Keystone logo
University of Tartu

University of Tartu

University of Tartu

Introduktion

UT grundades 1632 och är det enda klassiska universitetet i Estland. Det finns mer än 14 000 studenter som studerar vid UT (inkl. 1 600 internationella studenter), och UT har 3 800 anställda (inkl. 1 800 akademiska anställda (190 professorer)). För att stödja och utveckla den professionella kompetensen hos sina studenter och akademisk personal har universitetet 80 partneruniversitet i 31 länder.

UT omfattar 4 fakulteter och 4 högskolor. Det mesta av UT ligger i Tartu , den näst största staden i Estland; dess högskolor finns dock i Pärnu, Viljandi och Narva. Tartu har en befolkning på 100 000 och en femtedel av invånarna är studenter.

Tartu är en livlig studentstad. Varje läsår börjar med förstaårsdagar och höjdpunkterna för varje termin är vår- och höststudentdagarna, en veckolång festival med evenemang speciellt för studenter. UT har många studentklubbar och föreningar, allt från professionella organisationer till informella grupper. För internationella studenter är ESN Tartu huvudorganisationen som fokuserar sin uppmärksamhet på internationella studenters välbefinnande.

UT erbjuder ett brett urval av program och unika discipliner för studenter. UT deltar också i flera Erasmus Mundus och andra gemensamma masterprogram som levereras i samarbete med världens ledande universitet. UT följer Bolognaprocessen i organisationen av sitt undervisnings- och Bachelor-Master (3+2) system av studiemoduler. Forskarutbildningens längd är 4 år. Läsåret börjar i början av september varje år.

Ranking

University of Tartu ( UT ) är Estlands ledande centrum för forskning och utbildning. Det är det enda universitetet i Baltikum som rankas bland de bästa 1,2 % av världens bästa universitet (QS World University Rankings 2021).

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Platser

 • Tartu

  Ülikooli 18

  • Tallinn

   Kaarli pst 3 -- 202-203, 10119, Tallinn

   • Pärnu

    Ringi 35, 80012, Pärnu

    • Viljandi

     Posti 1, Viljandi, 71004 Viljandi maakond, Estonia, 71004, Viljandi

     • Narva

      University of Tartu Narva College Raekoja plats 2, Narva 20307, 20307, Narva

      • Viljandi

       Posti, 1, 71004, Viljandi

       Frågor