
Master in
Inriktning på livsmedelslagstiftning och regleringsfrågor (Distans/Campus) Wageningen University and Research

Introduktion
Ett unikt program för att förbereda dig för en spännande karriär inom matdomänen
Bakgrund till specialiseringen Livsmedelslagstiftning
Livsmedelsområdet är strikt reglerat på internationell nivå, EU-nivå och nationell nivå. Livsmedelsreglering omfattar alla aspekter av produktionen, ”från gård till gaffel”, inklusive säkerhet, hygien, märkning, förpackning och många andra aspekter. Det gäller också speciella livsmedel, inklusive ekologiska produkter, genetiskt modifierade organismer, nya livsmedel, kosttillskott och många fler.
Under de senaste decennierna, komplexiteten i dessa lagar har utvecklats i linje med allt mer tekniska livsmedelsproduktionsprocesser och alltmer sofistikerade konsumentkrav. Det blir allt svårare för livsmedelsindustrin, tillsynsmyndigheter och konsultföretag att hålla sig uppdaterade med all lagstiftningsutveckling, mildra laglig exponering, och säkerställa efterlevnad.
Och det är där akademiker i livsmedelslagstiftning och regleringsfrågor behövs! De kommer att förvärva all den kunskap som krävs inte bara för att reagera på lagförändringar inom livsmedelssektorn utan också för att vara redo att navigera i framtida livsmedelslagar.