Keystone logo
University of Southern California

University of Southern California

University of Southern California

Introduktion

University of Southern California Viterbi School of Engineering grundades 1905 och är uppkallad efter Andrew Viterbi som utvecklade en algoritm för att ansluta världens medborgare. På samma sätt är skolan i Los Angeles, ett globalt centrum för konst, teknik och internationell verksamhet i hjärtat av Stillahavsområdet, ett nav för entreprenörskap som förbinder studenter från 64 länder

University of Southern California Viterbi är en pionjär inom återställande av syn till blinda. återställa minnet till patienter med Alzheimers sjukdom; och socialt hjälpande robotar för att hjälpa äldre med stroke eller barn med autism. Det är hem för det första operativa kvantberäkningscentret i den akademiska världen. Våra alumner inkluderar Neil Armstrong, den första människan på månen; AC Mike Markkula, grundare av Apple; och Wanda Austin, tidigare VD för Aerospace Corporation.

University of Southern California Viterbi School rankas konsekvent i topp 10-examen (US News and World Report). Under ledning av dekan Yannis C. Yortsos hjälpte skolan till att föreställa sig 21-talets ingenjör och banade väg för Grand Challenge Scholars-programmet i skolor över hela världen. Vårt uppdrag är att tjäna Kalifornien, nationen och världen. Vid University of Southern California Viterbi kallar vi detta den möjliggörande kraften för Engineering +.

Platser

  • South Los Angeles

    South Los Angeles, Amerikas förenta stater

    Frågor