Keystone logo
Yamaguchi University

Yamaguchi University

Yamaguchi University

Introduktion

Yamaguchi University är det tredje äldsta nationella omfattande universitetet i Japan och har sina rötter tillbaka till Yamaguchi Kodo, en privatskola som grundades 1815. Det firade 200 -årsjubileum 2015. Lokalområdet har fortfarande andan i Meiji -restaureringen och universitetet utmanar sig själv att stå upp i världen. Dessa värderingar återspeglas i universitetets motto: ”Upptäck det. När det. Inse det. En plats med visdom. ” Universitetsförvaltningen arbetar för att anpassa sig till tidens krav, ständigt eftersträvar innovation när det arbetar för att utveckla mänskliga resurser och tillhandahålla utbildning och forskning som kommer att bidra till såväl lokalsamhället som det internationella samhället.

Engagemanget för framsteg och innovation framgår av många av de senaste förändringarna på universitetet. I april 2015 inrättades fakulteten för globala och vetenskapliga studier. Denna nya fakultet har blivit en kraft för globalisering i hela campus, och erkände vikten av denna globalisering, välkomnade 100 internationella utbytesstudenter till fakulteten i oktober 2016. I april 2016 startade Graduate School of Technology and Sciences for Innovation med ett mål att uppmuntra omfattande, innovativ utbildning och forskning inom vetenskap, teknik och jordbruk att vidareutveckla forskarutbildning inom vetenskaperna.

Yamaguchi University arbetar för närvarande mot ett diversifierat campus så att de internationella studenter och forskare som samlas här från hela världen kan få bästa möjliga miljö för sina studier. I april 2011 välkomnade vi en internationell studentrådgivare till campus, och utifrån detta stöd för våra internationella studenter startade vi ett handledarsystem där andra studenter också kan hjälpa till att ge både personligt och akademiskt stöd till dem som studerar utomlands i Yamaguchi. 2016 startade universitetet Yamaguchi University Fund som en del av ett firande av 200 års historia. Denna fond har möjliggjort ytterligare framsteg när det gäller att ge stöd till internationella studenter. Vi vid Yamaguchi University vill att studenter och forskare som kommer för att studera hos oss ska tänka på Yamaguchi som ett andra hem och vara riktigt glada över att de kom hit, och vi kommer att fortsätta att förbättra vårt universitet och stödsystem för att göra detta möjligt.

Även om vissa kanske inte förstår överklagandet av Yamaguchi University eftersom vi inte är i ett stort stadsområde som Tokyo eller Osaka, är vi stolta över att kunna erbjuda en fredlig och säker miljö, högkvalitativ utbildning och forskning och ett väl avrundat stödsystem som möjliggör studenter att studera till sin fulla potential. Vi inbjuder dig att komma för att driva dina drömmar vid Yamaguchi University . Som president för Yamaguchi University och som alumn ser jag fram emot att se ambitiösa studenter samarbeta och skapa en ljus ny framtid tillsammans.

Platser

  • Yamaguchi

    Yamaguchi, Japan

    Frågor