Keystone logo
World Trade Institute

World Trade Institute

World Trade Institute

Introduktion

World Trade Institute (WTI) är en ledande akademisk institution dedikerad till undervisning och forskning inriktad på internationell handel och investeringsreglering och ekonomisk globalisering och hållbarhet. Som ett spetskompetens vid universitetet i Bern med ett internationellt, tvärvetenskapligt fokus utforskar vi kopplingarna mellan områdena juridik, ekonomi och statsvetenskap.

Utbildning, forskning, konsultverksamhet

WTI kombinerar utbildning på forskarnivå, tvärvetenskaplig forskning och specialiserade rådgivningstjänster i en unik och dynamisk institution. Vi rekryterar studenter, forskare, lärare och anställda från hela världen och skapar en mångsidig kultur och stimulerande miljö.

WTI samarbetar nära med Institutet för europeisk och internationell ekonomisk rätt, som delar samma lokaler.

Historia

Institutet grundades efter avslutningen av Uruguayrundan av GATT och tillkomsten av Världshandelsorganisationen (WTO) 1995. Det bildades 1999 för att utbilda framtida praktiker och forskare från hela världen och för att stärka forskningskapaciteten inom områden som har en ökande inverkan på människors liv. Finanskrisen 2008 visade vikten av inte bara ett stabilt och öppet multilateralt handelssystem i WTO: s regi utan också organisationer och avtal som främjar regional integration.

Syn

 • Vi strävar efter att forma offentlig politik så att internationell ekonomisk styrning ger konkreta fördelar för samhället
 • Vi strävar efter att vara världens ledande akademiska institution för studier, undervisning och forskning inom internationell handel och investeringsreglering och ekonomisk globalisering och hållbarhet

Uppdrag

 • Vi är ett kompetenscentrum vid universitetet i Bern
 • Vi bidrar till en bättre förståelse av de rättsliga, ekonomiska och politiska ramarna för globalisering och hållbar utveckling
 • Vi tillhandahåller banbrytande forskning och vetenskapliga resultat om gränsämnen
 • Vi lockar högsta studenter från hela världen och ger dem kunskap och färdigheter för att bli morgondagens ledare inom internationell ekonomisk styrning

värden

 • Öppenhet: Vi delar kunskap och bedriver tvärvetenskaplig forskning med kamrater över hela världen
 • Innovation: Vi genererar originella idéer och engagerar oss i tankeledarskap
 • Jämlikhet: Vi är engagerade i inkluderande och icke-diskriminering
 • Hållbarhet: Vi strävar efter att säkerställa institutionellt minne, kontinuitet och kunskapsöverföring

Kvalitetssäkring och utveckling

Kvalitetssäkring och utveckling är viktigt för World Trade Institute . Våra ansträngningar bygger på kvalitetsstrategin vid University of Bern (Quality Strategy of the University of Bern). Med intern kurs och relaterade recensioner och vetenskaplig rapportering strävar vi efter att uppfylla universitetets riktlinjer för kvalitet. Utvalda kurser som erbjuds av World Trade Institute inom ramen för sina masterprogram var föremål för kursutvärdering av fakulteterna vid University of Bern och har bedömts mycket positivt. Förutom kvalitet inom forskning och utbildning främjar vi också jämställdhet och hållbarhet.

Stipendier och finansiering

Fullt befrielse från undervisning
En fullständig avgiftsbefrielse kommer att tilldelas en person för enastående prestation under den stora finalen i den sista muntliga rundan av John H. Jackson Moot Court Competition (tidigare ELSA Moot Court).

Global Impact Association (GIA) stipendier
Den nyligen lanserade Global Impact Association (GIA) erbjuder stipendier till begåvade studenter från minst utvecklade länder och utvecklingsländer som vill bedriva avancerade masterstudier i internationell ekonomisk lag och politik.

Campus funktioner

Staden Bern

Bern, huvudstaden i Schweiziska edsförbundet, är hem för den schweiziska regeringen, den schweiziska nationalbanken, schweiziska järnvägarna, schweiziska posten, universitetet i Bern och en befolkning på cirka 143 000. Staden ligger en timmes tågresa från Basel (hem för många multinationella läkemedelsföretag), Zürich (ett av de viktigaste finanscentrumen i världen) och cirka två timmar från Genève, hem för Världshandelsorganisationen (WTO) och många andra internationella organisationer.

boende

De flesta studenter väljer att boka ett rum hos Bernese Student Logis Association eller hitta ett rum i en delad lägenhet. World Trade Institute kan tyvärr inte tillhandahålla boende.

Vi uppmanar dig att börja leta efter boende i god tid. Antalet tillgängliga rum på studentbostäderna och antalet rum/lägenheter att hyra i Bern-regionen är mycket begränsat.

  Visumkrav

  Om du är en internationell sökande till WTI bör du se till att du kan tillhandahålla bevis på adekvat finansiering till schweiziska visum-/immigrationsmyndigheter. WTI kommer att skicka en bekräftelse på din antagning till studier till Bernese Migration Office. När du anländer till Schweiz måste du registrera dig hos dem inom sju dagar. Mer information kommer att ges vid din ankomst.

  Alumnstatistik

  Studentberättelser

  Platser

  • Bern

   Hallerstrasse,6, 3012, Bern

   Frågor