Master i livsmedelsteknik
University of Warmia and Mazury in Olsztyn
Nyckelinformation
Campus läge
Olsztyn, Polen
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
3 terminer
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Introduktion
Fakulteten för livsmedelsvetenskap vid UWM i Olsztyn, i samarbete med fakulteten för maskinteknik och processteknik vid Yrkeshögskolan i Offenburg, erbjuder en möjlighet att ta heltid, 3-terminer, andra examens masterstudier i livsmedelsteknologi och human nutrition, inom livsmedelsteknik.
Alla undervisningslektioner kommer att genomföras uteslutande på engelska. Undervisningen under vinterhalvåret kommer att ske i Offenburg, och under sommarterminen – i Olsztyn. Valet av undervisningslokal för tredje terminen kommer att bero på handledaren och ämnet för ens examensarbete (det kan vara antingen Olsztyn eller Offenburg).
Utexaminerade erhåller ett examensbevis från andra gradens masterstudier vid UWM i Olsztyn i huvudområdet Food Technology and Human Nutrition (inom området Food Engineering) och ett examensdiplom för masterstudier vid University of Applied Sciences i Offenburg i huvudområdet Process Engineering .
Om du är intresserad av en ingenjörs vision om utvecklingen av livsmedel och metoder för dess produktion är du välkommen att ta upp dessa studier. Ansökningar kan lämnas in av utexaminerade från ingenjörsstudier inom jordbruk, skogsbruk och veterinärvetenskap, med goda kunskaper i engelska (dokumenterad nivå B2), och samtidigt mobila och ivriga att skaffa nya kompetenser och erfarenheter under sina studier på en polsk eller tysk universitet.
Läroplan
Kursplanen för gemensamma studier innehåller följande ämnen:
Första terminen – vår-sommar (klasser i Olsztyn):
- Metodik för experimentella studier
- Grunderna för näring
- Livsmedelsfysik och reologi
- Livsmedelsmarknadsföring och produktionsekonomi
- Styrning av livsmedelskvalitet och säkerhet
- Livsmedelsproduktutveckling
- Enzymologi och bioinformatik
- Teknisk utrustning inom livsmedelsförädling
- Teknisk mikrobiologi
- Innovativ livsmedelsteknik och teknik
- Engelsk terminologi inom livsmedelsteknik
Andra terminen – höst-vinter (klasser genomförs i Offenburg):
- Moduler av icke-tekniska kompetenser: PR + valfria
- Säkerhetsteknik
- Processkontrollteknik
- Biotekniska omvandlingsprocesser
- Kemiteknik
- Teknisk skola - Processteknik
- Vattenbearbetning
- Valbara moduler: Biotekniska processer - BP /eller/ Renewable energy conversion REC)
- BP: Dimensionering av biotekniska processer + Bioteknologiska processer
- REC: Termokemiska omvandlingsprocesser + Teknisk skola - Omvandling av förnybar energi
Den tredje terminen - vår-sommar (valet av Olsztyn eller Offenburg, beroende på examensämnet):
Valbara diplom i Olsztyn:
- Diplomseminarium
- öva
- magisteruppsats
- presentation och försvar
eller
Diplom valfritt i Offenburg:
- magisteruppsats (med övning)
- presentation och försvar
Alla studenter University of Warmia and Mazury in Olsztyn och alla studenter på fakulteten för maskinteknik och processteknik vid Yrkeshögskolan i Offenburg har möjlighet att kostnadsfritt gå på heltid, 3-terminer, avancerad nivå, heltid, i området livsmedelsteknik.