Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
Winthrop University

Winthrop University

Winthrop University

Introduktion

Winthrop är ett offentligt, omfattande universitet som rankas som 8: e av US News & World Report bland södra offentliga universitet och i topp 25 av offentliga och privata institutioner i regionen. Genom en pedagogisk erfarenhet som blandar liberal konst, professionella program, global medvetenhet och medborgarengagemang, kommer Winthrop att hjälpa dig att utveckla kunskap, färdigheter och värderingar som kommer att berika ditt liv och förbereda dig för alla framtida inslag.

Grundades 1886 och erbjuder Winthrop kandidatexamen och magisterexamen genom både on-campus och online-program. Vårt historiska och natursköna campus ligger i Rock Hill, South Carolina, bara 20 minuter söder om Charlotte. Våra traditioner med nationella kaliberakademiker, mästerskapatletik och studentcentrerade prestationer skapar ett campusgemenskap som är känt för sin mångfald, spetskompetens och familjär atmosfär.

Winthrop University är ackrediterat av Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges för att tilldela baccalaureate-, magister- och specialistutbildningar. Kontakta Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges på 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 eller ring 404-679-4500 för frågor om ackreditering av Winthrop University .

Historia och traditioner

År 1886 framställde grundläggande president David Bancroft Johnson framgångsrikt Boston-filantropen Robert C. Winthrop och Peabody-fonden för fröpengar för att bilda en utbildningsskola för lärare. Winthrop öppnade sina dörrar för 21 studenter i Columbia, SC, med en lånad byggnad med ett rum. Skolan fick snart statligt stöd och flyttade till sitt permanenta Rock Hill-hem 1895. Den utvidgade sitt uppdrag med tiden och blev en omfattande institution. Winthrop antog universitetsbeteckningen 1992. Utforska länkarna till vänster för att upptäcka mer om Winthrops rika historia, dess anmärkningsvärda traditioner och mer.

Platser

  • Rock Hill

    Oakland Avenue,701, 29730, Rock Hill

    Frågor