Keystone logo
© © Yuan Ze University
Yuan Ze University

Yuan Ze University

Yuan Ze University

Introduktion

Yuan Ze University grundades 1989, kan vara ungt enligt traditionella standarder, men det har erkänts som en modell för nyutvecklade universitet inom den kortaste perioden. Som det första och enda universitetet som vann National Quality Award 2003, fick Yuan Ze ett pris från utbildningsministeriet för projektet Teaching Excellence 2005. successivt har det utsetts av MOE som ett av de 12 bästa universiteten i Taiwan, som fick ett pris för ”Aim for the Top University and Elite Research Center Development Project” sedan 2005. Yuan Ze har fått den högsta utmärkelsen inom undervisning, forskning och administration och har blivit ett underverk av högre utbildning i Taiwan.

Yuan Ze prioriterar eleverna inom undervisning och rådgivning och betonar utbildning i både kreativitet och etik. Dessutom är vi aktiva i landets banbrytande ”Classics 50 Reading Project”, ”YeSir Mentorship Program” och marknadsför alla typer av aktiviteter som kommer att berika elevernas studier utanför skolan. Vi grundades av Far Eastern Group och har etablerat nära relationer med alla dess dotterbolag för att bilda en industriell och akademisk allians. Praktikplanen för både inhemska och internationella studenter kan förverkligas fullt ut genom ett sådant nätverk. Baserat på den unika nisch som Yuan Ze har skapat, ger vi mervärde för studenter och lärare och förväntar oss att vara riktmärket universitet i bransch-akademiska samarbete.

Huvudtemat för universitetets utvecklingsstrategi betonar differentiering och internationalisering. Genom differentiering i läroplaners design och forskning kommer vi att skapa våra utmärkta egenskaper och varumärke; samtidigt som man rekryterar enastående utländska fakulteter och potentiella internationella studenter med förmånliga paket och stipendier/stipendier. International Language and Culture Center erbjuder mandarin- och kulturprogram för internationella studenter; arrangerar olika kulturella aktiviteter; och främjar kulturutbyte på campus.

Som det yngsta och mest energiska universitetet i Taiwans bästa universitet kommer vi att fortsätta att fullt ut utnyttja våra konkurrensfördelar med "innovation", "kvalitet" och "flexibilitet". Vi erbjuder en utmanande miljö för studenter att njuta av lärande, utveckla sina potentialer och överträffa sig själva; för fakulteten att ägna sig åt att inspirera och vägleda sina studenter och strävan efter sanning och akademisk excellens; och för personalen att främja servicekvaliteten och uppfylla personlig tillväxt.

Statistik

För närvarande har Yuan Ze fem högskolor inklusive högskolorna för teknik, informatik, management, humaniora och samhällsvetenskap, och elektro- och kommunikationsteknik. Det finns över 9 000 studenter med ett förhållande på 2:1 mellan grund- och doktorander på campus. Vårt bränslecellscenter och kommunikationsforskningscenter, som syftar till att hysa viktiga forskningscentra i Taiwan, har integrerat alla resurser och rekryterat talanger i alla ingenjörsrelaterade avdelningar på Yuan Ze genom stöd från Top Universities Project. Med framgången för dessa två centra lägger Yuan Ze också stort fokus på att främja den övergripande undervisnings- och forskningskapaciteten. College of Management har etablerat det första EMBA-programmet i Taiwan och alla kurser i Graduate School of Management genomförs på engelska för att ytterligare koppla våra studenter till den internationella marknaden. College of Informatics är det första college i Taiwan att anta information som kärnan för sin undervisning och forskning. Den betonar praktisk erfarenhet av integrationen mellan teknik och samhällskunskap. College of Humanities and Social Sciences har ett nära samarbete med vår College of General Studies för att främja undervisning och forskning inom humaniora, allmänbildning och etik.

  Campus funktioner

   Antagningar

   Nödvändiga dokument

   • Fotokopia av examensbevis (på engelska eller kinesiska). Måste visa vilken examen du har tagit på föregående universitet/institution.
   • Fotokopia av utskriften (på engelska eller kinesiska). Varje utskrift måste ge en lista över alla kurser år för år. Ange också utskriften av din nuvarande skola om du ansöker om överföring.
   • Två rekommendationsbrev
   • Återuppta
   • Redogörelse för syftet
   • Foton i passstorlek (tagna inom de senaste sex månaderna och mot en vit bakgrund)
   • Officiell poängrapport för ett kunskapstest i engelska, såsom TOEFL/TOEIC/IELTS/Cambridge ESOL/GEPT/CSEPT eller English Medium Instruction Certificate
   • Officiell poängrapport för ett kinesiskt färdighetstest (TOCFL/HSK) (krävs för sökande vid Institutionen för kinesisk lingvistik och litteratur)
   • Portfolio (krävs för institutionen för informationskommunikation och institutionen för konst och design sökande)
   • Bokslut med minst 4 000 USD

   Alla nödvändiga ansökningsformulär och relevanta dokument måste fyllas i innan de deadlines som visas ovan. Ansökningar som är ofullständiga eller inkomna efter sista ansökningsdag kommer INTE att accepteras. Sökande måste ta fullt ansvar för en avvisad ansökan.

   Visumkrav

   VISUM FÖR STUDENTER I EXAMEN

   Om du ska studera i Taiwan för ett examensprogram, som är mer än 6 månader, måste du ansöka om ett Resident Visa.

   Det finns två sätt för dig att ansöka om Resident Visa:

   1. Om du blev antagen av ett taiwanesiskt universitet för ett utbildningsprogram, måste du kontakta närmaste taiwanesiska ambassad, konsulat eller representationskontor.
   2. Om du redan stannat i Taiwan med ett besöksvisum och är kvalificerad för att ansöka om ett invånarvisum, kan du gå till Bureau of Consular Affairs för ansökan.


