Keystone logo

1 Deltid Masterexamen (MA) Program i Generella studier Globala studier 2024

Filter

Filter

 • Masterexamen (MA)
 • Generella studier
 • Globala studier
 • Deltid
Studiefält
 • Generella studier (1)
  • Tillbaka till huvudkategorin
  Platser
  Hitta fler platser
  Typ av examen
  Varaktighet
  Studietakt
  Språk
  Språk
  Studieformat

  Deltid Masterexamen (MA) Program i Generella studier Globala studier

  Global Studies tar ett holistiskt förhållningssätt för att förstå vår värld. Den fördjupar sig i de sociala, politiska, ekonomiska och kulturella aspekterna av globala frågor och undersöker hur de påverkar samhällen och nationer. Genom att fördjupa dig i Global Studies får du en djupgående förståelse för de olika krafter som formar vår värld idag – från globalisering och klimatförändringar till migration och internationella konflikter.

  Några vanliga ämnen du kan stöta på inkluderar: internationella relationer och diplomati, global ekonomi och handel, mänskliga rättigheter och statsvetenskap. Du kommer sannolikt också att uppmuntras – om det inte krävs – att studera ett främmande språk och delta i utlandsstudier, vilket ger dig förstahandserfarenhet i olika kulturer.

  En examen i globala studier banar väg för ett brett utbud av karriärmöjligheter inom olika sektorer, vilket gör att du kan föreställa dig dig själv i spännande roller som en internationell utvecklingsspecialist, diplomat, policyanalytiker eller humanitär hjälparbetare. Dessutom väljer många akademiker att förbättra sina kunskaper och färdigheter genom att ta avancerade grader inom områden som internationella relationer, offentlig politik eller globala angelägenheter

  Om du brinner för att förstå och ta itu med globala utmaningar kan detta studieområde vara din perfekta match.

  En MA är en masterexamen som utfärdas till studenter som har avslutat ett studieprogram inom humaniora eller konst, t.ex. i historia, kommunikation, filosofi, teologi eller engelska. För att ta en masterexamen i humaniora krävs vanligtvis kurser, forskning och skriftliga tentor.

  Deltidsinlärning gör att man kan få en examen eller examen även om man inte kan gå i skolan på heltid. Man kan lära sig i sin egen takt, successivt samla poäng som räknas till en slutlig examen.