territoriet kan våra studenter lära sig i toppmoderna laboratorier och i anläggningar som Experimental Didactic Farm, Botanical Garden, Experimental Ichtyogenic Center vid "Saline di Tarquinia ” naturreservat, Storanläggningscentrum, Universitetsmuseisystemet och Centrum för alpina studier. Det tillåter University of Tuscia att erbjuda en rik kurskatalog som alltid är anpassad till arbetsmarknadens krav.

Bland de italienska offentliga universiteten är vi den med högst studentnöjdhet. Vår lärar- och handledningspersonal är ett dedikerat team av passionerade professorer som är engagerade i den pedagogiska utvecklingen av våra studenter och av en väl förberedd och högt tillgänglig teknisk-administrativ personal som är engagerad i att lösa studentproblem varje dag. Faktum är att olika internationella rankningar placerar University of Tuscia bland de 5% bästa universiteten över hela världen. Nyligen har Unitus lagts till i Times Higher Education (THE) internationella rankning tillägnad hållbara utvecklingsmål, och nått den högsta rankingen för minskade ojämlikheter och kvalitet i utbildningsmål.

Våra studenter kan delta i många nationella och internationella forskningsprojekt; vårt universitet rankas först bland italienska universitet med färre än 10 000 studenter genom att attrahera europeiska medel, och fyra avdelningar (av sex) har tilldelats excellensavdelningar av ministeriet för universitet och forskning (MUR). UNITUS är ett internationellt universitet, med många program för att studera utomlands, även tack vare vår förmåga att attrahera EU-medel och över 450 samarbetsavtal med universitet och forskningsinstitutioner runt om i världen.

Stipendier och finansiering

Ring efter stipendier för läsåret 2022/2023 det är öppet nu!

University of Tuscia (UNITUS) välkomnar internationella studenter och stöder dem genom att tillhandahålla verktyg och tjänster inklusive stipendier.

Regionstipendium

I juni 2022 publiceras utlysningen av LazioDisco, den regionala myndigheten för rätten till högre utbildning, du kan ansöka om:

Stipendium (5.257,74 euro per år för icke-bosatta)

Boende (universitetshem eller privata lägenheter)

Undervisningsministeriets stipendium

Enligt universitetets förordning för skatter och avgifter är registreringsavgiften för extra EU-studenter fastställd till 1000€ per år.

Studenter som kommer från ett av de länder som ingår i utbildningsministeriets lista kommer att betala 533,79 € per år.

Platser

 • Viterbo

  Via Santa Maria in Gradi,4, 01100, Viterbo

  • Civitavecchia

   Piazza Giuseppe Verdi, 1, 00053, Civitavecchia

   Frågor