Keystone logo

19 Masterexamen (MA) Program i Humaniorastudier Arkeologi 2024

Filter

Filter

 • Masterexamen (MA)
 • Humaniorastudier
 • Arkeologi
Studiefält
 • Humaniorastudier (19)
  • Tillbaka till huvudkategorin
  Platser
  Hitta fler platser
  Typ av examen
  Varaktighet
  Studietakt
  Språk
  Språk
  Studieformat

  Masterexamen (MA) Program i Humaniorastudier Arkeologi

  En magisterexamen i arkeologi kan vara lämpligt för post studentexamen studenter som söker en karriär inom praktisk forskning eller arkeologiskt fältarbete. Ett MA programmet kan studenten en djupare förståelse av människans historia genom studier av det material som forntida civilisationer har lämnat efter sig.

  Vad är en MA i arkeologi? En MA i arkeologi utbildar studenten för praktisk arkeologiskt arbete, inklusive återhämta sig, hantera och tolka artefakter i området. Studenten ska också få undervisning i ett närliggande kognitiv område som antropologi, historia eller konsthistoria. Många studenter väljer att specialisera sig på en viss tidsperiod eller geografiskt område. Många skolor erbjuder olika typer av magisterprogrammen i arkeologi, som kan omfatta Geoarchaeology, Arkeologiska Heritage Management jämförande konst och arkeologi och många andra.

  Genom att främja sin utbildning i arkeologi på MA-nivå, kommer eleverna att få både praktisk kunskap och teoretisk kunskap inom området. Denna grad kan vara perfekt för någon som inte är beredd att åta sig fältets traditionella forskarnivå plan för att uppnå en doktorsexamen Om så är fallet, kan det magisterexamen användas som en språngbräda till en Ph.D senare i studentens karriär; eller kan bli en värdefull del av utbildningsbakgrund hos en individ som väljer att specialisera sig inom ett närliggande område.

  Kostnaden för att uppnå en MA varierar stort bygger på akademisk institution, plats, och programlängd. Eleverna kommer att vilja ta sig tid att göra några kostnadsjämförelser innan beslut fattas om ett program.

  Innehavaren av en MA i arkeologi kan ha flera olika karriärvägar att välja mellan.Museer, myndigheter och akademiska institutioner är exempel på möjliga arbetsgivare för gradinnehavare på MA-nivå. En MA hållare kan vara kvalificerad för att bli en projekt arkeolog - som övervakar utgrävningar, hanterar budgetar och skriver förslag - eller en chef på en kulturforskning förvaltningsbolag.

  Online-kurser tillåter studenter att studera för sin MA i arkeologi på ett sätt som kompletterar deras individuella livsstil. De kan ofta tas när som helst och var som helst. Sök efter ditt program nedan och kontakta antagningskontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten form.