Keystone logo

59 Masterexamen (MA) Program i Samhällsvetenskap Statsvetenskap Freds- och konfliktvetenskap 2024

Filter

Filter

  • Masterexamen (MA)
  • Samhällsvetenskap
  • Statsvetenskap
  • Freds- och konfliktvetenskap
Studiefält
  • Samhällsvetenskap (59)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Masterexamen (MA) Program i Samhällsvetenskap Statsvetenskap Freds- och konfliktvetenskap

Master of Arts program i medling ger en titt på alternativa former av tvistlösning, tillsammans med en förståelse för de underliggande primära frågorna. Utveckla, honing, och sätta förvärvade färdigheter att använda i såväl teori som i praktiken möjliggör för studerande att vara ansluten till möjligheter i samhället, arbetsplatser och andra organisationer där de kan försöka lösa konflikter fredligt.

Vad är en MA i Peace och konfliktvetenskap? I Master of Arts (MA) Fred och konfliktstudier program, eleverna lära sig om ursprunget till konflikter och hur man kan lösa dem genom att tillämpa fredsskapande färdigheter. Lägga tyngdpunkten på att förbereda studenter att komma in i arbetskraften som förespråkare av fredliga samhällsförändringar innebär att ge gott om alternativ till våld.Eleverna undersöka möjligheterna för att bygga fredliga, icke våldsamma sociala system, samhällen och samhällen med den erfarenhet och expertis som i kontakten med beslutsfattare.

Studenter studera och analysera samtida konfliktförhållanden och producera politiska rekommendationer för en positiv upplösning. Fördelarna är bland annat interkulturell kommunikation och möjlighet att utforska fredsteori genom andliga och religiösa traditioner, hållbar ekonomi och ickevålds sociala rörelser.

Programkostnader varierar, och människor som har för avsikt att bedriva en examen i detta område uppmuntras att jämföra och skilja mellan de som ansluter direkt till deras professionella och personliga mål och de som är mer allmänna. Vid den tidpunkten, med hänsyn till ett program som är helt online eller campus-baserade blir förenklad.

Att utveckla praktiska färdigheter i konfliktlösning tekniker hjälper eleverna i omvandlingen av konflikten genom medling, aktivism, beslutsfattande, och andra fredsskapande verksamhet. Eleverna kan förvänta sig att se otaliga karriärmöjligheter inom vinstdrivande och icke-vinstdrivande sektorer. Exempel inkluderar mänskliga rättigheter, miljöskydd, socialt arbete, journalistik, utrikespolitik och offentliga tjänster.

&nbsp

Ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt kan fattas av ett omfattande program, som kopplar praktik och forskning med teori och kritisk analys. Program finns tillgängliga för studenter över hela världen, vilket unika och globala erfarenheter i utbildningssystemet ekvationen. Beslutar att göra en skillnad i din karriär genom att använda din utbildning som en kraft för positiv förändring handlar om att hitta det bästa programmet för dina behov.Sök efter ditt program nedan och kontakta antagningskontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten form.