Keystone logo
University of Parma

University of Parma

University of Parma

Introduktion

Universitetet

University of Parma , som har tusentals år av historia, har nu cirka 30 000 studenter och 1739 professorer, forskare och administrativ personal. Dess rika kurskatalog består av 42 grundutbildningskurser, 47 avancerade kurser (varav 9 helt hålls på engelska) och 7 enstaka kurser (varav 1 helt hålls på engelska) organiserade i 9 avdelningar. I stadens centrum hittar du avdelningarna för konst och humaniora, ekonomi, juridik och politik, medicin och kirurgi och veterinärvetenskap. De andra vetenskapliga avdelningarna (kemi, biovetenskap och miljömässig hållbarhet; teknik och arkitektur; mat och läkemedel; matematisk, fysikalisk och datavetenskap) ligger på universitetsområdet, ett 77 hektar stort område på södra sidan av staden som också är värd för en helt ny Technopole och banbrytande idrottsanläggningar för alla studenter.

Dessutom är Parma en mycket trevlig stad i mänsklig skala, där livet är trevligt och invånarna är vänliga och välkomnande: det är inte av en slump att mer än hälften av våra studenter kommer från andra italienska provinser, och följaktligen rankas vårt universitet bland de bästa för antalet utländska studenter. Välkommen, forskning, uppmärksamhet och innovation: de är nyckelelementen för att fullborda vårt uppdrag, det vill säga att ge dig en fullständig och autentisk upplevelse av personlig, intellektuell och professionell tillväxt. Du är verkligen centrum för alla våra aktiviteter, hjärtat av ett av de viktigaste europeiska universiteten, som fortfarande bevarar sin antika prestige medan du projicerar sig in i framtiden.

Vetenskaplig forskningsverksamhet med världskunskap

Idag, mer än någonsin, är ”innovation” ett av nyckelorden för University of Parma . Inom strukturerna vid University of Parma finns vetenskaplig forskningsverksamhet av världskunskap. Forskningsområdena sträcker sig från jordbruksmat till bioteknik, från läkemedelsinnovation till experimentell medicin, för att inte tala om betydelsen av studier inom det juridiska, ekonomiska, humanistiska, tekniska, arkitektoniska och veterinärmedicinska området. Bland de utmärkta får vi inte glömma upptäckten av ”spegelneuronerna” inom området neurovetenskap, studierna inom informationsteknik som ledde till skapandet av autonoma fordon (utan förare), studierna inom matematikområdet och de i livsmedelssektorn, där University of Parma - också tack vare sin position i centrum av Food Valley - syftar till att befästa sin status som referenspunkt, inte bara på regional nivå.

Tecnopolo och tillämpad forskning

En annan grundläggande del av University of Parma är den verksamhet som utförs inom Tecnopolo, där både den tillämpade forskningen från de interdepartementala centren och "laboratorierna" för universitetspartnerföretag inom forskningsaktiviteterna kan utvecklas inom ett campus som är hjärtat i innovation för hela området.

Matprojektet

Food Project är ett initiativ som främjas av University of Parma i syfte att harmonisera och stärka de färdigheter och kompetenser som redan finns inom universitetet, på forsknings- och undervisningsnivå, inom livsmedelssektorn, och att främja vetenskaplig interaktion mellan universitet , industrier, forskningscentra och med nationella och internationella utbildningsinstitutioner. Målet är att göra University of Parma ett erkänt europeiskt knutpunkt inom livsmedelsteknik och näring.

Få tillgång till examenkurserna

EU-medborgare kan hitta all relevant åtkomstinformation HÄR

Medborgare utanför EU som har tillgång till University of Parma garanteras genom förfarandena som beskrivs på den nationella webbportalen "Studiare in Italia" .

Statistik

University of Parma , som ståtar med tusen års historia, har nu cirka 30 000 studenter och 1 739 professorer, forskare och administrativ personal. Dess rika kurskatalog består av 42 kurser på grundnivå, 47 kurser på avancerad nivå (varav 9 helt på engelska) och 7 kurser på grundnivå (varav en helt på engelska) organiserade i 9 avdelningar.

    Platser

    • Parma

      via Università, 12, 43121, Parma

    Frågor