Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 31 Masterexamina i humaniora  (Masterexamen (MA)) i Diplomati 2024

31 Masterexamen (MA) Program i Diplomati 2024

Översikt

En Master of Arts (MA) är en examen som kan tjänas i en mängd olika universitet och en mängd olika länder. MA fokuserar vanligtvis på ämnen som rör humaniora såsom geografi, kommunikation, konst, diplomati, och mer. Studenterna får ofta bättre möjligheter till sysselsättning med en sådan grad.

Vad är en MA i diplomati? Som svar på den ökande efterfrågan på beslutsfattande proffs i statliga inställningar, instruerar denna grad studenterna i ett antal speciella kunskaper, som erbjuder en bred kunskapsbas som gör det möjligt för dem att delta i att lösa många av världens svåraste problem. Utexaminerade kan anmodas att hjälpa olika regeringar samarbetar, desarmera spända situationer, och främja fred. Denna grad tenderar att locka passionerade studenter med intressen i olika men relaterade områden såsom förvaltning, näringsliv, rättsväsende, militär, journalistik, och den icke-vinstdrivande sektorn.De flesta program kräver kurser i historia, internationella relationer, statskunskap och etik.

En examen i diplomati erbjuder många fördelar, inte minst som är antalet välbetalda positioner tillgängliga. Utexaminerade uppnå kompetens och kunskap som tillåter dem att analysera en mängd olika internationella frågor. De får insikt i globala frågor och ofta tar en aktiv roll i diplomatiska processer. Följaktligen har de ofta befinner sig i centrum för internationella evenemang inom en rad olika kapaciteter. En extra bonus för en del är möjligheten att resa och uppleva andra kulturer. Studenter i dessa program ofta vill göra en skillnad i världen.

Många högskolor och universitet runt om i världen erbjuder denna examen i en mängd olika inställningar, inklusive online-alternativ, samt tegel och murbruk klassrum. Vanligtvis program körs mellan ett och två år.Kostnaden kan variera från skola till skola, beroende på saker som geografiskt läge, format, och om skolan är offentliga eller privata.

Med en examen i diplomati, kan akademiker kvalificera sig för ett stort antal statliga och privata områden sektorn inklusive internationell handel, internationella relationer och säkerhet. Konflikthantering, utrikespolitisk analys, förvaltning, utbildning och ideellt arbete är några andra yrken som studenter kan finna intressant. Akademiker kan också finna framgång som privata konsulter, entreprenörer och politiska rådgivare.

Diplomati program kan vara mycket konkurrenskraftig, så det är viktigt att studenterna får tillämpa på deras snart som möjligt. Sök efter ditt program nedan och kontakta antagningskontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten form.

Läs mer

Filter

  • Masterexamen (MA)
  • Samhällsvetenskap
  • Statsvetenskap
  • Diplomati
Studiefält
  • Samhällsvetenskap (31)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat