Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 10 Masterexamina i humaniora  (Masterexamen (MA)) i Manusskrivande 2023

10 Masterexamen (MA) Program i Manusskrivande 2023

Översikt

En manusförfattare är en som praktiserar konsten och hantverket att skriva manus som tv-program, serier, filmer eller tv-spel är baserade. En Master of Arts (MA) på detta område är ett intensivt program med tonvikt på den ursprungliga röst författaren ensam. Studenterna kommer att få förståelse i bakgrunden av filmgenrer, berättande och dramaturgi och kommer att lära sig simulative och kritisk process till manus.

Studenter som är obekanta med programmet kan fråga, vad är en MA i Screenwriting? Programmet syftar till att uppmuntra skriva filmberättelser som en kontinuerlig praxis i ett försök att stimulera kritiska förhållningssätt till de olika genrer inom sektorn. Kurser är utformade för att utveckla dessa färdigheter i filmskapande gemenskap och hjälpa eleverna att upptäcka samverkansprocessen av regissörer, musiker, redaktörer, skådespelare och producenter.Eleverna kommer också att undersöka gränserna mellan att styra och skriva och få en övergripande förståelse av de tvärkulturella metoder för dramaturgi.

Det finns olika fördelar med detta MA program, inklusive en möjlighet att förvärva kreativ utveckling och kritiska färdigheter analys. Eftersom denna kurs är mer fokuserad på innehåll över strukturen, kommer eleverna också finslipa sina individuella utveckling och skrivförmåga totalt. Eleverna kan också lära sig historien om film berättelser och filmmanus inom ramen för filmskapande processen.

Denna Master 's program kan variera i kostnad beroende på institutionen och det land där den är belägen. För specifika registreringsavgifter, bör intresserade studenter kontakta institutionen direkt för mer information.

Efter att ha avslutat sin herre 's examen kan utexaminerade hamna i hög efterfrågan på en rad olika befattningar i arbetskraften, bland annat en karriär som författare, manusförläggare eller läsaren.Många studenter har gått vidare till arbete med ledande film- och TV-bolag. Detta prestigefyllda kurs kan ge studenter tillgång till de kunskaper och färdigheter som behövs för att lyckas i filmskapande industrin.

En mästare 's program kan fyllas i på ett år som en heltidsstudent, eller inom två år på en deltid. Online kurser erbjuds på många institutioner för elever med fullspäckade scheman. Sök efter ditt program nedan och kontakt direkt upptagande kontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten formen.

Läs mer

Filter

  • Masterexamen (MA)
  • Journalistik och masskommunikation
  • Filmvetenskap
  • Manusskrivande
Studiefält
  • Journalistik och masskommunikation (10)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat