Keystone logo
Wuhan University

Wuhan University

Wuhan University

Introduktion

Wuhan University (WHU) är ett omfattande och centralt nationellt universitet direkt under förvaltningen av utbildningsministeriet. Det är också ett av universiteten "211 Project" och "985 Project" med fullt stöd för konstruktion och utveckling från Kinas centrala och lokala regering.

Historien om Wuhan University kan spåras tillbaka till Ziqiang Institute, som grundades 1893 av Zhang Zhidong, dåvarande guvernör i Hubei-provinsen och Hunan-provinsen i den sena Qing-dynastin. Under utvecklings- och utvecklingsprocessen ändrade institutet sitt namn flera gånger innan det slutligen fick namnet Wuhan National University 1928. Det är ett av de tidigaste omfattande nationella universiteten i det moderna Kina. I slutet av 1946 hade universitetet inrättat 6 högskolor, högskolorna för liberal konst, juridik, vetenskap, teknik, jordbruk och medicin. År 2000 tillkännagavs en sammanslagning av det tidigare Wuhan University , Wuhan University of Hydraulic and Electric Engineering, Wuhan Technical University of Surveying and Mapping och Hubei Medical University, vilket inledde en ny era i dess 100-åriga utveckling.

Under det senaste århundradet har Wuhan University byggt ett elegant palatsligt arkitektoniskt komplex av primitiv enkelhet som perfekt blandar den östra arkitektoniska stilen med den i väst. Det hedras som "det vackraste universitetet i Kina." Dessutom Wuhan University hundraåriga humanistiska ackumulation på sitt kortfattade motto, det vill säga "Självförbättring, uthållighet, sanningssökande och innovation."

Sedan starten har Wuhan University kultiverat mer än 300 tusen professionella talanger inom olika yrken, bland vilka det finns över 100 medlemmar av den kinesiska vetenskapsakademin och den kinesiska tekniska akademin. De har bidragit mycket till den nationella konstruktionen och den sociala utvecklingen. De anmärkningsvärda prestationerna vid Wuhan University har vunnit ett omfattande internationellt rykte. 1999 listade den världsberömda tidskriften Science Wuhan University som en av de mest framstående högskolorna i Kina.

Växande är de internationella utbytena och samarbetet mellan Wuhan University under de senaste åren. Det har etablerat samarbetsrelationer med mer än 415 universitet och forskningsinstitut i över 45 länder och regioner.

Nu försöker Wuhan University forma sig till ett omfattande forskningsuniversitet i världsklass både nationellt och internationellt.

Platser

  • Wuhan

    Wuhan, Kina

    Frågor