Keystone logo
University of Ljubljana

University of Ljubljana

University of Ljubljana

Introduktion

Varje nytt läsår erbjuder nya möjligheter för akademisk och personlig tillväxt, och vi ser fram emot att uppmuntra dig längs denna spännande resa av lärande och upptäckt. Vi är glada att välkomna dig till detta informationspaket för våra utbildningsprogram och hoppas att du hittar något av ditt intresse.

Informationsdagar 2024

Att välja studier är ett av de viktigaste besluten i ditt liv. Vi föreslår att du funderar noga på vad du gillar, eftersom det gör studierna mycket lättare. Besök våra webbplatser och sociala nätverk för de fakulteter du är intresserad av, lär dig allt som finns att veta när väljer att studera vid vårt universitet , och förbered dina frågor. Om du behöver råd eller hjälp, tveka inte att kontakta oss. Vi kommer att göra vårt bästa för att förse dig med all information och svar på alla frågor du kan ha.

 • Du är välkommen att delta i informationssessionerna online, som kommer att hållas den 22 och 23 februari 2024 kl. 13.00 CET. Onlinesessionen ger dig möjlighet att få förstahandsinformation om att studera vid universitetet i Ljubljana och att bo i Slovenien, samt att träffa representanter för vissa akademier och fakulteter. Denna session kommer att vara på engelska.
 • Den 1 mars 2024 kl. 14.00 CET kommer vi att organisera online Q & En session, som är ett utmärkt sätt att ställa frågor och ta reda på mer om ansökan-antagningsförfarandet för grundutbildning och erkännande av utländsk gymnasieutbildning. Denna session kommer att vara på engelska.

t

Skriva:

Mer information om kandidat- och fristående masterprogram samt ansökningsperioder finns här .

Utlysningen 2024/2025 för master- och doktorandstudier kommer att publiceras inom kort.

De flesta av våra medlemmar (akademier och fakulteter) finns i Ljubljana, Sloveniens huvudstad, förutom vår fakultet för sjöfartsstudier och transport som ligger i Portorož vid Adriatiska havet.

Ljubljana är en mycket trevlig och ungdomlig stad att bo i. Vi har många museer, gallerier, teatrar, biografer, institut, bibliotek och en av de äldsta filharmoniska orkestrarna i världen. I stadens centrum hittar du massor av pubar, restauranger, klubbar och butiker. Det finns gott om grönområden också. Kongresni trg (torg) är ett av de centrala torgen i Ljubljana som också är säte för rektoratet vid universitetet i Ljubljana.

Våra utbildningar sträcker sig över alla studieområden: konst, konst, naturvetenskap, teknik och teknik, samhällsvetenskap, humaniora, medicin, hälsovetenskap och idrott, som är utformade i linje med riktlinjerna för Bolognaprocessen. Inom universitetet i Ljubljana och i samarbete med utländska universitet tillhandahåller vi gemensamma, tvärvetenskapliga och multidisciplinära studieprogram i alla tre cyklerna. Förutom föreläsningar, handledningar och seminarier lägger vi stor vikt vid praktisk träning, inkludering av studenter i projektarbeten, internationella utbyten, karriärvägledning, och fritidsaktiviteter och andra aktiviteter.

Som vår student kommer du att ha en fantastisk möjlighet att studera i det mångfaldiga internationella samfundet med många gästprofessorer och internationella studenter från hela världen. Varje år uppgraderar och utvecklar cirka 40 000 studenter sina kunskaper och färdigheter vid vår institution, bland dem har vi 8%, är internationella studenter. Universitetet i Ljubljana-programmen slutförs av mer än hälften av alla kandidatexamen i Slovenien, mer än två tredjedelar av innehavare av magister- och specialiseringsexamen och mer än 80 procent av doktorer i naturvetenskap.

Vårt engagemang för akademisk spetskompetens och mångfald av aktiviteter bekräftas av deninternationella universitetsrankingen och många andra nationella och internationella erkännanden av våra akademiska och forskarsamhälles studier och forskningsresultat.

