Keystone logo
Politehnica University Timisoara

Politehnica University Timisoara

Politehnica University Timisoara

Introduktion

Politehnica University Timisoara (UPT) Är ett av de största tekniska universiteten i Central- och Östeuropa. Den grundades 1920 som ett svar på behovet av ingenjörer i samband med den ekonomiska återhämtningen under andra världskriget. Under dess över 95 års existens, Politehnica University Timisoara Producerat över 123 000 ingenjörer, uppskattad på nationell och internationell nivå för deras kompetens.

Studieprogrammen är organiserade enligt Bolognasystemet. Över 12000 studenter är registrerade på olika nivåer (kandidatexamen, magister-, doktorand- och postdoktoral), medan ca. 700 lärare och ca. 500 administrativa och extraanställda arbetar inom sina ramar.

Politehnica University Timisoara har 10 fakulteter: Fakulteten för arkitektur och stadsplanering; Fakulteten för automation och datavetenskap; Civilingenjörsdepartementet; Fakulteten för kommunikationsvetenskap; Fakulteten för el- och elteknik; Fakulteten för elektronik, telekommunikation och informationsteknik; Fakulteten för industriell kemi och miljöteknik; Fakulteten för produktion och transport; Fakulteten för maskinteknik; Ingenjörsvetenskapliga fakulteten i Hunedoara.

Politehnica University Timisoara äger en utbildnings- och forskningsinfrastruktur - byggnader och utrustning - jämförbar med de mest prestigefyllda europeiska universitet. Viktiga investeringar har gjorts under de senaste åren. Studenterna vid Politehnica University Timisoara har till sitt förfogande en modern student campus, bestående av två cafeterior och 16 studentboenden med över 5 500 boenden. Alla 1800 studentrum är inredda, har internetuppkoppling och kabel-tv.

Universitetet har Över 250 bilaterala Erasmus + -avtal och mer än 100 ramavtal om samarbete med universiteten från hela Europa, men även från Asien, Afrika, Nord- och Sydamerika. Varje år gör mer än 200 studenter en studie eller en industriell placering utomlands, medan över 100 studenter från partnerinstitutioner kommer att studera eller göra en industriell placering under överinseende av en UPT-samordnare.

Du har till ditt förfogande ett omfattande utbud av campusfaciliteter för att göra din vistelse på UPT så trevlig och produktiv som möjligt.

VISASTÖD. Avdelningen för internationella relationer ger information och stöder din ansökan för att erhålla visum och uppehållstillstånd. • LOGI. Vi garanterar värt universitet boende för alla internationella studenter. Rummen har Internet, kabel-TV, kylskåp, möbler och sängkläder, och delas av 2 eller fler studenter. Badrum, tvättstugor, läsesalar och kök delas också. Alla bostäder ligger inom gångavstånd från UPT byggnader och stadens centrum. Boende i bostäder kan lämnas tidigast 4 dagar före början av läsåret.

Dining service. Studenter kan köpa måltidskuponger för student kafeterior. Varje kupong säkerställer en måltid till ett pris av ca. 2 euro. I student campus hittar du också ett snabbköp, olika livsmedelsbutiker och ett brett utbud av restauranger. De flesta studentbostäder har varuautomater.

SJUKVÅRD. Studentpolykliniken är belägen på Student Campus och erbjuder gratis medicinska kontroller och behandlingar inom allmänmedicin, internmedicin och ekologi, dermatologi, familjeplanering, gynekologi, otorhinolaryngologi, oftalmologi. Eleverna kan också få avses specialister inom andra områden när det behövs.

SPORTSCENTER. Det finns två sporthallar som UPT studenter och personal. Du kommer att ha tillgång till fitnesshallen, utomhus fotbollsplaner, löparbana, omfattas mini-fotbollsplaner, inomhus- och utomhuspooler med bastu och träningsutrustning, basket och volleyboll, bitumen och tartan tennis fält.

BIBLIOTEK. Central Library of Politehnica University of Timişoara har en omfattande samling av böcker och publikationer, samt relevanta vetenskapliga databaser. Läsplatser, små grupparbetslokaler, dator arbetsområden och relaterade tjänster är tillgängliga för bibliotekskorthållare. En studie hall i biblioteket är öppet 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.

VÄLKOMMEN HÄNDELSER. Utbytesstudenter förväntas anlända en vecka före början av läsåret. De välkomna aktiviteter hjälpa eleverna att upptäcka staden och universitetet, tjänster och möjligheter de kan använda samtidigt som inskriven vid UPT. Internationella studenter bör närvara vid öppnandet av läsåret och Välkommen möte som anordnades i sin fakultet, liksom de evenemang som anordnas av avdelningen för internationella relationer.

ANDRA TJÄNSTER För UPT-studenter ingår: akademiska mentorer för hela studiens varaktighet, karriärrådgivning och karriärmöjligheter, en e-postadress som kan användas för att logga in på eduroam (tillåter gratis internetanslutning i 74 länder), gratis kollektivtrafik i Timisoara för studenter under 26 år och för doktorander under 30 år, gratis tågbiljetter inom rumänska, rabatter för kulturella evenemang.

TOP 10 skäl att välja UPT:

 1. Värde för pengar. Undervisningsavgifter för både rumänska och internationella studenter är rimliga och prisvärda. Stipendier baserade på akademisk prestation eller ekonomiskt behov finns också tillgängliga.
 2. Utmärkt infrastruktur för undervisning och forskning. Universitetet gör ständiga investeringar för att uppdatera sin infrastruktur.
 3. Stort utbud av studieprogram. UPT erbjuder studier som lärs på flera olika språk inom en mängd olika områden.
 4. Högkvalitativ EU-examen. Godkända, internationellt erkända studieprogram som lärs på engelska, tyska eller franska.
 5. Hög anställbarhet för kandidater. Vi har starka kopplingar till affärsmiljön och erbjuder professionellt relevanta studier med bra karriärmöjligheter efter examen.
 6. Fullt stöd under dina studier. Fri tillgång till alla universitetets faciliteter, akademisk mentorskap och karriärrådgivning.
 7. Kompakt, vänligt, centralt belägen campus. Studenthem, cafeterior, idrottsanläggningar, biblioteket, föreläsningssalar och laboratorier ligger alla i ett kompakt område i närheten av stadens centrum.
 8. Bra läge. Timişoara är en säker, rolig och kulturellt varierande stad med ett livfullt konstnärligt liv och en dynamisk näringsliv. Över 40000 rumänska och internationella studenter studerar här för att uppnå sina karriärmål.
 9. Internationell synvinkel. Vi välkomnar studenter och gästlärare från ett brett utbud av länder och erbjuder våra studenter möjlighet att få stipendium för att studera eller utföra praktik utomlands hos en av våra partnerinstitutioner.
 10. Starka studentföreningar. Studentföreningarna organiserar många sociala, akademiska och karriärevenemang. Studentrepresentanterna är inblandade i universitetets beslutsprocesser.

Platser

 • Timișoara

  2 Piaţa Victoriei, RO-300006, Timișoara

  Frågor