
Masterexamen (MSc) in
Master i livsmedelskvalitetssystem och gastronomihantering
University of Parma

Nyckelinformation
Campus läge
Parma, Italien
språk
Italienska
Studieformat
Blandad, På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid, Deltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* Studieavgifterna varierar utifrån ett proportionellt studieavgiftssystem: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introduktion
Master i Management of Food Systems of Quality and Gastronomy (Food Quality) är en del av en process för förbättring av den italienska livsmedelsindustrin som erkänner Parma som ett av de viktigaste industriklusterna i Italien, känt som "Italian Food Valley ”. Det är i Food Valley som en uppsättning unik kunskap har skapats i den nationella agro-matscenen kombinerat med motsvarande uppmärksamhet av studenter som ser denna industriella verklighet som ett konkret professionellt utlopp.
Förvaltningen av livsmedelsproduktionen, i det nuvarande internationella konkurrenssammanhanget, kräver en ny generation specialister utrustade med lednings- och kommunikationskunskaper anpassade till en ny ekonomisk och social ram i Italien och utomlands inom livsmedelssektorn. Även om Italien är en importör av varor, är det också en exportör av kvalitetsförädlade livsmedelsprodukter som speglar den italienska gastronomiska kulturen. Världen för italienska jordbruksmatföretag kräver figurer som, förutom att hantera produktionen, kan designa och hantera livsmedelskvaliteten samt tolka konsumenternas behov genom att förmedla till dem det kvalitativa pluset i italiensk gastronomi.
Läroplan
Programmet
Master i "Livsmedelskvalitet" syftar till att erbjuda en specifik och innovativ utbildning. Yrkesprofilen avser ledning, administration, planering och kontroll av livsmedelsföretag, vilket ger en professionell utveckling som kombinerar den ekonomisk-chefsmässiga profilen med den för gastronomisk vetenskap och kultur. De levererade färdigheterna betraktar ämnen som miljömässig, social, ekonomisk och teknisk hantering av leveranskedjorna med fokus på produktkvalitet och mattjänster. Denna yrkesfigur kommer att täcka assistansroller inom företag och referensorgan för agro-livsmedelssektorn med diversifierade funktioner baserade på företagets egenskaper och typ av produkt. Kvalitetsbegreppet som är tänkt att utvecklas i Mästaren är flerdimensionellt. Det utgår från idén att kvaliteten på produkterna härrör från kvaliteten på företagens och livsmedelsförsörjningskedjornas styrning i de ekonomiska, sociala, förvaltningsmässiga och marknadsföringsmässiga, kommunikativa och tekniska aspekterna, utan att försumma de aspekter som är kopplade till miljöpåverkan, innovationer och konsumentrelationer.
Master i livsmedelskvalitet främjas av Institutionen för ekonomi och företagsvetenskap i samarbete med Institutionen för livsmedels- och läkemedelsvetenskap vid University of Studies di Parma; det är ett multidisciplinärt projekt som föddes som en samarbetsplattform för att främja dialogen mellan den ekonomiska och ledande kulturen med de discipliner som är relaterade till gastronomiska samhällsvetenskaper.
Master i livsmedelskvalitet syftar till att utbilda yrkesverksamma med tvärvetenskapliga färdigheter som kombinerar den teoretiska och empiriska kunskapen om jordbruks-livsmedelssystemets ledningskaraktär, med de tekniska och gastronomiska färdigheterna kopplade till förbättring av mat i en nära logik av miljömässig hållbarhet. Master är designad för studenter som kommer från kandidatexamen i ekonomi och management och från jordbruksvetenskap eller livsmedelsvetenskap. Utbildningen fokuserar på ämnen inom olika ämnesområden, som inkluderar:
- disciplinerna ekonomi, förvaltning och sociologisk natur: att förstå och kunna tillämpa de ekonomiska teorierna och formerna för ledning av jordbruks-livsmedelsföretag i upphandling, produktion, bearbetning, marknadsföring och marknadsföring av livsmedelsproduktion och miljösystem.
- disciplinerna av statistisk karaktär: att förstå både de uppgifter som behövs för företagsledning och för hantering av kvalitet och livsmedelssäkerhet.
- juridiska discipliner: att förstå nationella, europeiska och internationella regler inom området för livsmedelsproduktion och marknadsföring samt konsumentskydd.
- de historiska disciplinerna för att förstå de kulturella konsekvenserna relaterade till produktion, marknadsföring och konsumtion av mat.
- tekniska discipliner: att garantera livsmedelssäkerhet men framför allt att förstå och garantera livsmedelskvalitet, även med hänsyn till konsumenternas näringsbehov.
Master i livsmedelskvalitet svarar på behovet av att utbilda en modern professionell figur, som lägger bioekonomens färdigheter till biogastronomens färdigheter, som kan tillgodose de starka kraven på tvärvetenskapliga färdigheter som ställs hos dem som verkar i sammanhanget av ledningen av livsmedelsföretag, gastronomisektorerna och den socioekonomiska utvecklingen av områden med ett starkt livsmedelsyrke, i linje med den europeiska strategin för hållbar utveckling som beskrivs i kommissionens meddelande till Europaparlamentet om "Innovation för hållbar tillväxt: a bioekonomi för Europa" - KOM (2012) 60 final - och FN:s mål för hållbar utveckling.
Studenter kan ta examen genom att välja mellan två olika yrkesprofiler:
- Ekono-gastronomen: profilen för den utexaminerade är ekonomisk-ledning integrerad med gastronomiska färdigheter. Han är en chef för jordbruks-livsmedelskvalitet, som vet hur man känner igen, hanterar, skyddar, kommunicerar, främjar och förbättrar kvaliteten på livsmedel längs värdekedjan och i territoriet.
- Gastroekonomen Kandidatens profil är en integrerad gastronom med ekonomisk-ledningsförmåga som syftar till att främja och sociokulturell förbättring av kvalitetsmat. Han är expert på matkultur som kan kombinera det med näringsbehov med hänsyn till kostnader och miljö.
Sist men inte minst kan studenter dra nytta av en period av praktik i italienska livsmedelsföretag.
Mer information HÄR