Keystone logo
© WSB University
WSB University - Akademia WSB

WSB University - Akademia WSB

WSB University - Akademia WSB

Introduktion

WSB University sätter inte bara standarderna för utbildning på den polska marknaden utan har också befäst sin position på utländska marknader och blivit en stark institutionell partner inom utbildning och forskning. Detta bekräftas av det höga universitetets 1:a plats i internationaliseringsrankingen i Polen. WSB University har varit och är fortfarande i framkant av privata universitet i Polen i många år. Möjligheten att genomföra en del av studierna utomlands, utländska praktikplatser, program som gör det möjligt att erhålla två examensbevis samtidigt - polska och utländska, deltagande i många internationella projekt, är bara några av många möjligheter vi erbjuder våra studenter.

Idag är WSB University ett av de polska universiteten som oftast väljs ut av utländska kandidater. Nästan 2 000 utländska studenter från 60 länder runt om i världen studerar på våra campus. WSB University erbjuder kandidat-, master-, Ph.D.- och forskarutbildningsprogram. Man kan välja mellan 15 studieområden och över 130 specialiteter. Vårt utbildningsutbud har utformats för att möta kraven på den moderna arbetsmarknaden så att våra akademiker blir konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden och får möjlighet att göra framgångsrika karriärer. Som ett modernt, forskningsdrivet universitet är WSB University involverat i olika vetenskapliga nätverk och internationellt ackrediterat av Foundation for the Promotion and Accreditation of Economic Sciences EPOQUS; internationell CEEMAN IQA-ackreditering (i 6 år av CEEMAN - International Association for Management Development in Dynamic Societies); EUR-ACE® Label beviljad till universitetet i 5 år av Accreditation Commission of Universities of Technology (KAUT); och har positivt tilldelats The HR Excellence in Research Award.

Campus funktioner

  Antagningar

  Ranking

  WSB University 3:e plats i Polen

  I den prestigefyllda Ranking of Universities - Perspektywy 2023 tog WSB University den 3:e platsen i Polen och är återigen det enda icke-offentliga universitetet utanför Warszawa som rankats så högt.

  I Ranking of Academic Schools 2023 - bland alla offentliga och icke-offentliga lärosäten i Polen som har tillstånd att tilldela doktorsexamina - rankades WSB University på 29:e plats (upp från 32:a position).

  WSB University 1:a plats i internalisering i Polen

  I internationaliseringskriteriet rankades WSB University 1:a bland alla offentliga och icke-offentliga universitet i Polen. Detta kriterium utvärderar bland annat strategiska partnerskapsprojekt som involverar universitetet, akademiska lärare från utlandet, studentutbyte, utbyte av akademisk personal, studentgemenskapens mångkultur, studenter som studerar på främmande språk och utländska studenter.

  WSB University leder i Polen inom följande studieområden:

  Logistik - nr 2 bland offentliga och icke-offentliga universitet i Polen,

  Ledning - nr 5 bland offentliga och icke-offentliga högre utbildningsinstitutioner i Polen och nr 1 bland icke-offentliga högre utbildningsinstitutioner i Śląskie voivodeship.

  Transport - nr 1 bland icke-offentliga högre utbildningsinstitutioner i Polen;

  Rankingen av akademiska skolor, som leds av Warszawas universitet, tar hänsyn till indikatorer grupperade i sju kriterier: Prestige, Utexaminerade på arbetsmarknaden, Innovation, Vetenskaplig potential, Vetenskaplig effektivitet, Utbildningsförhållanden och Internationalisering av studier. Detta gör det till en av de mest omfattande och transparenta utbildningsrankningarna i världen.

  Platser

  • Dabrowa Gornicza

   ul. Cieplaka 1C, 41-300, Dabrowa Gornicza

   Frågor