Keystone logo
XU Exponential University of Applied Sciences

XU Exponential University of Applied Sciences

XU Exponential University of Applied Sciences

Introduktion

På vårt universitet erbjuder vi 4 olika kandidatprogram (Digital Business, Digital Marketing och sociala medier, Coding and Software Engineering, Data Science) helt undervisade på engelska. Genom vårt karriärteam, Industry Networking Events, TedEx Talks, Industry Partnerships och karriärdagsevenemang är vårt mål att utveckla talanger som kan absorberas i digitaliserings- och teknikbranschen genom praktikplatser, heltidsjobb och entreprenörskap. Vi erbjuder finansieringsalternativ för tyskar och européer med vår finansieringspartner "Chancen EG".

En ny tid behöver ett nytt universitet

Om digitalisering och innovativ teknik förändrar vårt samhälle, om framtidens arbete beror på nya digitala färdigheter och om hela sektorer av ekonomin är i uppror – borde inte vårt utbildningssystem också förändras och ge svar?

Det tycker vi

XU Exponential University nära Berlin är Tysklands första universitet som enbart fokuserar på digitalisering och teknik. På Studio Five i Studio Babelsbergs lokaler i Potsdam har vi skapat en plats som fokuserar specifikt på utbildning, marknadsföring och nätverkande av framtida hjältar* av digital förändring. Vårt universitet i Potsdam är den perfekta platsen för dig!

XU Exponential University Potsdam

Studera på en plats där revolutionära idéer blir innovationer.

Varje innovation bygger på en banbrytande idé. Men en idé är bara riktigt bra om den genomförs. Det är precis vad vårt universitet nära Berlin handlar om: att utveckla nya idéer för morgondagens innovationer. Idéer som vi vill sätta igång tillsammans med dig.

Lärande genom interaktion

Frontal undervisning är utfasad: Vi förlitar oss på interaktiva upplevelser och flexibla lärandemiljöer i små grupper – även utanför föreläsningssalen. Att studera vid XU i Potsdam innebär praktiskt projektarbete, experimenterande och prototyper.

Bygg relationer

Vårt globala expertnätverk stödjer dig på din väg mot framgång: På vårt universitet nära Berlin kommer du att undervisas av ledande praktiker* från företag och nystartade företag samt de bästa hjärnorna inom teknik, affärer och forskning.

Skapar perspektiv

Kunskap är makt: På XU i Potsdam kommer du att samla praktisk erfarenhet och få tillgång till aktuell marknadskunskap från experter – från första hand. Så du får allt du behöver för din digitala framtid – och för att omsätta dina revolutionerande idéer till verklighet.

Vi är officiellt erkända

XU Exponential University of Applied Sciences erkändes officiellt av ministeriet för vetenskap, forskning och kultur i delstaten Brandenburg 2018. Ackrediteringen genomfördes av Central Evaluation and Accreditation Agency (ZEvA), som bekräftade utvecklingen av hållbar och innovativa studieprogram till universitetet som en del av ackrediteringsprocessen.

Hur du kan dra nytta av våra innovativa, digitala undervisningserbjudanden

Oavsett om det är kommunikation, produktion, handel eller arbetsvärlden: den digitala transformationen har kommit nästan överallt. Endast universiteten och högskolorna följer denna utveckling endast tveksamt. Det finns fortfarande liten medvetenhet om digital förändring, behovet av livslångt lärande och digital läskunnighet. Konsekvensen av denna ovilja till förändring och bristen på tekniska resurser är ett undervisningsutbud som inte längre är aktuellt.

Vi gör saker annorlunda.

Som universitet för digitalisering ser vi det som vår uppgift att om och om igen uppfinna oss själva. Vi erbjuder dig inte bara en lärlingsplats med fast examen – vi förbereder dig också på bästa möjliga sätt för de olika utmaningarna inom teknik, näringsliv och forskning. På XU Exponential University nära Berlin får du tillgång till global kunskap och chansen att vidareutbilda dig – interaktivt och praktiskt.

Platser

  • Potsdam

    August-Bebel-Straße,26-53, 14482, Potsdam

  • Berlin

    Berlin, Tyskland

    Frågor