   Nödvändiga dokument

   För att ansöka om ett invånarvisum behöver du följande dokument

   Nej.

   Krav

   Beskrivning

   1

   Ansökningsblankett

   Fyll i ansökningsformuläret online

   2

   Pass
   (original och fotokopia)

   Gäller i 6 månader med tomma sidor

   3

   2 passfoton

   Färgbilder med vit bakgrund tagna inom 6 månader

   4

   Hälsointyg

   Utfärdas inom 3 månader av något av de utsedda sjukhusen
   Eller kolla webbplatsen för Centers for Disease Control

   5

   Antagningstillstånd eller inskrivningsbevis
   (original och fotokopia)

   Antagningstillstånd eller registreringsbevis med registreringsbevis utfärdat från universitetet du ska gå på

   6

   Diplom och utskrift av din högsta utbildning
   (original och fotokopia)

   Utfärdad av skolan du tidigare studerat

   7

   FINANSIERINGSÖVERSIKT

   Kontoutdrag eller register över remittering m.m.

   Stipendier och finansiering

   Att studera på universitet kräver att du betalar för din undervisning och täcker dina levnadskostnader. Däremot finns ekonomiskt stöd. För att belöna enastående prestationer och för att säkerställa att rädslor för finansiering inte hindrar potentiella internationella studenter från att överväga att studera vid Yuan Ze University , är vi glada över att kunna erbjuda ett antal stipendier för internationella studenter.

   Stipendierna som visas nedan är endast för internationella examensstudenter som ansöker om antagning i enlighet med utbildningsministeriets regler för internationella studenter som genomför studier i Taiwan.

   Vänligen notera att YZU endast tillhandahåller hjälp och konsultation vid ansökan om YZU-stipendium, ICDF-stipendium och elitstipendium

   YZU-stipendium

   Tillämplig examen och varaktighet: Kandidatexamen 8 terminer (4 år), Master 4 terminer (2 år), Ph.D. 8 terminer (4 år)

   Stipendier:

   • Befrielse från undervisning (20 %-100 %), diverse avgift och befrielse från kreditavgift [förkortat Tuition Waiver]
   • stipend

   Kort beskrivning av villkoren för ansökan:

   Nya studenter:

   • YZU-stipendieansökan och examensansökan genomförs tillsammans. Inga ytterligare ansökningshandlingar eller separat ansökningssystem krävs.
   • YZU Scholarship är ett meritbaserat stipendium. Sökande kommer att bedömas av granskningskommittén baserat på de dokument som lämnats in i YZUs onlineansökningssystem.
   • Utskottets beslut är slutgiltigt. Frågor eller förhandlingar om besluten kommer inte att besvaras.

   Befintliga studenter:

   Global Affairs Office kommer att meddela förnyelsen/ansökan om YZU-stipendium varje termin via YZU S-post. Studenter som är berättigade till förnyelse/ansökan MÅSTE ansöka om YZU-stipendium varje akademisk termin. Studenter som inte ansökt inom den angivna deadline kommer att förlora sitt stipendium.

   * Studenter måste uppfylla alla villkor för ansökan som anges i Yuan Ze University Regulations för inrättande av stipendium för utländska studenter. Tabellen ovan är endast en kort beskrivning för referens.

   MOE Taiwan-stipendium

   Tillämplig examen och varaktighet: Bachelor 4 år, Master 2 år, Ph.D. 4 år

   Stipendier:

   Kandidatexamen: Undervisningsbefrielse upp till NTD 40 000 + månatligt stipendium NTD 15 000/månad

   Master och Ph.D.: Undervisningsbefrielse upp till NTD 40 000 + månatligt stipendium NTD 20 000/månad

   *MOE kommer att betala upp till 40 000 NTD varje termin för varje mottagares godkända undervisning och diverse utgifter. Resterande belopp betalas av universitetet. Försäkringsavgiften och studenthemsavgiften bör dock betalas av studenter

   MOFA Taiwan-stipendium

   Tillämplig examen och varaktighet: Bachelor 4 år, Master 2 år, Ph.D. 4 år

   Stipendier: Månadsstipendium NTD 30 000/månad + flygbiljetter i ekonomiklass tur och retur

   MEST Taiwan-stipendium

   Tillämplig examen och varaktighet: Master 2 år, Ph.D. 3 år

   Stipendier: Månadsstipendium NTD 30 000/månad

   TaiwanICDF-stipendium

   Nationalitetsbegränsning: Lista över länder som är berättigade till TaiwanICDF-stipendium

   Examen och varaktighet: Master 2 år

   Stipendier: Flygbiljetter tur och retur i ekonomiklass + Bostad (YZU sovsal) + Studieavgifter + Kreditavgifter + Försäkring + Lärobokskostnader + Månadsbidrag NTD 12 000/månad

   Program tillgängligt i YZU tillgängligt för TaiwanICDF-stipendium: Internationellt masterprogram i industriell teknik och ledning

   Elitstipendieprogram

   Statusbegränsning: Nuvarande lektor från Sydostasien som bedriver en magisterexamen eller Ph.D. I Taiwan.

   Examen och varaktighet: Master 2 år, Ph.D. 3 år

   Stipendier: Månadsstipendium NTD 25 000/månad

   Ranking

   World University ranking 2021 Unga universitetsrankningar 2021 Asia University Ranking 2021 CWUR världsranking Nationell rang
   1001-1200 351-400:e 351-400:e 1462 28

   Ackrediteringar

   AACSB-ackrediterad

   Platser

   • 135號

    Taoyuan, Zhongli, 320, 135號

    Frågor