Keystone logo
University of Parma Master i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering

University of Parma

Master i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering

Parma, Italien

2 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

Sista ansökningsdag för begäran

Begär tidigaste startdatum

Begär studieavgifter

Blandad, På Campus

* Studieavgifterna varierar på grundval av ett proportionellt undervisningsavgiftssystem: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021

Introduktion

Programmet

Magisterexamen i livsmedelssäkerhet och livsmedelsriskhantering erbjuds inom området livsmedelsvetenskap och teknik och syftar till att förbereda en livsmedelssäkerhetsexpert, en specifik figur dedikerad till riskbedömning och hantering av översvämningsrisker, i ett modernt perspektiv som inkluderar alla de senaste förvärven av alla vetenskaper som är kopplade till den, som inte bara inkluderar kemi, teknik och mikrobiologi av livsmedel utan också näring, toxikologi, juridik, ekonomi, logistik, matematik.

Kursen kommer att erbjudas med ett första gemensamt år vid University of Parma och under det andra året tre olika läroplaner i tre olika universitet i regionen: riskreducering (katolska universitetet i Piacenza, i samarbete med University of Parma ), Agri-Food Safety (University of Modena e Reggio Emilia), Risk Management (University of Bologna, i samarbete med University of Ferrara).

Under det första gemensamma året kommer eleverna att lära sig om riskkaraktärisering och exponeringsbedömning i livsmedel, livsmedelsteknologi och mikrobiologi som är relaterade till säkerhetsaspekter, som är de biologiska farorna och främlingen inom livsmedel, och riskidentifieringen i primärproduktion, tillsammans med delar av livsmedelslagstiftning och internationell politik, biostatistik och bioetik.

I läroplanen för riskreducering ska eleverna fördjupa sin kunskap om metoderna för att minska risken för livsmedelsproduktion, mildring av processrelaterade giftmedel, vilka är de framväxande riskerna och om matallergens.

I läroplanen för livsmedelssäkerhet kommer studenterna att fördjupa kunskapen om hantering av sjukdomar efter skörden, skadedjur i lagrade livsmedelsprodukter, mykotoxigena svampar i jordbruksmat, bekämpning av bekämpningsmedel samt användning av bioteknik och agronomi för säkerhet och identitetskonservering av agrifood-produkter.

I läroplanen för riskhantering ska eleverna fördjupa kunskapen i avancerad matteknik och livsmedelsprocess och avancerad och förutsägbar livsmedelsmikrobiologi som ett sätt att hantera risken, tillsammans med delar av jordens biosäkerhet och livsmedelsburna risker och riskbedömningen av livsmedelsprodukter till människor hälsa.

Den 2: a terminen på det andra året kommer att ägnas helt åt specialarbetet under gemensam övervakning mellan universitet och livsmedelsföretag, statliga institutioner och EU-institutioner. Examensarbetet kommer framgångsrikt att erhållas efter utarbetande och försvar av originaluppsatsarbetet och tilldelas officiellt av de fem universiteten, så det kommer att vara giltigt som en Second Cycle (MSc) examen vid University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia och Ferrara.

Mer information HÄR

Förkunskapskrav

Instruktion för studenter från italienska och EU-medborgare .
Förfaranden för tredjelandsmedborgare .

Läroplan

Antagningar

English Language Requirements

svensk text för strutsar svensk text för strutsar svensk text för strutsar svensk text för strutsar svensk text för strutsar svensk text för strutsar svensk text för strutsar svensk text för strutsar

Om skolan

Frågor