Keystone logo
VSB - Technical University of Ostrava

VSB - Technical University of Ostrava

VSB - Technical University of Ostrava

Introduktion

Vilka vi är

VSB - Technical University of Ostrava (VSB-TUO) grundades 1849 och är ett tjeckiskt offentligt universitet med lång tradition inom ingenjörsutbildning och forskning av hög kvalitet. Dessa traditionella kärnvärden har kontinuerligt uppdaterats för att återspegla de senaste tekniska teknikerna och branschens ständigt växande behov. VSB-TUO har starka länkar till industrin och trivs med tillämpad forskning, i samarbete med företag och institutioner världen över, för att hitta innovativa lösningar på dagens problem.

Studier vid VSB-TUO lägger tonvikt på praktisk utbildning, samtidigt som man undersöker verkliga problem från dagens senaste industrier med hjälp av den senaste programvaran och instrumenten. I många ämnen är 50% av kurserna praktiskt orienterade, vilket perfekt kompletterar den avancerade teoretiska undervisningen och säkerställer att kandidaterna har fått den utbildning och erfarenhet som arbetsgivare söker världen över.

Syn

Vi är bland de främsta europeiska universiteten som erbjuder teknisk och ekonomisk utbildning, bedriver tillämpad och grundläggande forskning och säkerställer nödvändig teknisk vägledning, samråd och experttjänst till samhället.

Vårt uppdrag

Vi är en del av universitetssystemet som är den högsta nivån i utbildningssystemet i Tjeckien. Vi vidarebefordrar kunskap, utvecklar färdigheter och skapar ett utrymme för yrkesutveckling av individer och utvecklingen av hela samhället inom områden med tekniska och ekonomiska specialiseringar. Vi samarbetar med statliga organisationer, lokala myndigheter, inhemska och utländska universitet, vetenskapliga institutioner, organisationer och individer. Vår grundläggande uppgift är:

 • Tillhandahålla högre utbildning
 • Utveckla forskning och utveckling
 • Utveckla samarbete med praxis

Etisk kod

Med Code of Ethics förkunnar VSB - Technical University of Ostrava, som bärare av europeisk kultur och utbildning, de moraliska värden som härrör från den europeiska kulturella miljön och strävar därmed efter en hög standard för etiskt uppförande utöver de obligatoriska juridiska normerna.

Statistik

 • 3176 framgångsrika studenter i år
 • 40 % av utexaminerade från VSB-TUO är kvinnor
 • Över 100 fördelar med ett examenskort

  Campus funktioner

  Ett modernt campus som vi fortsätter att uppgradera

  Vi utvecklar ständigt vårt campus för att säkerställa en kvalitetsmiljö för våra studenter, med nya och renoverade byggnader, forskningscentra, laboratorier och bekväma klassrum.

  På campus i VSB-TUO finns alla typer av anläggningar för studenter, anställda, men också för allmänheten. Vårt campus kan vara ett andra hem för dig.

  Ett av de största campuserna i Centraleuropa

  Campus VSB - Technical University of Ostrava är ett av de största i Centraleuropa. Förutom boende erbjuder det även cateringtjänster, sport- och kulturanläggningar och ett antal andra tjänster. På detta campus kan du också hitta ett postkontor, studentbutiker och en gratis wifi-anslutning för alla studenter. Inom campus finns också ett galleri, ett bibliotek och en PC-paviljong. Studenter kan använda tjänster från en lokal läkare, psykolog eller karriärkonsult.

  Campus VSB-TUO erbjuder ett brett utbud av idrottsanläggningar för studenter, anställda, men också för allmänheten. Inom campus finns badminton- och volleybollplaner utomhus, en klättvägg, basketboll- och volleybollplaner inomhus och en fotbollsplan med konstgräs. Du kan spela bordtennis, försöka träna kampsport, gå till fitnesscenter eller till vår aeroba hall där du kan välja mellan snabba eller långsamma träningsformer. En allmän pool ligger inom räckhåll - bara ett spårvagnshållplats bort.

  VSB-TUOs huvudcampus ligger i de mycket trevliga omgivningarna i Poruba - i närheten av en skog, med stigar för skridskoåkning eller cykling. Campus är kopplat med kollektivtrafik till andra delar av Ostrava, även på natten. Ostrava är mycket bra tillgängligt, inte bara med tåg utan nu när motorvägen är klar, även med buss och bil.

   Platser

   • Ostrava

    17. listopadu 2172/15, 708 00 , , Ostrava

   Frågor