Keystone logo
© UW
University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

Introduktion

Välkommen till University of Warszawa (UW), det största universitetet i Polen, som har varit en symbol för akademisk excellens i över 200 år. UW är en plats där tradition möter modernitet, och vetenskap går hand i hand med innovation. University of Warszawa erbjuder över 100 studieområden, som täcker ett brett spektrum av discipliner, från humaniora till vetenskap. Dessutom erbjuder UW 44 undervisningsprogram på engelska, vilket gör det till en idealisk plats för studenter från hela världen.

UW är känt på den internationella scenen och tar toppositioner i prestigefyllda rankningar. Att studera på UW handlar inte bara om att få kunskap utan också om att utveckla passioner och upptäcka nya möjligheter. Universitetet driver många initiativ för studenter, till exempel en hjälplinje för studenter, doktorander och anställda vid UW.

Universitetet i Warszawa är inte bara en plats för lärande, utan också en plats där du kan uppleva ett rikt kulturellt och socialt liv. UW är en plats där du kan träffa inspirerande människor, skapa värdefulla kontakter och skapa minnen för livet.

Vi inbjuder dig att gå med i UW-gemenskapen och uppleva ett oförglömligt akademiskt äventyr i hjärtat av Polen. UW är mer än ett universitet, det är din framtid. Börja din resa idag!

Historia om WNPiSM

Traditionerna för statsvetenskaplig utbildning i Warszawa är mycket längre än historien för fakulteten för statsvetenskap och internationella studier vid universitetet i Warszawa (tidigare fakulteten för journalistik och statsvetenskap vid universitetet i Warszawa). Den första skolan för statsvetenskap grundades 1917.

1967 inrättades Institutet för statsvetenskap inom den dåvarande filosofiska fakulteten vid Warszawas universitet, baserat på personalen på en tidigare existerande icke-fakultetsenhet, College of Political Science vid Warszawas universitet. 1968, som en del av organisatoriska förändringar vid universitetet, överfördes statsvetenskap, tillsammans med filosofi, sociologi och ekonomi, till fakulteten för samhällsvetenskap vid universitetet i Warszawa.

Fakulteten för statsvetenskap och internationella studier vid universitetet i Warszawa är en fortsättning (sedan 1 september 2016) av fakulteten för journalistik och statsvetenskap vid universitetet i Warszawa, som startade sin verksamhet 1975. Denna enhet undervisade i journalistik och statsvetenskap . 1970-talet var en period av dynamisk utveckling av fakulteten och utvidgningen av dess interna struktur med Institutet för internationella relationer 1976 och Institutet för socialpolitik 1977. 2012 inrättades Institutet för Europastudier.

Det nya namnet på fakulteten för statsvetenskap och internationella studier vid universitetet i Warszawa är en konsekvens av att institutionen för journalistik lämnat strukturen.

Enligt fakultetsrådets beslut upphörde enskilda institut vid fakulteten från och med 1 juli 2019 att existera, dvs.: Statsvetenskapliga institutet (existerar sedan 1967) ), Institutet för internationella relationer (1976), Institutet för Socialpolitik (1977) och Institutet för europeiska studier ( 2012). I deras ställe inrättades 15 vetenskapliga och forskningsavdelningar .

Campus funktioner

Det historiska området vid universitetet i Warszawa, som ligger i hjärtat av staden, lockar med sin vackra arkitektur. Byggnadernas skulpturala utsmyckningar, de imponerande interiörerna och grönskan som omger byggnaderna - gör campus vid Krakowskie Przedmieście till en av de främsta turistattraktionerna i Warszawa. Porten toppad med en örn har blivit en symbol för universitetet, liksom ett obligatoriskt stopp för besökare till Royal Route.

Historiska byggnader restaurerade med stor omsorg är inte universitetets enda ansikte utåt. Universitetsbiblioteket, som ligger nära huvudområdet, öppnade 1999 och öppnade ett nytt kapitel i universitetets arkitekturhistoria. Byggnaden förändrade Powiśles karaktär och blev en av Warszawabornas favoritplatser. De universitetsinvesteringar som öppnats under de följande åren är - precis som BUW - inte bara funktionella utan också arkitektoniskt intressanta. De berikar Warszawas landskap och ger användarna en bekväm arbetsplats och intressant arrangerade gemensamma utrymmen där de kan koppla av.

  Alumnstatistik

  Platser

  • Śródmieście

   Auditorium Building (Collegium Politicum) Krakowskie Przedmieście 26/28, 00-927 Warsaw, Poland, 00-927, Śródmieście

  Frågor