Keystone logo

66 Masterexamen (MA) Program i Humaniorastudier Teologi Religionsvetenskap 2024

Filter

Filter

  • Masterexamen (MA)
  • Humaniorastudier
  • Teologi
  • Religionsvetenskap
Studiefält
  • Humaniorastudier (66)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Masterexamen (MA) Program i Humaniorastudier Teologi Religionsvetenskap

Tjänar en Master i religionsvetenskap är ett utmärkt val för människor som vill hjälpa andra och strävar efter att göra världen till en bättre plats. Studenter som examen med en examen i religionsvetenskap kan arbeta för att lösa religiösa konflikter, tillhandahålla rådgivning och lära andra tålamod, medkänsla och förståelse.

Blivande studenter frågar normalt, vad är en MA i religionsvetenskap? Det är en möjlighet att ytterligare studera världens religioner, inklusive texter och arbete viktiga religiösa figurer. Kunskapen kan användas för att bidra till att lösa konflikter och förbättra relationerna mellan människor av olika religioner.

De finns ett antal fördelar med att tjäna en magisterexamen i religionsvetenskap. En är att eleverna utvecklar ofta ökad empati, eftersom de utsätts för perspektiv många religioner.Empati kan vara en mycket viktig färdighet i dagens allt mer komplicerad värld, och en viktig egenskap när pursing arbete på vissa områden.

Kostnaden för en Master i religionsvetenskap varierar från institution till institution och land till land. För att förstå den exakta kostnaden för inskrivning, bör presumtiva kandidater kontakta de skolor där de är intresserade.

Efter avslutad en MA i religionsvetenskap, kan utexaminerade hitta arbete inom en rad olika områden. En typisk väg är att bli präst. Andra bedriva undervisning och forskning jobb. Rådgivning, sociala tjänster positioner och samhället och välfärdsarbete finns andra alternativ för personer med en magisterexamen i religionsvetenskap. Statliga policyskapande positioner är en annan möjlig karriärväg.

Det finns underbara skolor i många länder som erbjuder avancerade grader i religionsvetenskap. Vårt omfattande databas är ett bra ställe för blivande studenter att börja forska brett utbud av alternativ. Sök efter ditt program nedan och kontakta antagningskontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten form.