Keystone logo

61 Masterexamen (MA) Program i Humaniorastudier Lingvistik 2024

Filter

Filter

  • Masterexamen (MA)
  • Humaniorastudier
  • Lingvistik
Studiefält
  • Humaniorastudier (61)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Masterexamen (MA) Program i Humaniorastudier Lingvistik

För studenter som vill bygga på utbildningen efter examen från en högskola eller ett universitet, erhålla en MA (Master of Arts) examen är en möjlig lösning. För de som söker en mångsidig stor, lingvistik erbjuder många unika karriärmöjligheter.

Vad är en MA i lingvistik? Lingvistik kan innefatta studier av specifika språk, jämföra språk, språkinlärning, kommunikation, teori och kognition. Eleverna kan välja att fokusera på beskrivningen av teorier språk eller språk. Studie av språklig variation och språkförändring tar en grundlig titt på fonologi, morfologi, syntax och semantik. Lingvistik kan också betona mer praktiska delarna av språket, som översättning och textanalys för den som vill karriär inom kommunikation.

En MA i lingvistik kan leda till många intressanta karriärer.Flera av dessa positioner är i hög efterfrågan, så att få ett jobb efter att ha erhållit en påbyggnadsexamen är inte alls så svårt som det är för en del elever. En MA kan bana väg för flera karriärer, forskningsmöjligheter och forskarutbildning.

Eftersom kostnaden varierar mellan olika institutioner i olika länder, bör studenter som söker en MA i lingvistik undersöka specifika skolor som erbjuder detta program för information om prisinformation för.

De som har förvärvat en MA i lingvistik kan tillämpa sitt lärande i många karriär områden. Med noggrant studerat språkinlärning, lingvister är kvalificerade att undervisa språk. De kan antingen undervisa engelska som andraspråk eller lär sig ett främmande språk. Att arbeta i databranschen kan ge lingvister en chans till ett bättre lärande datormedierad språk.Språk dokumentation och konservering är ett annat bra alternativ, liksom översätta i inställningar såsom rättssalar och statliga sjukhus. Verbal språkiga kompetens ger lingvister en fördel i positioner för redigering, publicering och skrift.

&nbsp

Online-kurser medger för dem med fullspäckade scheman att fortsätta sin utbildning utan att offra akademisk stringens. Om du funderar på att gå in i ett MA-program, titta igenom vår databas för att hitta institutioner som passar dig bäst. Sök efter ditt program nedan och kontakta antagningskontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten form.