En särskild oro för universitetet i Ljubljana är överföringen av kunskap till industrin, för miljöns säkerhet, människors hälsa, livskvaliteten och den rika ekonomin, vilket är anledningen till att vi har ett nära samarbete med många slovenska och utländska företag. Våra partners är framstående multinationella företag och slovenska topporganisationer.

www.uni-lj.si/study kan du hitta informationsguider som har utformats speciellt för internationella studenter som tänker studera vid universitetet i Ljubljana, information om utbildningar och ytterligare användbar information som underlättar din start här. Denna uppsättning guider är utformad specifikt för att hjälpa dig att välja bra och fatta rätt beslut när du väljer ditt utbildningsprogram vid universitetet. Våra handledningar ger dig inblick i studiemöjligheterna vid universitetet av Ljubljana och bor i Slovenien. Du kan också söka efter program med fält och kategorier .

Du måste ansöka om registrering och erkännande av utländsk utbildning genom eVŠ webbportal (länkar till ansökningsperioder och tidslinje för antagnings- och erkännandeförfarande ). Du hittar information om erbjudna utbildningar, uppgifter om studielängd, antagningskrav, antal lediga tjänster, studiesätt etc. i Ring för registrering . För att hjälpa dig med ansökningsförfarandet har vi förberett videopresentationer och instruktioner som finns tillgängliga på www.uni-lj.si/study/impressions/promotional-material .

För att lära dig mer om utbildningssystem och policyer i Slovenien, se den korta videon serie som utarbetades av vårt ministerium för utbildning, vetenskap och sport.

Inträdesförfarande

Välkomstguide

För att göra det bästa av din korta tid med oss ​​har vi förberett denna välkomstguide som hjälper dig att göra din vistelse på universitetet i Ljubljana till en värdefull studieupplevelse såväl som en oförglömlig tid i ditt liv.

Om några frågor förblir obesvarade efter att ha läst den här guiden, tveka inte att kontakta oss:
Erkännande av utländsk gymnasieutbildning: [email protected]
Erkännande av utländsk utbildning för inskrivning i master- och doktorandstudier och överföring: vänligen kontakta behörig person vid relevant fakultet/akademi
Ansöknings- och antagningsförfarande: [email protected]
Teknisk hjälp för att fylla i ansökan om registrering: [email protected]
År Plus: [email protected]
Slovenska språkkurser: [email protected]
Stipendier: [email protected]
Information om Visa: [email protected]

Du kan också bredda din horisont med våra sommarskolakurser i en inspirerande internationell miljö eller studera som utbytesstudent under ett helt läsår eller en termin.

Vi inbjuder dig att börja din akademiska väg med oss, öka dina personliga och professionella karriäralternativ och bli en värdefull medlem i vårt stolta och kreativa akademiska samhälle.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt universitet.

Studentintryck

Studenter är hjärtat i vårt samhälle och motivationen för vår lärare och personal. Vi uppmuntras att lära av varandra och de olika möjligheter som erbjuds genom studier, sociala, kulturella, fritidsaktiviteter, sport och fritidsaktiviteter i vårt mångsidiga akademiska samhälle.

Universitetet i Ljubljana är en öppen institution. Vi ser fram emot att ha så många studenter från andra länder som möjligt. För oss är ni vänskapsambassadörer i relationerna mellan era länder och Slovenien. Band som skapas under studiet är vanligtvis omhuldade under hela våra liv. Vi bjuder in dig att börja din akademiska väg med oss, öka dina personliga och professionella karriärmöjligheter och bli en värdefull medlem av vår stolta och kreativa akademiska gemenskap.

Webbplats: www.uni-lj.si/study

E-post: [email protected]

Campus funktioner

University of Ljubljana , grundat 1919, med 23 fakulteter och 3 konstakademier , är den äldsta och största institutionen för högre utbildning, vetenskaplig forskning och konst i Slovenien. Universitetet främjar grundläggande, tillämpad och utvecklingsforskning. Idag University of Ljubljana bland de 3 % bästa universiteten i världen.

  Studentberättelser

  Platser

  • Ljubljana

   University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

   • Ljubljana

    University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

    • Ljubljana

     University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering Tržaška cesta 25, 1000, Ljubljana

     • Ljubljana

      University of Ljubljana Faculty of Public Administration Gosarjeva ulica 5, 1000, Ljubljana

      • Ljubljana

       Kongresni trg, 12, 1000, Ljubljana

       Frågor