Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 22 Masterexamina i humaniora  (Masterexamen (MA)) i Filmproduktion 2023

22 Masterexamen (MA) Program i Filmproduktion 2023

Översikt

En MA (Master of Arts) är en väg av studie som i allmänhet tar flera år att genomföra och kräver hög nivå kurser inom ett visst område. När examen, kan eleverna välja att gå in i arbetskraften eller fortsätta sin utbildning i sitt intresseområde.

Vad är en MA i produktion? Denna speciella magisterexamen är inriktad på de många komponenter som tillsammans möjliggör filmproduktion. Producera, regi, scenografi, foto och manus är bland de vanligaste ämnena studier för studerande i dessa program. Kurser är utformad för att bygga tekniska skicklighet och främja kreativa uttryck i alla dessa områden, och därmed lärandet ofta praktisk. Beroende på det särskilda programmet, kan eleverna få en chans att producera dokumentärer, drama filmer eller digitala shorts som ska utvärderas på kvaliteten och effektiviteten i deras arbete.

För många studenter, den största fördelen att ta en MA i Produktionen är möjligheten denna väg av studien presenteras för att bidra till den ständigt växande underhållningsbranschen. Många människor växer upp kärleksfulla film, men få får chansen att prova på faktiskt producera den.

MA i Produktions program varierar i kostnad från skola till skola, delvis baserad på varje skola 's storlek och läge. Den bästa källan för specifik information om ett program 's undervisning och andra avgifter är skol ' s antagningsenheten.

Studenter som examen med en MA i produktion är på god väg att bygga framgångsrika och givande karriärer inom filmbranschen. Graden är kanske mest tillämplig på positioner som filmproducenter, men akademiker har ett så brett spektrum av färdigheter som de ofta också kunna arbeta liksom produktionsdesigners, redaktörer och manusförfattare.De typer av projekt akademiker kan välja att driva också variera kraftigt, från animerade tv-serier till dokumentärer. Å andra sidan kan studenter inte väljer att gå in i filmindustrin och istället sällar sig akademiska som filmforskare. Denna väg kräver generellt mer utbildning, men kan vara lika glädjande.

Över allt, har detta studier mycket att erbjuda alla blivande filmproducent. Om du är intresserad av att lära mer om graden och de olika program som för närvarande tillgängliga för studenter, söka igenom vår databas med skolorna. Sök efter ditt program nedan och kontakt direkt upptagande kontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten formen.

Läs mer

Filter

  • Masterexamen (MA)
  • Journalistik och masskommunikation
  • Filmvetenskap
  • Filmproduktion
Studiefält
  • Journalistik och masskommunikation (22)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat