
M.Sc. i geoinformatik för urbaniserat samhälle
Tartu, Estland
VARAKTIGHET
2 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
01 Sep 2025
STUDIEAVGIFTER
EUR 6 000 / per year *
STUDIEFORMAT
På Campus
* Undervisningsbefrielse stipendier tillgängliga
Introduktion
Det moderna livet förlitar sig mer och mer på BIG DATA och digitaliserade arbetsprocesser – geoinformatik hjälper till att hantera och analysera samtida rumslig data och fatta beslut om utveckling och politik.Det 2-åriga masterprogrammet i Geoinformatics for Urbanized Society förbereder högt kvalificerade specialister på att hantera och analysera rumslig data och utveckla beslutsstödssystem för den offentliga, privata och icke-statliga sektorn .
En särskild tonvikt i programmet är p UT på utveckling av praktiska färdigheter hos elever.
- Kombinerar geografi och IT i BIG datas tid.
- Ger verktyg för att analysera sociala och naturliga processer i rymden för tvärvetenskapligt beslutsfattande och beslutsfattande.
- Lär ut hela cykeln av rumslig datahantering från fältarbete och datainsamling till visualisering av planeringslösningar.
Genomförandet av masterprogrammet möjliggör anställning inom offentlig, privat och icke-statlig sektor som Spatial Data Manager, Spatial Analyst eller GIS-konsult för planering och regionalpolitik .Det finns många fler sysselsättningsmöjligheter inom lokal och regional utveckling och politik.
University of Tartu tillhör de TOP 1,2 % av världens bästa universitet (QS och THE ranking).Det ligger i Tartu, den näst största staden i Estland, som är känd som Estlands studenthuvudstad .13 000 elever är inskrivna på University of Tartu , inkl.1300 internationella studenter .
Varför studera Geoinformatics for Urbanized Society på UT ?
- Lär dig geografi och IT i big datas tidsålder och använd denna kunskap för att analysera miljömässiga och sociala processer för tvärvetenskapligt beslutsfattande.
- Delta i olika GIS-relaterade evenemang , sommarskolor och konferenser som Mobile Tartu och The Baltic Geospatial Information Technology Conference.
Antagningar
Läroplan
Det tvååriga masterprogrammet består av fyra lika stora cykler:
- intensivt och praktiskt studioformat (30 ECTS)
- fördjupningskurser och praktik (30 ECTS)
- valbara och valfria kurser (30 ECTS)
- magisteruppsats (30 ECTS)
Under det första året arbetar studenterna hälften av sin tid med rumslig data och planerar projektkurser i studioformat. Medan året börjar med fältarbeten för datainsamling och går vidare genom hantering av databaser och dataanalyser, avslutas det med ett väl visualiserat planeringsprojekt som utarbetats av studenterna med hjälp av rumslig data. Som ett resultat av året känner och kan eleverna välja och använda lämpliga geoinformatiska verktyg och metoder för kvantitativ analys.
Studiorna för rumslig data och fysisk planering kompletteras med specialkurser i geografi (stadssocialgeografi, informationssamhällets geografi, energiflöden och materialcykler) och kurser för att utveckla elevernas praktiska färdigheter (rumsdataanalys, programmering, projektledning). Dessutom kan studenterna gå flera valfria kurser inom specifika geografiområden, t.ex. ArcGIS, geospatial analys med Python/R, PostgreSQL/PostGIS, visuell geodata mining, 3D-modellering, tillämpad fjärranalys, introduktion till stadsplanering, socio-spatiala förändringar i städer i omvandling, ekonomisk geografi för urbana system eller landskapsekologi i det urbaniserade samhället. Utöver de kurser som tillhandahålls av Institutionen för geografi kan studenterna gå kurser från andra institut för att fördjupa sina kunskaper inom statistik, datavetenskap, samtida regionala studier eller andra områden.
Efter det första läsåret ger den 3 veckor långa praktiken (arbetspraktik) studenten praktiska erfarenheter av att lösa verkliga uppgifter i ett team. En praktikplats gör det möjligt för studenterna att bredda sin förståelse för att arbeta med rumslig data och förläggning av arbetet i organisationer och team. Det hjälper också till att utöka det professionella nätverket av studenter, antingen i Estland eller utomlands. Institutionen hjälper studenterna att hitta organisationer för att genomföra praktiken. Vi har till exempel ett långvarigt praktiksamarbete med Regio, Positium, Hendrikson&Ko och Tõravere Observatory. Studenterna kan även ansöka om praktik utomlands, t.ex. med hjälp av Erasmus+ Traineeship-stipendium.
Studenterna utformar innehållet i det andra läsåret genom att välja kurser som stödjer specialisering och förbereda masteruppsatsen (20 ECTS) eller valfria kurser efter studenternas breda intressen (10 ECTS). Studenterna uppmuntras att tillbringa sin tredje termins studier utomlands som utbytesstudenter. Institutionen har flera partneravtal med universitet runt om i Europa för att studera som Erasmusutbytesstudent. Universitetet ger ytterligare möjligheter att studera över hela världen med hjälp av bilaterala partnerskap med många universitet. Om de bor i Estland rekommenderas studenterna att ta kurser om estniskt språk och kultur för att bättre integreras i samhället och yrkeskulturen.
Studenterna arbetar kontinuerligt med sin masteruppsats under studietiden, både individuellt under handledarens handledning samt i särskilda masterseminarier. I början av fjärde terminen stöder en individuellt utformad kurs om UT statistiska metoder framstegen i masteruppsatsen. Den fjärde terminen ägnas åt att skriva uppsatsen.
Exempel på kurser:
- Rumslig dataanalys
- Demografi, global migration och samtida städer
- Planeringsprojekt
- Geografi, kommunikation och rumslig rörlighet
- Energiflöden och materialcykler
- Introduktion till programmering
- Spatial Data Studio
Ranking
University of Tartu tillhör de 1,2 % bästa av världens universitet.
Programresultat
Efter examen, studenten
- har förståelse för geoinformatik och geodatabaser och kan använda GIS-programvara för att hantera rumslig data;
- känner till de geografiska, sociala och ekonomiska processerna i det urbaniserade samhället samt relaterade geodatabaser;
- känner till miljöproblemen i det urbaniserade samhället, miljötekniken och de rumsliga databaserna som används för att hantera och mildra problemen.
- kan använda de samtida analytiska metoderna för rumslig data och de kartografiska metoderna för att visualisera rumslig data;
- känner till principer och metoder för fysisk planering;
- har kompetens att sammanställa planeringsprojekt med hjälp av GIS-programvara;
- känner till begreppen informationssamhället, smart stad och integrerad planering och kan implementera dem i planeringen;
- har förvärvat erfarenhet av lagarbete och kan arbeta i team;
- kan ge konsultation inom specialiseringsområdet;
- kan delta i vetenskaplig forskning och har färdigheter för akademiskt skrivande.
Stipendier och finansiering
Det finns 1 avgiftsbefrielse för medborgare i EU/EES/Schweiz och 4 för alla medborgarskap.
Studieavgift för programmet
Galleri
Karriärmöjligheter
Det moderna livet förlitar sig i allt högre grad på BIG-data och digitala arbetsprocesser – geoinformatik hjälper till att hantera och analysera historisk och rumslig data i realtid för att stödja beslutsfattande och policyutveckling.
Ett framgångsrikt slutförande av masterprogrammet 'Geoinformatik för urbaniserat samhälle' möjliggör anställning inom alla sektorer som rumsdatahanterare, rumslig analytiker eller GIS-konsult för planering och regionalpolitik.Alumnerna arbetar i flera lokala, statliga och EU-institutioner, konsultföretag för planering och miljöledning, eller företag som tillhandahåller platsbaserade analyser och IT-tjänster eller kartografiska lösningar.
Följande lista över inhemska och internationella företag och institutioner visar var många av våra alumner med GIS-specialisering har hittat anställning:
Regio, ReachU, Positium LBS, CGI, TerraPro, Navionics, Affecto, Telia, Hendrikson&Ko, Estonian Land Board, Estonian Agricultural Registers and Information Board, Environmental Board, Environmental Agency, Estonian Defence Forces, Estonian Weather Service, Met Office, Tartu Observatory, Tartu City Government, Tallinn City Government, ESPON.
Faciliteter
Studentberättelser
Antagningskrav för programmet
Demonstrera ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemangsförmåga.
Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.